Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan KKTC'nin Yeni Cumhurbaşkanı'na Sert Tepki

Erdoğan'dan KKTC'nin Yeni Cumhurbaşkanı'na Sert Tepki

FreiGeist
27.04.2015 - 15:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Paralel yapı' iddiasıyla tutuklanan polislerin tahliye kararı ile ilgili olarak 'Burada yetki kullanımı açısından şu anda kendilerine ait olmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle yetki gaspı yapan bir yargı mercii var' dedi. KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 'Biz yavru vatan, ana vatan değil, iki kardeş ülkeyiz' şeklindeki sözlerini değerlendiren Erdoğan, 'Ağzından çıkanı kulaklarının duyması lazım' açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Kuveyt programımız, hem ikili ilişkiler hem de bölgesel açıdan önemli. Kuveyt ziyaretimde, Şeyh Sabah el-Ahmed ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler yapacağız.

HSYK geç kaldı

Bugün HSYK'nın yaptığı olağanüstü toplantı bana göre, geç kalınmış bir toplantıdır. Yetki gaspı yapan bir yargı mercii var. Çok sıkıntılı bir süreç. Nitekim şuanda gönderilen başmüfettişlerin hazırladıkları raporu biliyoruz. Bunların hukukla alakası yok. Bunlar tamamen Pensilvanya'dan aldıkları emirlerle yönlendiriliyorlar. Bu tahliye kararı ile sosyal medyada bir algı operasyonu sürdürülmesi, bunlara dikkat edilirse, adeta dışardalarmış gibi göstermek gerçekten bunlar çok çirkin. Bunların nasıl bir örgüt çalışması olduğunu gösteriyor. Bu ülke rastgele bir ülke değil. Hukuk ve demokrasi egemen olacak. İsteyenin adaleti istediği şekilde tanzim etmesi mümkün değildir.

Yargıyı baskı altına alamazsınız

Yargıyı baskı altına alamazsınız. Bazı milletvekilleri adalet sarayına geliyor. Bu milletvekillerini adalet sarayına almak yanlış bir olay. Bunların hukukla filan alakası yok. Pensilvanya'dan aldıkları talimatla oradan almış oldukları dualarla bir yönlendirme söz konusu. Umarım HSYK'nın kararıyla netice alınmış olur.

Sosyal medyada bir algı operasyonu gerçekten bunlar çok çok çirkin. Bu örgütün içinde yer alanların A'dan Z'ye bedelini ödemesi lazım. Bu ülkede artık hukuk adalet yerini bulacak. Daha da ileri gitmek daha farklı şeyler anlatmak istemiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulaklarının duyması lazım

Bu ifadeler bir sıcaklığın gereğidir. Sayın Akıncı, Kuzey Kıbrıs halkı tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Fakat burada iki kardeş ülkeyiz dediği zaman çok farklı şeyler ortaya çıkar. Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulaklarının duyması lazım. Dolayısıyla kardeş olarak bile çalışmanın şartları vardır. Yavru ve ana vatan olarak çalışmanın da bir bedeli vardır. Biz Kuzey Kıbrıs'ta bedel ödedik. Ondan sonra buranın imarı için, hala bu süreci devam ettirmek için bizim yıllık oraya yaptığımız ödeme 1 milyar dolar civarındadır. Bu rakamlar ciddi noktalarda. Hiçbir zaman burayı görmemezlikten gelmedik. Biz göreve geldiğimizde 10-12 yıl önce, öğrenci sayısı 25 binken 60 bine yükseldi. Bunlar bir gayretle oldu, kuru kuruya kardeşlikle olmuyor. Dayanışmamız, farklılığımız, uluslararası camiada Kuzey Kıbrıs’ın kavgasını veren kim. Sayın Akıncı bu kavgayı tek başına verebileceğini mi zannediyor. Onların baktığı açıdan biz Kuzey Kıbrıs’a bakamayız. Yavru vatandır, bundan sonra da yavru vatan olarak devam edecektir. Bir ananın yavruya olan ilgisi neyse aynı şekilde devam edecektir.

Bunu hoşgörüyle karşılarım ama hassas olmak lazım diye düşünürüm. Sonra safı nazar edebilirler, üzülürüm.

12 yıllık Başbakanlık sürecimde muhalefeti 1 kere Çanakkale'de görmedim

Muhalefet Çanakkale'ye çağrılmadık, orada olmak isterdik diyorlar. Ben 12 yıllık Başbakanlık sürecimde, muhalefeti bir kez bile Çanakkale'de görmedim. Ben her 18 Mart'ta oradaydım, ama kendileri yoktu. Şimdi bunu spekülasyon malzemesi olarak kullanmaya çalışıyorlar. 

Putin'e kırgınımRusya'nın bu ilk defa kullandığı bir ifade değil. Benzer ifadeyi Fransa da kullandı.

Ben Putin'in böyle bir adım atmasına üzgünüm, kırgınım. Bunu da söyledim.

Soykırımlar konusunda böyle bir adım atılıyorsa Rusya'nın kendi tarihini masaya yatırması lazım. İşte Kırım ortada. Bunların bir hesabını versinler. Türkiye asla bir soykırım yapmamıştır.

Hollande yanlış yaptı

Fransa'nın da böyle bir adım atmasını, Hollande açısından söylüyorum, Hollande yanlış yapmıştır. Neye dayanarak böyle bir şeyi iddia ediyorlar?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0