Görüş Bildir
Haberler
En Sıkıcı Yaz Akşamlarınızı Adeta Seyir Şölenine Çevirecek 13 Yeni Yabancı Dizi

En Sıkıcı Yaz Akşamlarınızı Adeta Seyir Şölenine Çevirecek 13 Yeni Yabancı Dizi

Dale Cooper
30.05.2017 - 17:29

"İzleyecek dizim kalmadı..." diye üzülmek bitti!

Bu ay ilk kez yayınlanan yeni diziler, yeni sezonlar ve merak ettiğiniz her şey burada!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. American Gods

1. American Gods

Neil Gaiman'ın aynı isimli fantastik romanından uyarlanan American Gods dizinin baş kahramanı Shadow'un üç yıllık hapis hayatından sonra özgürlüğüne kavuşmasıyla başlar. Geçmişi oldukça karanlık olan Shadow'un kavuştuğu özgürlükse pek umduğu gibi olmaz. Hayatında bıraktığı hiçbir şey eskisi gibi değildir. Hapisten çıkar çıkmaz tanıştığı Mr. Wednesday şimdi onun hayatına belki de kaderi olan bambaşka bir kapıyı aralıyor. Ama asıl soru Shadow inanmayı seçecek mi?

Neden İzlenmeli?

Neil Gaiman'ın başyapıtlarından sayılan bir eserin uyarlaması olan bu dizi daha şimdiden 2017'nin en ses getiren yapımlarından biri oldu ve daha ilk sezonu bitmeden ikinci sezon onayını aldı. Uyarlanması güç, karmaşık bir kitabı seyirciye hayal kırıklığına uğratmadan ekrana taşıyabilmiş American Gods kadrosuyla, hikâye bütünlüğüyle, efektleriyle ve kuşkusuz bir sonraki bölümü büyük bir heyecanla bekletmesiyle izlemek için birden fazla sebep sunuyor.

2. The Handmaid's Tale

2. The Handmaid's Tale

Bu yıl adeta edebiyatın ekrana taşınma yıllarından biri! Kitaptan uyarlanan diğer bir diziyse Margaret Atwood'un aynı adlı distopik eserinden uyarlanan The Handmaid's Tale! Bu distopik dünyada iç savaş sonrasında hükümet düşürülüyor ve her şey erkek egemen totaliter bir toplumda yaşanmaya başlıyor. Doğurganlık seviyesi çok düşük olan bu toplumda artık kadının adı yok! Düşüncesi, benliği, arzusu, tutkusu ona dair hiçbir şey yok yalnızca rahmi var. Artık yalnızca savaş ve üreme var. 

Neden İzlenmeli?

Bu yıl American Gods'tan daha çok ses getirmiş bir yapım varsa o kesinlikle The Handmaid's Tale. İçinize işleyen distopik anlatımıyla, Elizabeth Moss'un ekrana kilitleyen oyunculuğu ve muazzam sinematografisiyle kaçırdığınıza üzüleceğiniz dizilerden biri olmaya aday.

3. Dear White People

3. Dear White People

Hiçbir yer sandığımız kadar eşitlikçi, özgür değil! Netflix'in yeni dizisi Dear White People Amerika'nın en iyi üniversitelerinden birinde okuyan öğrencilerin sorunlarına, gündelik yaşamın yüzeyselliğine, kimlik bunalımlarına; bilhassa hâlâ süren ırklar arası eşitsizliğe ve devam eden mücadeleye değiniyor. 

Neden İzlenmeli?

Aslen film olan bu yapımı Netflix diziye uyarlayacağını açıkladığında binlerce beyaz Amerikalı boykota girişmiş ve yaşananlarla ortalığı epey karıştırmıştı. Bu kadar beyaz Amerikalıyı boykota sürekleyen bir diziyi kaçırmak olur mu hiç...

