Görüş Bildir
Haberler
Ekonomi ve Borsayı Daha İyi Anlamanızı Sağlayıp Sizi Para Avcısına Çevirecek Filmler

Ekonomi ve Borsayı Daha İyi Anlamanızı Sağlayıp Sizi Para Avcısına Çevirecek Filmler

Parayla dans edenler ya da ekonomi dünyasının karmaşık ve çekici derinliklerine merak salanlar, bu liste tam size göre. Finans dünyasıyla ilgili aklınızı başınızdan alacak çarpıcı filmlerle karşınızdayız. İyi seyirler. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDbve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. The Bonfire of the Vanities, 1990

22. The Bonfire of the Vanities, 1990

IMDb: 5.6 

Özet: Zengin ve ünlü bir Wall Street tüccarı, karısından ve toplumdan birçok şey gizliyor. Aptal görünüşlü bir hayat kadınıyla, Maria'yla birlikte olmak için yaptığı kaçamakta, bir siyahi genci ezerek öldürüyor. Bir süre sonra, herkesin özellikle de Maria'nın kendisine ihanet ettiğini görüyor ve gerçekleri ortaya çıkartmak için harekete geçiyor.  

Oyuncular: Tom Hanks, Bruce Willis, Melanie Griffith 

Yönetmen: Brian De Palma

21. August, 1996

21. August, 1996

IMDb: 5.8 

Özet: 1890'ların Kuzey Galler'inde, uzun ve sıcak bir Ağustos hafta sonunda geçen filmde, Viktorya döneminden kalma bir evin sakinliği, Londralı bir çiftin gelişiyle aniden bozulur. 

Oyuncular: Anthony Hopkins, Leslie Phillips, Kate Burton 

Yönetmen: Anthony Hopkins

20. Other People’s Money, 1991

20. Other People’s Money, 1991

IMDb: 6.2 

Özet: Lawrence Garfield hiç başarısız olmamıştır ta ki gözünü Rhode Island'daki bir şirkete dikene kadar.  

Oyuncular: Danny DeVito, Gregory Peck, Penelope Ann Miller 

Yönetmen: Norman Jewison

19. Rogue Trader, 1999

19. Rogue Trader, 1999

IMDb: 6.4 

Özet: Barings Bank çalışanı Nick Leeson'ın başarılı bir alım satım döneminin ardından 88888 numaralı hesapta saklı 1,4 milyar dolarlık zarar biriktirmesinin gerçek hikayesini anlatıyor. 

Oyuncular: Ewan McGregor, Anna Friel, Cristian Solimeno 

Yönetmen: James Dearden

18. The Bank, 2001

18. The Bank, 2001

IMDb: 6.5 

Özet: Banka, O'Reilly ve benzerlerinin başarılı olabildiği ve dürüst Avustralyalı savaşçıların her şeyini kaybettiği, açgözlülük ve yolsuzlukla dolu bir dünya. Jim Doyle, borsadaki dalgalanmaları tahmin etmek için bir formül geliştiren başına buyruk bir matematikçidir. O'Reilly'nin saflarına katıldığında, önce 'açgözlülük iyidir' ilkesine bağlılığını kanıtlaması gerekmektedir.  

Oyuncular: David Wenham, Anthony LaPaglia, Sibylla Budd 

Yönetmen: Robert Connolly

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Informant, 2009

17. The Informant, 2009

IMDb: 6.5 

Özet: Eski New York Times muhabiri Kurt Eichenwald’ın aynı adlı kitabından uyarlanan İspiyoncu, Amerika tarihinde şirket sırlarını sızdıran en üst düzey yönetici olan şizofreni hastası Mark Whitacre’in hikayesini anlatan, kara komedi öğeleri içeren bir film. 

Oyuncular: Matt Damon, Tony Hale, Patton Oswalt 

Yönetmen: Steven Soderbergh

16. Arbitrage, 2012

16. Arbitrage, 2012

IMDb: 6.6 

Özet: Düşük fiyata alıp yüksek fiyata satma arbitrajı kişinin o piyasanın gerçek değerini tespit etme yeteneğine bağlıdır. Serbest yatırım fonu patronu olan milyarder Robert Miller'ı Amerikan iş dünyasında başarının portresi yapan şey de bu yetenektir. Ancak Miller altmışıncı yaş gününün arifesinde, kendisini yaptığı hilekarlığın boyutu ortaya çıkmadan, ticaret imparatorluğunu büyük bir bankaya satmaya çalışırken bulur.  

