Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunan Hukuk Profesörüne Derslerden El Çektirildi

Erdoğan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunan Hukuk Profesörüne Derslerden El Çektirildi

Fatih UZUN
21.09.2014 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduğu için yeni öğretim yılında kendisine derslerden el çektirildiğini öne sürdü.

Karar tek satırlık yazıyla bildirildi

Ökçesiz, YSK’nın 15 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını açıklamasına karşın, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık ve AKP genel b aşkanlığı görevlerini sürdürmesi nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Üniversitesi ise bu nedenle Ökçesiz hakkında disiplin soruşturması başlattı. Üniversitenin başlattığı soruşturmanın ardından yeni eğitim ve öğretim yılı için Ökçesiz’e ders görevlendirmesi yapılmadı.

Hukuk Fakültesi Dekanlığı, Prof. Dr. Ökçesiz’e durumu, tek satırlık ‘Rektörlük makamının 9 Eylül 2014 tarih ve 520/4567 sayılı yazısı gereğince tarafınıza ders görevlendirmesi yapılamamıştır’ yazısıyla bildirdi.

Rektörlük yazısının içeriği gizliymiş!

Böylece Ökçesiz’e lisans düzeyinde ikişer saatlik Hukuk Felsefesi, Hukuk Sosyolojisi ve Hukuk Metodolojisi dersleriyle birlikte yüksek lisans ve doktora programlarında üçer saatlik Hukuk Devleti Felsefesi derslerinden el çektirildi.

Bu yazının ders yasağı dışında hiçbir anlamı olmadığını belirten Prof. Dr. Ökçesiz, “Neden ders görevlendirilmesi yapılmadığı rektörlükten gelen bir yazıya dayandırılıyor. Bu rektörlük yazısı nedir, ne diyor, bilemiyoruz. Çünkü içeriği gizliymiş” diye konuştu.

‘Bunun adı mobbing’

Kendisine ders görevlendirilmesi yapılmamasının, açılan soruşturmalardan bağımsız olamayacağını savunan Ökçesiz şöyle konuştu: “Bunun adı yıldırma girişimidir. Mobbingdir. Üniversitelerde bu durum yoğun olarak yaşanıyordu. Fakat bu ustaca, hünerli şekilde hazırlanmış bir girişim. Hukuksuz demokrasinin kaldırım taşlarından biri. Kendi irademle çekip gitmemi istiyorlar, ama yapmayacağım.”

‘Ders vermemin engellenmesi kabul edilemez’

Konuyu gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacağını kaydeden Prof. Dr. Ökçesiz, “Bu her ne kadar şahsımı ilgilendiriyor gibi görünse de akademik özgürlükleri de kapsayan bir temel hak ve özgürlükler sorunudur” dedi. Ökçesiz, hakkında açılan soruşturmaların değil ama ders vermesinin engellenmesinin kendisi için kabul edilemez olduğunu söyledi.

‘Yüksek not’ verdiği iddiasıyla bir soruşturma daha

Prof. Dr. Ökçesiz’e, Erdoğan hakkındaki suç duyurusu nedeniyle ‘Bilimsel tartışma ve açıklamalar dışında, yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına resmi konularda bilgi veya demeç vermek’ iddiasıyla açılan soruşturma devam ederken, ikinci bir soruşturma da öğrencilere yüksek not verdiği iddiasıyla başlatıldı.

Özel üniversitelerin yüksek not uygulamasında neden rahatsız olduğunu ‘çok geç’ anladığını belirten Öksüz, “Not ortalaması bu yolla yükselen öğrencilerin başka okullara yatay geçiş yaptıklarını ve kurumun bu yüzden gelir kaybına uğradığı bilgim dışındaydı” diye konuştu.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/erdogan-hakki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0