4. Cable Girls (Las Chicas Del Cable)

4. Cable Girls (Las Chicas Del Cable)

İspanyol yapımı olan Cable Girls 1920'lerde geçen bir dönem hikâyesi. Dört farklı kadın üzerine yoğunlaşan dizide ilk telekomünikasyon şirketinde operatör olarak çalışan kadınların hayatlarının değişimine tanık olacağız. İşleriyle beraber yükselen yaşam standartları, İspanya'nın kalbi Madrid'de yaşamın nasıl olduğu, dostluk arkadaşlık, hüzün ve yer yer hayal kırıklığı... Kısacası bir yaşamın içinde olabilecek her şey tüm gerçekliğiyle bu dizide mevcut!

Neden İzlenmeli?

Başta bir dönem dizisinde olması gereken her şeyi tüm başarısıyla sunduğu için izlenmeyi hak eden bir yapım Cable Girls. Telekomünikasyonun gelişimi, yaşam standartlarının artışı ve bugün sahip olduğumuz her şeyin nasıl katlanarak bugünlere geldiğini çok başarılı şekilde ele alıyor. Tüm bunların yanında melodik bir keyif yaşatan İspanyolca ile 1920'lerin Madrid'inde bir tura ne dersiniz?

5. Downward Dog

5. Downward Dog

En sadık dostlarımız olan köpekler zor zamanda yanınızda olmak dışında bir de sizi mutlu etmeye çalışsa nasıl olurdu? Downward Dog adeta bu soruya yanıt olabilecek bir komedi dizisi. Hayatının pek de iyi gitmeyen bir dönemini yaşayan Nan'in bu zor zamanlarda bilge bir omuza ihtiyacı var. Konuşabilme yeteneğine sahip bilge dostu köpek Martin ise ona bu omuzu vermek için elinden geleni yapmaya hazır. 

Neden İzlenmeli?

Bilhassa son yıllarda hepimizi birkaç kere yoklamış 'Kedim veya köpeğim benimle konuşabilseydi nasıl olurdu, ne hissederdim?' hayalinin komediyle buluşması yüzünüzde oluşturacak tebessüm ve kalbinize dokunduracak sıcaklık için bile bir göz atılmayı hak ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. I Love Dick

6. I Love Dick

Bu yıl kitaplardan uyarlanan bir diğer diziyse Chris Kraus'un 1977'de yayınlanan aynı isimli romanından yola çıkan I Love Dick! Akademi ve profesörler biz farkında olmadan hayatımızın içine nasıl sızıyor bir görelim: Evliliklerinde sorunları üst üste gelen Chris ve Sylvere'ın karizma konusunda dağları tepeleri aşmış profesör Dick'e olan takıntılarını ve bu takıntı çevresinde gelişenlerden bahsediyor.

Neden İzlenmeli?

Kitaba olan sadakatiyle uyarlama konusundaki başarısı takdire şayan olan I Love Dick, uzun yıllardır izlediğimiz dizilerden bir hayli farklılığıyla dikkat çekiyor. Karizmatik profesör demişken Dick'i canlandıran karizma Kevin Bacon... Tercihi size bırakıyoruz yani!

7. Jamestown

7. Jamestown

Yine bir dönem hikâyesi olan Jamestown, 1607'de İngilizlerin Yeni Dünya'da kurduğu yeni bir topluluğa 12 yıl sonra, yani 1619'da kadınların da ulaşmasıyla başlar. İngiltere'den gelen kadınların arasında, ülkenin en maceracı ruhuna sahip 3 kadın da bulunur. Geçmişi geçmişte bırakan bu kadınlar şimdi hayallerini gerçekleştirmek için birlik olup kolları sıvayacak...

Neden İzlenmeli?

Erkek hikâyelerinden sıkılıp biraz da kadınların kahraman olduğu hikâyeleri görmek istiyorsanız Jamestown tam da aradığınız dizi!