Oyuncular: Richard Gere, Susan Sarandon, Brit Marling 

Yönetmen: Nicholas Jarecki

15. The Company Men, 2010

15. The Company Men, 2010

IMDb: 6.7 

Özet: Hollywood’un dört ünlü aktörünü buluşturan film, iş dünyasının acımasız koşullarını eleştiriyor. Bobby Walker o ünlü Amerikan rüyasını yaşayan insanlardan biridir. İyi bir işi, güzel bir ailesi ve garajında da gösterişli bir arabası vardır. Ancak çalıştığı şirket küçülmeye gidince o ve mesai arkadaşları Phil Woodward ve Gene McClary işsiz kalır. Şimdi bu üç adam, kocalık ve babalık görevlerini yeniden tanımlamak zorundadır. Bobby kayınbiraderi Jack Dolan’ın yanında iş bulur ve özel yeteneklerine hiç ihtiyaç duyulmadığı bir sektörde, inşaat işinde çalışmaya başlar. 

Oyuncular: Ben Affleck, Chris Cooper, Tommy Lee Jones 

Yönetmen: John Wells

14. Boiler Room, 2000

14. Boiler Room, 2000

IMDb: 7.0 

Özet: Seth Davis kendine ait küçük çaplı bir kumarhane işleten bir gençtir. Birtakım adamlar ona, kural tanımayan ve şehrin yeni borsa şirketlerinden birinde çalışmasını teklif ederler. Seth kısa sürede çok para kazanır ve bu hızlı hayatın zevkine kapılır.  

Oyuncular: Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Nia Long 

Yönetmen: Ben Younger

13. 99 Homes, 2014

13. 99 Homes, 2014

IMDb: 7.1 

Özet: Orlando'da yaşayan dürüst bir inşaat işçisi olan Dennis Nash, annesi ve 9 yaşındaki oğluyla birlikte yaşadığı evinden zengin ve karizmatik emlakçı Rick Carver tarafından atılır. Aşağılanmış ve evsiz kalmış aile tehlikeli bir otele yerleşmek zorunda kalır. Nash, evini geri alabilmek umuduyla Carver ile bir anlaşma yapar, onun için çalışmaya başlar.  

Oyuncular: Andrew Garfield, Michael Shannon, Laura Dern 

Yönetmen: Ramin Bahrani

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Margin Call, 2011

12. Margin Call, 2011

IMDb: 7.1 

Özet: Yıllardan 2008. Yer Wall Street. Hisseleri yerle bir olmak üzere olan bir yatırım bankasındayız. Tıpkı Lehmann Brothers gibi. Bankanın üst düzey yöneticileri, çalışanları işten çıkartarak krizi erteleyen geçici çözümlerle günü kurtarırken, düzensizliğin daha fazla yürümeyeceği de gün yüzüne çıkıyor.  

Oyuncular: Zachary Quinto, Stanley Tucci, Kevin Spacey 

Yönetmen: J.C. Chandor

11. How to Succeed in Business Without Really Trying, 1967

11. How to Succeed in Business Without Really Trying, 1967

IMDb: 7.2 

Özet: Genç ama zeki eski bir cam temizleyicisi, iş hayatında acımasızca ilerlemeyi anlatan bir kitabın tavsiyelerine uyarak şirketinin zirvesine yükselir. 

Oyuncular: Robert Morse, Michele Lee, Rudy Vallee 

Yönetmen: David Swift

10. The Hudsucker Proxy, 1994

10. The Hudsucker Proxy, 1994

IMDb: 7.2 

Özet: Pek zeki sayılmayacak taşralı genç Norville Barnes'ın kafasında çocuklar için ideal olduğunu düşündüğü bir oyuncak projesi vardır. Bunu gerçek yapabilme hayalleri içinde büyükşehre gelir ve en alttan işe koyulur: devasa bir şirket olan Hudsucker Industries'de memur olarak çalışmaya başlar. 

Oyuncular: Tim Robbins, Paul Newman, Jennifer Jason Leigh 

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

9. Wall Street, 1987

9. Wall Street, 1987

IMDb: 7.3 

Özet: 1980'lerin iş dünyasına perde arkasının sürükleyici hikayesinin anlatıldığı filmde, hırslı ve genç bir borsacı Wall Street efsanesi Gordon Gekko tarafından baştan çıkarılarak yasa dışı ve son derece kazançlı bir dünyaya adım atar. Ancak kısa sürede bir gecede kazanılan zenginliklerin bedelinin çok ağır olduğunu keşfedecektir. 

