Görüş Bildir
Haberler
2022 Elektrik Desteği Ne Kadar, Kaç TL? Elektrik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Elektrik Faturası Yardımı...

2022 Elektrik Desteği Ne Kadar, Kaç TL? Elektrik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Elektrik Faturası Yardımı...

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın elektrik faturalarında yeni düzenlemenin geleceği konusunda açıklamalarda bulundu. Faturalara gelen zamlar sonrası isyanlarını dile getiren vatandaşlar, elektrik desteğine dair detaylarla ilgilenmeye başladı. Özellikle elektrik faturalarını ödemekte zorluk yaşadığını söyleyenler elektrik desteğinin nasıl ve nereden yapılacağını sorgulamaya başladı. Peki 2022 elektrik desteği ne kadar oldu? 2022 elektrik desteği nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektrik faturası yardımı vatandaşların gündeminde. Cumhurbaşkanı ErdoğanKabine Toplantısının ardından elektrik fatura desteği yardımı hakkında açıklamalarda bulundu. Elektrik yardımı olarak da bilinen elektrik desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yükünü hafifletecek. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Elektrik faturalarında yeni adımlar atılacak. Neticelerini yakın zamanda göreceğiz' açıklamalarında bulundu. Peki elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl yapılır, kimler başvurabilir? Elektrik desteği yardımı başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilenler...

Elektrik Desteği Ne Kadar, Kaç TL?

Elektrik Desteği Ne Kadar, Kaç TL?

1-2 kişinin yaşadığı eve 103 TL destek sağlanırken 3 kişinin yaşadığı eve 137,33 TL, 4 kişinin yaşadığı eve 171,67 TL, 5 kişinin yaşadığı eve ise 206 TL destek sağlanıyor.

Elektrik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektrik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor.

Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalananlara, geçtiğimiz yıl, 2 buçuk milyar liradan fazla destek sağlandı.

Elektrik Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Elektrik Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın