Görüş Bildir
Haberler
Elektrik Faturaları Düşecek mi İşte Elektrikte Yeni Düzenleme...

Elektrik Faturaları Düşecek mi İşte Elektrikte Yeni Düzenleme...

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabinenin gündeminde yüksek elektrik faturalarının ardından toplumun farklı kesimlerinden gelen talepler yer aldı. Konut elekriğinde yeni düzenleme yapılması bekleniyordu. Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturaları ile ilgili yapılacak yeni düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı. Peki elektrik faturaları düşecek mi, indirim olacak mı? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektrik indirimi olacak mı, sorusu Kabine Toplantısı ile gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı bugün başladı. Elektrik faturalarında indirim ve yeni düzenleme kararı için gözler kritik toplantıdan çıkacak kararlara çevrildi. Kritik toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '210 kw saate kadarki düşük tarife ve üzerindeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımızca vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir.' dedi. İşte merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Geçtiğimiz Kabine toplantısında 150 kw olan en düşük tarife dilimini 210 kw'a yükseltmiştik. Ocak ayı itibarıyla tüketicilerin yüzde 64'ünün düşük tarifeden faydalandığını görülmektedir. Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların kararını aldık.

210 kw saate kadarki düşük tarife ve üzerindeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımızca vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir.

Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacak. STK'ların elektriği ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek.Elektrik desteğinde 2.1 milyon hane olan kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz.

Elektrik Faturaları Düşecek mi?

Elektrik Faturaları Düşecek mi?

Kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elekrik düzenlemesi ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

 'Geçtiğimiz kabine toplantısında en düşük tarifeyi 150 kilovatsaatten 110 kilovatsaate düşürerek bir rahatlama sağlamıştık. Bugünkü toplandığımızda 210 kilovatsaate kadar ki düşük tarife vatandaşlarımız lehine ilgili kurumlar tarafından yeniden değerlendirilecek.

 Esnaflarımız için de benzer bir düzenleme yapılacak. Sivil toplum örgütlerinin de elektrik kullanımları ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir.

Daha önce sözünü verdiğimiz doğalgaz desteğine dair de ilgili hazırlıklar tamamlandı.  Cem evleri faturası da ticarethane statüsünden konut tarifesine çevrilecek.”

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın