Görüş Bildir
Haberler
Enerjimi Annemin Ispanaklı Böreğinden Alıyorum

Enerjimi Annemin Ispanaklı Böreğinden Alıyorum

Onedio Medya
24.09.2014 - 18:12 Son Güncelleme: 24.09.2014 - 19:34

Enerjimi Annemin Ispanaklı Böreğinden Alıyorum

Futbola gönül veren herkes, Olcay Şahan’ı alkışlıyor. Bursa’daki 1-0’lık galibiyetin mimarı, 2012-13 sezonunda geldiği Beşiktaş’ta hiçbir maçı kaçırmadı. Ligdeki 71 haftanın hepsinde forma giydi. Başarısının arka planında ailesinin, nişanlısının desteğinin yattığını belirten gurbetçi yıldız, enerjisini annesinin yaprak sarması ve ıspanak böreğine bağlıyor.

Beşiktaş’a, 2012-13 başında transfer olan Olcay Şahan, rekora koşuyor. Süleyman Seba sezonundaki üçüncü sınavlarında, zorlu Bursaspor deplasmanında galibiyet sayısını kaydeden gurbetçi yıldız, Siyah-Beyazlı forma altında hiç maç kaçırmadı. Süper Lig’in son 71 haftasının hepsinde ter döken ve bu alanda şimdiden ulaşılması güç bir başarıya ulaşan yetenekli futbolcu, 21. golünü Yeşil-Beyazlılara attı. Nazar boncuğunu hak eden Olcay, başarısını nişanlısının ve ailesinin desteğine bağlıyor. Alman Kaiserslautern’den 800 bin Euro bonservisle alınan Olcay Şahan, üstün performansıyla futbola gönül veren herkesin beğenisini kazanıyor. İstanbul temsilcisinde şu ana kadar 81 karşılaşmada şans yakalayan kabiliyetli isim, 21 golünü 16 asistle süsledi ve fileleri sarstıkları 37 pozisyona direkt katkı sağladı. Rakip kaledeki etkinliğiyle, Beşiktaş’ın son üç yılında, Portekizli Hugo Almeida’nın (22 gol) ardından en üretken oyuncu unvanına uzandı. Onun ağları havalandırdığı sadece 2 müsabaka kaybedildi. İstatistikleri olumlu anlamda alt-üst eden Kartal’ın orta alandaki dinamosu, sağlık problemi yaşamadığı için Allah’a şükrediyor ve ekliyor: “İnşaallah böyle devam eder.” Birlikte İstanbul’a taşındıkları anne ve babasıyla yaşayan 27 yaşındaki tecrübe, Sivaslı Saray ana ve Kayserili Mustafa amcanın kendisine çok iyi baktığını söylüyor. “Bu enerjiyi nereden buluyor?” diye merak edenlere şu cevabı veriyor: “Annemin lahmacunları, zeytinyağlı yaprak sarması ve ıspanak böreği.”

Geride bıraktığımız yaz aylarında evlilik yolundaki ilk resmî adımını atan, yüzüğü parmağına takan Olcay, şampiyonluk kupasını havaya kaldırmayı ve Haziran 2015’te çifte düğünü planlıyor. Tarihini hafızasına kazıdığı 7 Nisan 2010’da tanıştığı nişanlısının bütün şartlarda her daim yanında yer aldığını aktaran Beşiktaş’ın 10 numarası, camiada ve ekip içerisinde herkes tarafından sevilmesini ‘ayrıcalık’ olarak nitelendiriyor. Bu olgunun özgüveni beraberinde getirdiğini vurgulayan Olcay, 71 karşılaşmada sahada kaldığı 5 bin 876 dakikayla zirvenin tek hâkimi. Bugüne dek yurtiçindeki sınavlarda kırmızı kart görmeyen, sadece 6 defa sararan Olcay, bir kez bile cezalı duruma düşmedi.

HER MAÇA ÇIKMADAN ÖNCE MUTLAKA DUA EDİYOR

Yeşil zemine ayak basmadan önce mutlaka dua eden 1987 Düsseldorf doğumlu sol açık, “Bunu yalnız ‘kazanalım’ diye değil, sakatsız, belasız bir müsabaka temennisiyle yaparım. Aynı şekilde özel hayatımda da. İnançlı bir insanım. Bu terbiyeyi aldım.” ifadelerini kullanıyor. Saray Hanım’ın her mücadeleye geldiğini aktaran Olcay, annesini öpmeden soyunma odasına gitmediğini anlatıyor. Beşiktaş’taki takım ruhuna ve arkadaşlık ortamına dikkati çeken Olcay, taraftara da sesleniyor: “Onların müthiş desteğiyle daha güzel şeyler olacak.” “Yuvaya ruh katmaya geldik.” temasıyla çekilen yeni statları Vodafone Arena’nın reklam filminde boy gösteren Olcay, sabırsızlıkla inşaatın tamamlanmasını bekliyor: “Orada tribünlerle bütünleşiyoruz. Bitince bizi kolaylıkla yenebileceklerini sanmıyorum.”

MEHMET TUFAN

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/spor_enerjimi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0