Görüş Bildir
Haberler
TV
Yayında Olan En İyi 7 Süper Kahraman Dizisi

etiket Yayında Olan En İyi 7 Süper Kahraman Dizisi

Son yıllarda DC comics ve Marvel’in birbiri ardına patlayan süper kahraman hikayelerini sinemalarda görmeye artık hepimiz alıştık. Bizi süper güçleriyle, karizmatik duruşlarıyla etkileyen ve kıskandıran çizgi roman kahramanlarının serüvenleri kapsama alanını genişletip, artık TV ekranlarında da birbiri ardına vizyona girmeye devam ediyor. Bu iki firma arasındaki çekişme de en çok bu tarz serüvenleri sevenlere yarıyor.

Şu anda TV ekranlarında hali hazırda devam etmekte olan, yeni başlayan ya da başlayacak olan bu gayet heyecanlı ve sürükleyici serilerden kesinlikle izlemeniz gerekenlerden bir kaçını aşağıda özetlemeye çalıştım. Bakalım sizin favori kahramanınız hangisi olacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gotham

Gotham

Gotham, hepimizin bildiği Batman çizgi romanının da içerisinde

geçtiği bir DC universe şehri. Yıllarca Batman ile yaptığı iş ortaklığı ile

tanıdığımız Dedektif James Gordon’un polislik kariyerinin başlangıcında, yozlaşmış ve pisliğe batmış Gotham şehrini tekrar yaşanabilir ve güvenilir bir yer haline dönüştürme çabalarını izlediğimiz bir serüven.  Kuşkusuz bu serüvende Batman yani Bruce Wayne, Kedi Kız, Bilmececi, Penguen gibi bir çok esas karakterin de gençliklerine ve zaman içerisindeki gelişimlerine tanık olacağız. Dizide James Gordon rolüne The OC dizisinden tanıdığımız Ben Mckenzie gayet başarılı bir şekilde hayat vermekte.

Arrow

Arrow

Süper Kahraman dizilerinde şu anda yayınlanmakta olan en olgun (dördüncü sezonu olması itibari ile) ve the flash gibi diğer bazı dizilere öncü olan Arrow, bir DC çizgi roman kahramanı olan “The Green Arrow” un televizyon uyarlaması.  

5 yıl önce babası ile çıktığı kaçamak bir yat gezisinde kaza geçiren ve yatı

batan Milyarder veliaht Playboy Oliver Queen öldü sanılmıştır. Ancak kendisi

kazadan kurtulup ıssız bir adaya ulaşmıştır. Yıllar sonra da şehrine maskeli ve

tam eğitimli bir adalet sağlayıcısı olarak geri dönmüştür.

Dizi, Oliver Queen’in şehirdeki adaletsizliklerle savaşması ile eşzamanlı olarak geçmiş 5 yıl boyunca ada hayatında yaşadıklarını da bizlere flashbackler ile anlatmaktadır.

Mervel's Agent Carter

Mervel's Agent Carter

Kaptan Amerika’nın ilk filminden bileceğimiz üzere 1946 yılındaki aşkı Peggy Carter’ın hikayesini anlatan ve Marvel dünyasında geçen bir yapıttır. İlk olarak kısa bir filmi yapılan Agent Carter, daha sonra dizi uyarlamasıyla ekranlara gelmiştir.

Kaptan Amerika’nın ortadan kaybolmasının ardından genç ve güzel Ajan Carter’ın gizli örgüte girmesiyle başlayan serüvenin yanı sıra Howard Stark adına yaptığı bazı özel görevlerle de karşımıza gelecektir.  

Bir anlamda Kaptan Amerika serisinin ilk filminin devamı niteliğinde olması ile bir hayli merak ve ilgi ile takip edeceğimiz bir dizi olacağını düşünüyorum.

