Görüş Bildir
Haberler
Doğalgaz Desteği Başvurusu Başladı mı? Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır? Doğalgaz Yardımı Şartları Neler?

Doğalgaz Desteği Başvurusu Başladı mı? Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır? Doğalgaz Yardımı Şartları Neler?

Doğalgaz fatura ödeme desteği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık önemli açıklamalarda bulundu. Kota miktar olarak doğalgaz ücretinde yardımcı olunacağını kaydeden Yanık, doğalgaz desteği başvurusunun e-Devlet üzerinden alınacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz yardımı açıklamalarından sonra doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar peş peşe soruları sıraladı. Doğalgaz yardımı kimlere, ne zaman verilecek? 2022 Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır, ne kadar ödenecek? Peki doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğalgaz desteği yardımı başvuru detayları gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Ocak tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan kömür yardımı gibi doğal gaz yardımının da yapılacağını açıklamıştı. Vatandaşlar doğalgaz yardımı şartları neler, kimlere verilecek? Sorularına yanıt arıyorlar.  Peki, doğalgaz desteği kimlere verilecek, nereye başvuru yapılır?

Doğalgaz Desteği Yardımı Ne Kadar Olacak?

Doğalgaz Desteği Yardımı Ne Kadar Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma desteği kapsamında doğal gaz yardımı da yapılacağını, bu desteğin ısıl haritaya göre belirleneceğini belirterek, 'Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak.' dedi.

Doğalgaz Desteği Başvurusu Başladı mı?

Doğalgaz Desteği Başvurusu Başladı mı?

İhtiyaç sahiplerine hane başına yapılan kömür yardımının yanı sıra doğal gaz yardımının da hayata geçirileceğini hatırlatan Yanık, bununla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile çalışma yürüttükleri bilgisini veren Yanık, şubat ayının ikinci yarısından itibaren başvuruların yapılabileceğini, martın ikinci yarısından itibaren de ödemelerin gerçekleştirileceğini anlattı.

Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kömür yardımı kadar doğalgaz desteği de sağlanacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğal gaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğal gaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı.

Sağlanan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

Doğalgaz Yardımı Kimlere Verilecek?

Doğalgaz Yardımı Kimlere Verilecek?

Bakan Yanık, 'Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlara katkısı açısından doğal gaz desteğinde çalışıyoruz inşallah.' dedi.

E- DEVLET SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın