Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 'İftar Masası' İddialarına Tazminat Davası

Erdoğan'dan 'İftar Masası' İddialarına Tazminat Davası

Deniz Gök
26.06.2015 - 17:52 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 17:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar yemeğinin maliyetinin 1 milyon lira olduğu iddiaları üzerine, Sözcü gazetesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan hakkında manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekilere verilen iftar yemeğinin maliyetinin 1 milyon lira olduğu iddiaları üzerine, Sözcü gazetesi ile Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları tarafından açılan davanın dilekçesinde, Tezcan Karakuş Candan'ın yaptığı açıklamaya dayanılarak Sözcü gazetesinin 24 Haziran tarihli nüshasında, iftar yemeğiyle ilgili gerçek dışı iddia ve ithamlara yer verilerek kamuoyunun yanıltıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyu önünde yıpratılmak istenildiği belirtildi.

Bkz: Ak Saray'da Verilen İftar Yemeğinin Masası Üzerine Caps Yağdı

Anadolu Ajansı'nın aktardığı dava dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

'Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verilen iftar yemeği için kullanılan masanın maliyetinin 1 milyon lira olduğu ve 29 kişilik iftar yemeği maliyetinin ise 87 bin 653 fitrelik olduğu şeklindeki iddia, açık bir iftira ve hakarettir. Haberde açıklama yaptığı iddia olunan davalı Tezcan Karakuş ve bunu manşet yapan davalı basın organı da bu durumu bilmektedir.'

50'şer bin TL'lik tazminat talebi

Dilekçede, davalılar Sözcü gazetesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat talebinde bulunuldu.

Erdoğan 'Hesaplaşacağız' demişti

Erdoğan 'Hesaplaşacağız' demişti

Erdoğan, Saray'daki iftarın maliyetine yönelik iddialarla ilgili 'Gerçek maliyeti bu olan bir iftar yemeği, milyon liralık rakamlarla kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız.' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0