Daredevil

Daredevil

New York Hell’s Kithcen bölgesinde geçen hikayede kahramanımız Matt Murdock, küçük yaşta geçirdiği bir kaza sonrası kör kalmış,  buna karşın diğer duyuları normal bir insana göre çok daha fazla gelişmiştir. Bu sayede kendi günlük yaşamını fazlasıyla idare edebilmektedir. Babasını da küçük yaşta bir mafya hesaplaşması sonucunda kaybettikten sonra kendini kötülere karşı savaşmaya adamaya karar vermiştir. Gündüzleri adaleti Bir Avukat olarak arayan Matt, geceleri ise maskeli bir kahraman olarak şehri kötülerden korumaya çalışarak kendi adaletinin peşine düşmüştür.

Tam bir Frank Miller tarzı olarak titizlikle kurgulanmış senaryosu ve karanlık

konseptli sahneleri ile bence Daredevil diğer süper kahraman dizilerinden sıyrılıp ve bir adım öne çıkmakta ve bir başyapıt olma yönünde ilerlemekte. Bu tarz dizi severlerin olmazsa olmazı olacaktır benden söylemesi!

Supergirl

Supergirl

DC Comics'in çizgi romanından uyarlanan dizi, Superman'in kuzeni olan Kara Zor-El'in kahramanlığa giden hikayesini konu almakta. 

Kahramanımız, Krypton gezegenindeki patlama anında kuzeni Kal-El’i (Superman) koruması amacı ile onunla birlikte Dünya’ya gönderilmiştir. Ancak uzayda bir kara deliğe sürüklenmesi ile birlikte Kal-El’den yıllar sonra ancak dünyaya ulaşabilmiştir. Dünyada normal bir aile tarafından evlat edinilip sıradan hayat süren Kara Danvers’ın süper güçlerinin açığa çıkarması ablasını kurtarması ile olacaktır.

Arrow ve The Flash gibi dizilerin yapımcısı Greg Berlanti tarafından TV’ye taşınmış bu serinin ne kadar kalıcı olacağını da çok yakında beraber göreceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Avengers filmlerinden hepimizin aşina olduğu birlik olan S.H.I.E.L.D bünyesindeki ilk tanıdığımız ajan Phil Coulson’un kendine küçük bir ekip kurması ve Marvel dünyasında görmeye alışık olduğumuz garip olayların çözümü için uğraşmasını konu alan ve şu anda üçüncü sezonu devam etmekte olan bir Marvel-ABC ortak Yapıtı.

Marvel filmleri ile etkileşim halinde geçen bu dizide ajan Phil Coulson, süper güçleri olmayan eğitimli ajanları ile birlikte fark yaratmaya çalışmakta.

Marvel’in kötü bir yapıma imza atmasının pek olası olmadığı düşünülecek olursa izlenmesi şiddetle önerilir.

The Flash

The Flash

Barry Allen, CC polis departmanının olay yeri inceleme biriminde görev alan ve bir yandan da annesini öldürme suçu ile haksız yere hapiste olan babasını kurtarmaya çalışan bir karakterdir.

Şehirde meydana gelen devasa bir nükleer patlamada oluşan yıldırım düşmesi sonucu, mucizevi bir şekilde süper hızlı hareket etme ve hızlı iyileşebilme gibi yetenekler kazanmıştır. Bu gelişme ile başlayan hikâye, Barry Allen’in bir fark yaratarak şehrini korumak adına “The Flash” olmaya karar vermesi ile birlikte gayet sürükleyici bir serüvene dönüşmekte.

Arrow dizisi içerisinde konuk oyuncu olarak kısa bir rol ile  bize spoiler veren Barry Allen,  ağır abi Oliver Queen’e oranla daha samimi ve duygusal karakteri ile de ilgi çekmekte. DC comics kahramanı olan bu hızlı adamın hikayesi de kesinlikle izlemeniz gerekenler listesinde yer almalı.

Bonus : Marvel's Jessica Jones

Bonus : Marvel's Jessica Jones

Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur. Daredevil’in kardeş dizisi olacak Jessica Jones, tıpkı onun gibi 13 bölümden oluşacak ve 20 Kasım 2015'te yayın hayatına başlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
127
93
86
54
48
48
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zekiye Yesilagac

barrye aşığım. xzcilişöclclz