Oyuncular: Charlie Sheen, Michael Douglas, Tamara Tunie 

Yönetmen: Oliver Stone

8. Too Big to Fail, 2011

8. Too Big to Fail, 2011

IMDb: 7.3 

Özet: 2008 yılında Amerika’da başlayan ve tüm dünyayı saran ekonomik krize sebep olan olayları ve kriz sürecinde büyük şirketlerde yaşananları, Amerikan hükümetinin ekonomik sistemi ve kendisini kurtarmak için nasıl çabaladığını anlatıyor. 

Oyuncular: James Woods, John Heard, William Hurt 

Yönetmen: Curtis Hanson

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Up in the Air, 2009

7. Up in the Air, 2009

IMDb: 7.4 

Özet: Şirket küçültme konusunda uzman olan Ryan Bingham, Amerika’nın bir ucundan diğer ucuna havalimanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen özgür yaşam tarzından oldukça memnun. İhtiyacı olan her şeyi bir valize sığdırabiliyor. Var olan tüm uçuş mili programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesi. Üstelik hayatındaki en önemli amaç olan 10 milyon uçuş miline ulaşmasına da az kalmış durumda.  

Oyuncular: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick 

Yönetmen: Jason Reitman

6. Moneyball, 2011

6. Moneyball, 2011

IMDb: 7.6 

Özet: Bir zamanlar beyzbol yıldızı olma yolunda ilerleyen Billy Beane, sahadaki beklentileri karşılamakta başarısız olunca, azılı rekabete dayalı kişiliğiyle yöneticiliğe yönelmeye karar verir. Ancak Billy’nin yöneticiliğini yaptığı ve sezona hazırlanan Oakland takımı, yıldız oyuncularını büyük takımlara kaptırmıştır. Billy’nin tek seçeneği, takımını yeniden kurmaktır. 

Oyuncular: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill 

Yönetmen: Bennett Miller

5. The Insider, 1999

5. The Insider, 1999

IMDb: 7.8 

Özet: Jeffrey Wigard, dönemin en önemli sigara firmalarından birinde araştırma bölümü başkanı olarak çalışmaktadır. Bir gün yönetim kurulu üyeleri ile farklı düşüncelere sahip olmasından ötürü, onlarla ters düşer ve işten atılır. 

Oyuncular: Russell Crowe, Al Pacino, Christopher Plummer 

Yönetmen: Michael Mann

4. The Big Short, 2015

4. The Big Short, 2015

IMDb: 7.8 

Özet: Sektör dışından dört kişi, büyük bankaların, medyanın ve devletin görmezden geldiği küresel ekonomik çöküşün yaklaştığını fark edince akıllarına bir fikir gelir: Büyük Açık. İddialı yatırımları sayesinde, modern bankacılığın karanlık yüzüyle tanışırlar; artık herkesi ve her şeyi sorgulamak zorundadırlar. 

Oyuncular: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling 

Yönetmen: Adam McKay

3. The Pursuit of Happyness, 2006

3. The Pursuit of Happyness, 2006

IMDb: 8.0 

Özet: Chris Gardner iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen beş yaşındaki oğlu Christopher’ın annesi maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir.  

Oyuncular: Will Smith, Thandiwe Newton, Jaden Smith 

Yönetmen: Gabriele Muccino

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Inside Job, 2010

2. Inside Job, 2010

IMDb: 8.2 

Özet: Charles Ferguson’ın 2008'deki ekonomik krize ve finansal erimeye yakın bir bakış attığı belgesel türündeki film politik tavrını da koruyan bir yapıya sahip.  

Oyuncular: Matt Damon, Gylfi Zoega, Andri Snær Magnason 

Yönetmen: Charles Ferguson

1. The Wolf of Wall Street, 2013

1. The Wolf of Wall Street, 2013

IMDb: 8.2  

Özet: Jordan Belfort, agresif ve etkili satış taktikleri kullanarak kendi aracılık firması Stratton Oakmont'ı kurar ve büyük başarılar elde eder. Ancak işinde uyguladığı etik dışı ve yasa dışı yöntemler, sürekli partiler ve uyuşturucu kullanımıyla birleşince, Belfort'un hayatı giderek kontrolden çıkar.  

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie  

Yönetmen: Martin Scorsese

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın