Görüş Bildir
Haberler
Elektrik Fatura İndirimi Ne Kadar Oldu? Elektrik Faturaları Düşecek mi? Elektrik Fatura İndirimi Son Dakika!

Elektrik Fatura İndirimi Ne Kadar Oldu? Elektrik Faturaları Düşecek mi? Elektrik Fatura İndirimi Son Dakika!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası elektrik faturaları son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz aylarda elektrik faturasına gelen zamlar sonrası vatandaşlar elektrik faturası indirimine gidilmesini talep etmişti. Elektrik fatura düzenlemesi detayları belli oldu ve elektrik indirimi geldi. Peki, elektrik indirimi ne kadar yapıldı? İşte son dakika elektrik fatura indirimi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanlarda gündemde çok konuşulanlar arasında yer alan elektrik faturaları ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yapılan Kabine Toplantısı'nda ele alınan konulardan biri olan elektrik faturalarında indirim netleşti. Elektrik faturalarında yeni düzenleme, tarife nedir? Elektrik indirimi ne kadar yapıldı?

Elektrik Faturaları Düşecek mi?

Elektrik Faturaları Düşecek mi?

Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü, ortalama tüketim sınırı da aylık 240 kilovata yükseltildi.' ifadesine yer verdi.

Elektrik Faturası Düzenlemesi

Elektrik Faturası Düzenlemesi

Bu çerçevede tıpkı salgın gibi sadece ülkemizin değil Avrupa başta olmak üzere tüm dünyanın krizi haline gelen enflasyonsorununu süratle çözmekte kararlıyız. Yaz aylarıyla birlikte enflasyon sorununu da kontrol altına almış olacağız.

Öte yandan son kabine toplantımızda kamuoyuna duyurduğumuz elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi netleştirdik. Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür.

Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovat saate, aylık 240 kilovat saate yükseltilmiştir. Faturalarda net yüzde 8 yüzde 14 oranında indirim sağlanmış olmaktadır.

Kabine Toplantısı Sonrası Elektrik Açıklaması

Kabine Toplantısı Sonrası Elektrik Açıklaması

Başlattığımız ekonomik dönüşümün kur ve enflasyon üzerinde yol açtığı olumsuz etkilere rağmen kendi modelimizi başarıyla uyguluyoruz. Ülkemizde gezi olaylarından beri yaşanan hiçbir hadisenin doğal dinamiklerin ürünü olmadığı, Türkiye'nin önünü kesme amacı taşıdığı inkar edilemez bir gerçektir. Tüm terör örgütleri üzerimize salınmıştır. Bedeller ödedik, kayıplar verdik canımız acıdı ama hamdolsun asla yere kapaklanmadık. Asla hedeflerimizden şaşmadık. Her engeli aştık, her badirenin üstesinden geldik. Şimdi artık nihai aşamaya geçmek üzereyiz.

Yılın tamamını yüzde 11'lik büyüme ile kapattık. Ancak ekonomide üke ve millet olarak biraz daha sabra ihtiyacımız var.

Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den 8'e düşürüldü. Meskenlerde düşük tarife ise aylık kilovatsaate yükseltilmiştir.

Elektrikte KDV Kaç Oldu?

Elektrikte KDV Kaç Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Meskenlerdeki günlük 8 kilovat saati aylık 240 kilovat saati yükseltilmiştir Böylece tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovat saate, aylık 900 kilowatt saate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Yaz aylarıyla birlikte günlük hayatında sıkıntıya sokan enflasyon sorununu da kontrol altına alacağız.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın