Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 'Yeni Parti' Yorumu: 'Daha Önce Kuranlar Oldu, Akıbetleri Belli'

Erdoğan'dan 'Yeni Parti' Yorumu: 'Daha Önce Kuranlar Oldu, Akıbetleri Belli'

Emre Ordu
27.02.2019 - 00:02 Son Güncelleme: 27.02.2019 - 08:39

Yeni parti iddialarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan 'Parti kuracaklarmış şunlarmış bunlarmış, daha önce kuranlar oldu, ama akıbetleri belli' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye yerel seçime giderken, siyaset kulisleri yeni parti iddialarıyla çalkalanıyor. Bir yandan Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın diğer yanda Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma hazırlığı içinde oldukları konuşuluyor. Bir dönem AKP'de önemli görevler üstlenmiş ancak daha sonra parti ile yolları ayrılmış olan kimi isimlerin de yeni parti çatısı altında bir araya geleceği ifade ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı NTV yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Erdoğan'a yeni parti iddiaları da soruldu. Erdoğan, 'Parti kuracaklarmış, şu olacakmış bu olacakmış, daha önce kuranlar oldu ama akıbetleri belli' ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

"Bu ayrılanlarla bir daha beraber yol yürümek mümkün değil"

"Bu ayrılanlarla bir daha beraber yol yürümek mümkün değil"

“Bu şey geneldir siz bir yola çıkıyorsunuz. Yola çıktığınız insalar sizinle beraber gelecek diye bir şey yok ama biz AKP olarak bir dava olarak bakıyoruz. Biz dava adamıysak davana ihanetin olamaması lazım. Görev verilir yaparsın. Ama senden alınıp bir başkasına verildiği zaman da eyvallah dersin. Ama sürekli olarak şu anda CHP'de olduğu gibi çakılı kalmak olamaz. Değiştirirsin. Liderin de bunu bir satranç olarak değerlendirmesi lazım. Ayrılalar oldu isim vermeye gerek yok. Bu ayrılanlarla bir daha beraber yol yürümek mümkün değil. Bizim tek bir amacımız var millete hizmet eden hiçbir zaman hezimet uğramaz.”

"Benim için şu anda en büyük anket meydanlar"

"Benim için şu anda en büyük anket meydanlar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde söylediği 'Anketlere güvenim kalmadı' sözlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, 'Anketlerde ciddi manipülasyon var. Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntem uyguluyoruz. Anketlerde tutarsızlık var, meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart'ta şaşmayacak bir anket var' diye konuştu.

"Serbest piyasayı biliriz, kimse bizi aldatmasın"

"Serbest piyasayı biliriz, kimse bizi aldatmasın"

Tanzim satışlarla ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan, 'Sosyal devletin gereğini yerine getiriyoruz. Operasyon çekmeye çalışanlara cevabımızı verdik. Ekonomik bir suikastla karşı karşıya kaldık. Serbest piyasayı biliriz, kimse bizi aldatmasın. Biz üreticinin karşısında değiliz' ifadelerini kullandı. 

Tanzim satışların ardından sebze meyve fiyatlarının yüzde 50 düştüğünü söyleyen Erdoğan, 'Bu yeterli değil. Zincir marketlerde satılan ürünlere baktığınızda 300-350 çeşit ürün var. Biz vatandaşa darbe yapanlara karşı o adımı attık' dedi. Tanzim yönteminin 81 ile yayılabileceğini ifade eden Erdoğan, 'Biz halkımızı vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Milletin ekmeğiyle oynayanlara haddini bildirene kadar tanzim satışını sürdüreceğiz' diye konuştu.

"Yerelde de bir beka sorunu var"

"Yerelde de bir beka sorunu var"

'Beka sorununu sadece genel seçimlerde değerlendirip ele alamayız.' ifadelerini kullanan Erdoğan, 'Yerelde de bir beka sorunu söz konusudur. Bizim şu anda yereldeki beka sorunumuzun neticesi 31 Mart'tır.' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Temelli'nin sözleri ile ilgili olarak da 'Kürdistan'dan bahseden bu adama verilecek bir cevap var; Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Zaten kendisiyle ilgili soruşturma açıldı ve suç duyurusu yapıldı. Ondan sonra diyorlar 'niye böyle oluyor?' Niye böyle olmayacak. Sen nasıl olur da benim ülkemi bölersin.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
57
16
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
question

Meali: Demokrasiye gerek yok, biz halkimiza yeteriz.

sebcml

Davana ihanetmiş, yenilikçiler olarak "gömleği" çıkartırken, faziletten ayrılıp parti kurarken hiçbir sorun yok başkaları çıkarsa var ah reis ah

Tıntın

Zaten niye kuruyorsunuz ki? Diğerleri gibi o da başa çalışacak. Demokrasi burada pek demokratik değil. Parti başkanlarını bile değiştiremiyorsun. Artık gerç... Devamını Gör