Görüş Bildir
Haberler
‘Ekonomik Kriz Günahları Azaltıyor’ Demişti: İstatistikler Cübbeli Ahmet’i Yalanlıyor

‘Ekonomik Kriz Günahları Azaltıyor’ Demişti: İstatistikler Cübbeli Ahmet’i Yalanlıyor

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet diye tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, yaptığı açıklamada 'ekonomik kriz sebebiyle insanların günah işlemesi daha zor oluyor' açıklamasında bulunmuştu. Uzmanlar, ortaya çıkan istatistiklerin Cübbeli Ahmet’i yalanladığını söyledi.

Cübbeli Ahmet’in açıklamalarından bu içerikte bahsetmiştik;

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Geçim sıkıntısı fuhuşa da kumara da itekler’

‘Geçim sıkıntısı fuhuşa da kumara da itekler’

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Yargı, Ünlü'ye tepki gösteren isimlerden.

Dünün başsavcısı bugünün avukatı Yargı'ya göre enflasyon bütün kötülüklerin başı. Enflasyonun yüksek olduğu ülkelerde fuhuş ve kumar yaygınlaşır:

'Enflasyon demek hayat pahalılığı, geçim zorluğu demek' diyen Yargı, 'Geçim zorluğu insanları fuhuşa da kumara da her kötülüğe de itekler. Hayat pahalılığının fuhuşu, kumarı azalttığına dair bir istatistik yok ama artırdığına dair birçok istatistik var' 

‘Cübbeli’nin dediğinin tam tersi oldu’

‘Cübbeli’nin dediğinin tam tersi oldu’

Uzun yıllar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü başta olmak üzere farklı birimlerde görev yapan Savaş Kurtbaba'ya göre de ekonomik krizlerde bahsedilen durumlar azalmıyor.

Halihazırda özel dedektiflik işini yürüten Kurtbaba, '2001 krizinde veya 1990'lı yıllardaki yüksek enflasyon dönemlerinde kumar, fuhuş veya alkol kullanımında azalma gördünüz mü' sorusuna, '(Cübbeli'nin iddiası) Aksine daha fazla artar kumar oynanır ve fuhuş da artar. İnsanlar ne kadar çok ekonomik zorluğa düşerse o kadar eğilim artıyor' şeklinde yanıt verdi.

'2001'de de müthiş artış olmuştu' diyen Kurtbaba, şunları kaydetti:

'Hatta bazı siyasiler bununla ilgili yorum yapıyordu. İktidarı 'Pahalılığı, geçim sıkıntısını artırdınız, kumar ve fuhuş arttı' diye şikayet ediyordu. Biz de bunu sokakta gözlemliyorduk. O dönemki istatistikler bulunsa bu daha net görülür. Kriz dönemlerinde daha önce pek görülmeyen fuhuş için yol kenarlarında bekleme gibi olaylar arttı. Yine yol kenarında içinde fuhuş yapılan karavanlar yakalıyorduk. Cübbeli'nin dediğinin tam tersi oldu. Kriz dönemlerinde insanlar kolay para kazanmak için daha fazla kumara veya fuhuşa yönelirler.'

Devalüasyonun yaşandığı 1994'te Güneydoğu'da görev yaptığını söyleyen Kurtbaba, 'Bölge geleneklerine bağlılığıyla biliniyor ve o yıllar terör olayları çok yoğundu. Devalüasyon yaşandıktan sonra o ortamda dahi bölgede daha önce görmediğimiz ya da çok az yaşanan para karşılığı fuhuş olaylarını gördük, kumarhane ortaya çıktı. Bunlar daha önce pek olmayan olaylardı' diye konuştu.

‘İnsanlar kendi imkanlarıyla üretiyor’

‘İnsanlar kendi imkanlarıyla üretiyor’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Asayiş olaylarında ve mahkemelerde bu tür olayları gözlemleyen isimlerin ardından Sosyolog Prof. Dr. Ferhat Kentel de Ünlü'nün iddiasını yorumladı.

Fiyatlar arttıkça günahtan kaçınmak yerine insanların çok daha katmanlı bir günah ve suç ilişkisine girdiğini aktaran Kentel, 'Fakirlik arttıkça lise ve hatta ortaokul kapılarına kadar saçılmış uyuşturucu haplar fiyatı düşük günahlardır. Yani pahalı olmasa da bu çocuklar gerekirse çalıp çırparak o hapları temin etmektedir. Alkolün fiyatını artırdığınız zaman da insanlar kendi imkanlarıyla alkollerini üretebilmektedir' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ferhat Kentel, son olarak Ünlü'nün fuhuşa dair iddialarıyla ilgili olarak 'Cemaat şeyhi bilmediğini söylerken gerçekten bilmiyor mudur? Ben de bilemem ama hayatlarını kazanmak için daha çok kadın bedenini satıyorsa günahtan kaçmak yerine çok daha yaygınlaşan bir günahtan bahsedebiliriz. Yani talepte düşme diye bir şey olmayacağı gibi arzda da bir artış olur' yorumunu yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
18
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enkidu An

Tarikatlar cemaatler devletten kendilerine damatlarına ballı ihale alınca tabiki böyle açıklama yapacaklar. Eski dönemlerde devlete dinsiz kafir mürted diyen... Devamını Gör

Adam

ahmetin kaynak götü olduğu için götünden çıkanı söylemesi normal

Dede Aydin

bunun gibiler yüzünden din ticareti din duyguyu yapanlar bu ülkeyi bu hale getirdiler