Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'İftar Sofrası' Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'İftar Sofrası' Açıklaması

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete dün verdikleri iftar yemeğinin maliyeti konusunda, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin iddiaları ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete dün verdikleri iftar yemeğinin maliyeti konusunda, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik tezviratlarıyla dikkati çekme uğraşındaki bir meslek kuruluşunun ileri sürdüğü rakamlar tümüyle gerçek dışıdır. Cumhurbaşkanlığının kendi imkanlarını, kendi personelini ve kendi mutfağını kullanarak konuklara verdiği bir iftarın yalan ve tezvirat eşliğinde kara propaganda malzemesi olarak kullanılması, kamuoyunu yanıltma amacıyla yapılan bir algı operasyonundan başka bir şey değildir' denildi.

Mimarlar Odası: İftarın maliyeti 1 milyon lira

Mimarlar Odası: İftarın maliyeti 1 milyon lira

Ak Saray'daki 'Aşırı Mütevazi İftar Masası'na Sosyal Medyadan 15 Orantısız Tepki

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetlerini açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, din adamlarına verilen iftar yemeğinin maliyetlerine ilişkin '29 kişilik iftar masasının maliyeti 87.653 kişinin fitresi' açıklamasını yapmış, bunun 1 milyon 8 bin 20 liraya denk geldiği belirtilmişti.

'Bir gülün maliyeti bir kişinin fitresi'

Lüks ve şatafatın simgesi haline gelen Kaçak Saray'ın iftar sofrasının maliyetinin de vicdanen kabul edilemeyeceğini açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan şöyle devam etti: 'Halka ait olan alanda, hukuka rağmen vasiyete rağmen hukuksuz bir şekilde inşa edilen kaçak sarayda  87 bin 653 kişinin fitresine bedel bir iftar masası ile karşı karşıyayız. Kent izleme merkezi uzmanlarımızı tarafından yapılan tespitlerde, güller Hollanda'dan geliyor, masada yaklaşık 400 adet gül var, hepsi standart, yaprakları pürüzsüz, tanesi yaklaşık 12 TL civarında. Bir gülün maliyeti bir kişinin fitresi'

Kalem kalem iftar masası

Candan, Saray'da verilen iftarda, çok konuşulan masanın maliyetini kalem kalem tablo şeklinde açıkladı.

Erdoğan’ın danışmanı: 4600 lira

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank Twitter hesabından, masanın maliyetinin 4600 TL olduğunu, onun dışındaki her şeyin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel zamanında kaldığını yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0