8. White Gold

8. White Gold

Sex & Drugs & Rock & Roll tarzı bir dönem dizisi olsa ne iyi gider diyorsanız BBC'nin yeni dizisi White Gold burada! 1983'de geçen dizi karizmatik ve bir o kadar da fırlama olan pazarlamacı ekibinin sorumlusu Vincent'ın gözünü yükseklere dikmesiyle başlıyor. Özgüveniniz tavan, yakışıklılığınız dillere destan, eh bir de zekiyseniz daha fazlasını elde etmek için oyunun kurallarını biraz bozmak isterseniz. Bakalım seks, para, ihanet ve uyuşturucuların getirdiği tehlikelerden geçen Vincent bu oyunu ne kadar değiştirecek...

Neden İzlenmeli?

White Gold konusuyla başlı başına merak uyandırmasıyla beraber Vincent başrolüne Ed Westwick hayat veriyor! Söyleyecek başka ne kaldı ki?

9. The Keepers

9. The Keepers

Baltimorelu bir rahibe olan Cathy Cesnik'in çözülememiş cinayetini konu olan The Keepers bu cinayetin altında yatan sırları ve ölümünün üzerinden geçen 50 yılda hâlâ süren acıya ele alan bir belgesel dizisi. Cinayetin peşini bırakmamış insanlardan gazetecilere, medyaya, hükumete ve dini kurumlara ilerleyen bir hikâye. Baskılarla, istismarla ve üzeri örtülmelerle yok edilmiş bir hayatın hikâyesi. Aslında çok tanıdık ve bir o kadar kahredici.

Neden İzlenmeli?

Tüm titizliğiyle çok başarılı bir şekilde anlatılan bir hikâyenin altında yatan gerçeklerle, hikâyede yer alan dini kurumların ve hükümetin iki yüzlülüğüne şahit olmak için birebir! 

Küçük bir öneri: İzlerken insanı çok yıpratan, ağlatan bu diziye birden yüklenmemeniz; ağır ağır ilerlemenizde fayda var. 

10. Paula

10. Paula

Güzel olacağını düşündüğümüz bazı ilişkiler hayatımızı ve çevremizdekileri mahveder. Bu gerçeklik birçok insanın yakasını yakalamıştır. Buna yakalananlardan biri BBC'nin yeni mini dizisi Paula'nın baş karakteri Paula! Genç ve başarılı bir kimya öğretmeni olan Paula'nın tehlikeli bir adamla olan karşı konulmaz ilişkisinin ardından kendisini ve çevresindekiler için yaşanacak yıkım dönemini ele alıyor.

Neden İzlenmeli?

Mini ama çok gerçek, etkisi çok güçlü ve yıkıcı hikâyeleri daha iyi anlamak için tuttuğu ışık belki de paha biçilemez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anne with an "E"

11. Anne with an "E"

L. M. Montgomery'nin 'Anne of Green Gables' adlı romanından uyarlanan Anne with an 'E', 1980'lerde öğretmen olan anne ve babasını küçük yaşta kaybeden Anne'in hikâyesini konu alıyor. Önce amcası ve yengesiyle başlayan hikâye daha sonra sığınmacı olarak ilerler ve Anne'in yetimhaneye verilişine kadar devam eder. Ve daha sonrasında evlatlık olarak verilir. Tüm bu zorlukların yanında hayal gücünün o renkli dehlizleriyle ve dupduru zekasıyla yaşama tutanan Anne'in dokunduğu her şeyi iyileştirmesine tanık olacağız.

Neden İzlenmeli?

Çok bir söze gerek yok; birazcık yaşama inadı, hayata tutunma mücadelesi ve iyilikten taraf olmanın getirdiği güzelliği görmek fena olmaz!

12. Still Star-Crossed

12. Still Star-Crossed

Shakespeare'in 'Romeo ve Juliet'inin devamında ne olurdu hiç düşündünüz mü? İki trajik ölümden sonra Montague ve Capulet aileleri neler yaşardı? ABC'nin yeni dizisi Still Star-Crossed neler yaşadıklarını farklı bir yaklaşımla ekranlara taşıyor. 16. Yüzyılda geçen hikâye, Juliet'in kuzeni Rosaline'den yola çıkıyor; Rosaline'in anne-babasının ölümü ardından Juliet'in ailesi Leydi ve Lord Capulet'in evinde hizmetçi olarak çalıştırılmasını ve bu yeni hayatta yaşadıklarına değiniyor.

Neden İzlenmeli?

Tüm dünyanın hep aynı yerden baktığı hikâyeye başka bir yerden bakma zamanı gelmedi mi?

13. Loaded

13. Loaded

Oyun tutkunuz bir gün sizi bu oyunun içine çekip oyuna tam anlamıyla müdahil olma imkanı tanır mı dersiniz? Loaded'da şirketlerini 246 milyon pounda satan dört arkadaş Josh, Leon, Ewan ve Watto'ya tanıyor. Onlar artık piyasanın yani gerçek anlamda tutkuları olmuş oyunun tam da içindeler. Peki bu oyunda kalmayı başarabilecekler mi dersiniz? 

Neden İzlenmeli?

Tutkunuz haline getirdiğiniz bilgisayar oyunlarının içinde bulundukları piyasanın ne kadar da meşakkatli, yanıltıcı ve her an herkese tekmeyi basmak için ne dümenler çevirdiklerini merak ediyorsanız... evet, Loaded tam size göre.

David Lynch verdiği sözü tuttu! Geçmek bilmeyen 25 yılın ardından efsane dizi Twin Peaks geri döndü...

David Lynch verdiği sözü tuttu! Geçmek bilmeyen 25 yılın ardından efsane dizi Twin Peaks geri döndü...

Hepimizin aynada gizli arzular, habis duygular taşıyan kötücül bir ikizi var diyen "Twin Peaks" 3. sezonuyla bizi bambaşka bir Dale Cooper'la tanıştırıyor!

Hepimizin aynada gizli arzular, habis duygular taşıyan kötücül bir ikizi var diyen "Twin Peaks" 3. sezonuyla bizi bambaşka bir Dale Cooper'la tanıştırıyor!
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevilen dizilerin dört gözle beklenen yeni sezonları...

Birbirinden farklı 8 kişi, 8 hayat... Bağlantıların yer yer kopup, yer yer güçlendiği "Sense8", 2 sezonunda gizem kapısını biraz da olsa aralıyor!

Ailelerin kaosu biter mi, bitmez! Murhpy ailesinin kaosu da "F is for Family"nin 2. sezonunda tüm aile bireylerini yine etkisi altına alıyor.

Ailelerin kaosu biter mi, bitmez! Murhpy ailesinin kaosu da "F is for Family"nin 2. sezonunda tüm aile bireylerini yine etkisi altına alıyor.

Hayat sürekli tepetaklak olurken devam etmek hiç de kolay değil! Yıkımın üzerine yenisini kurmaya çalışan Valerie, Laura ve Alex "Casual"ın 3. sezonuyla hem güldürüp hem duygulandırmaya devam ediyor.

Bu modern yaşam bizi daha ne kadar hiçliğe mahkum edecek diyorsanız "Master of None"ın 2. sezonuyla Dev merakınıza yanıt olmaya devam edebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Unbreakable Kimmy Schmidt"in 3. sezonunda Kimmy New York'un altını üstüne getirmeye kaldığı yerden devam ediyor...

"House of Cards"ın 5. sezonuyla Beyaz Saray koridorlarının dehşet saçan ikilisi Frank ve Claire Underwood geri döndü. Biraz strateji görmeye hazır mısınız?

Keyifli seyirler, gelecek ay görüşmek üzere... 💋

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
25
13
12
11
11
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Foanni

Güzel netfilx reklamı ama yemez . 30 kişilik ülkelerde buradan daha çok içerik sonra şölen vs vs boş laf . Lan daha House of Cards yok

zeitgeist

Kimmy Schmidt başlarda güzeldi ama 1.sezon sonlarına doğru absürdlük biraz saçmalığa doğru evrildi.

starryknight

dear white people ı beğendim