Görüş Bildir
Haberler
Mutsuz Hisseden ya da Kötü Bir Gün Geçiren Herkesin İzlemesi Gereken Komedi Filmleri

Mutsuz Hisseden ya da Kötü Bir Gün Geçiren Herkesin İzlemesi Gereken Komedi Filmleri

10.07.2022 - 07:17

Yüzleri güldürmeye odaklanmış ve bunu başarmış sinema yapımları, yıllar geçse de ilgi görmeye devam ediyor. Komedi yapımları; bir akşam çayı esnasında, gün içinde mutlu olmak istendiği zamanlarda ya da tatillerde keyifle izleniyor. Bu filmler arasında hem yabancı, ödül almış filmler hem izleyenleri kahkahaya boğmuş Türk yapımı eski ve yeni filmler bulunuyor. İşte yüzünüzde tebessüm oluşturmasını istediğiniz tüm anlarda sizi eğlendirecek komedi filmlerinin küçük bir listesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Dolittle (2020) IMDb: 5.6

15. Dolittle (2020) IMDb: 5.6

Henüz çok uzun bir geçmişi olmayan filmler arasında bulunan Dolittle, Robert Downey Jr'ın başarılı oyunculuğu ve sempatik tavırlarıyla birleşince izleyenlerin ilgisini kazandı. Film, hayvanlarla konuşabilen ve etkili iletişim kurabilen bir doktorun başına gelen maceraları konu alıyor. Doktor Dolittle, iletişime geçebildiği tüm hayvanlarla bir ekip kurarak kraliçenin hastalığına çare aramak için yola koyuluyor.

14. Neighbors / Kötü Komşular (2014) IMDb: 6.3

14. Neighbors / Kötü Komşular (2014) IMDb: 6.3

Günlük hayatta çok kızabileceğimiz bazı olayları komediye dönüştüren efsanevi yapım Kötü Komşular, iki komşu ev arasındaki rekabeti ve sınırları konu alıyor. Zekice kurgulanmış espriler ve şakalar, izleyenlere keyifli bir seyir sunuyor. Filmde Kelly ve Mac Radner çifti bebekleriyle huzurlu bir hayat sürüyor ancak yan eve taşınan yeni komşuları bu huzuru bozuyor. Böylece iki ev arasında âdeta bir savaş başlıyor. Seth Rogen, Zac Efron ve Rose Byrne filmde başrolü paylaşıyorlar.

13. Hükümet Kadın (2013) IMDb: 6.5

13. Hükümet Kadın (2013) IMDb: 6.5

Sermiyan Midyat'ın hem başrolde hem yönetmen koltuğunda yer aldığı efsane komedi filmi Hükümet Kadın ve devam filmi, izleyicilerin beğenisini kazandı. Oyuncu kadrosundaki güçlü isimlerle birleşen yapım, kahkaha tufanı yaratıyor. Filmde vefat eden belediye başkanının yerine karısı başkan oluyor. Demet Akbağ'ın hayat verdiği başkanın yaşadıkları, izleyenlerin yüzünde kocaman gülümsemeler oluşturuyor.

12. Tropic Thunder / Tropik Fırtına (2008) IMDb: 7.0

12. Tropic Thunder / Tropik Fırtına (2008) IMDb: 7.0

Tropik Fırtına, 2008 yılında izleyicilerle buluşan yabancı komedi filmlerinden biri. Oldukça beğenilen yapımda Robert Downey Jr, Ben Stiller ve Jack Black rol alıyor. Filmde eğitim kampına katılan karakterlerimiz gerçek hayata adapte olmakta zorlanırken bir yandan da savaş filmi çekmeye çalışıyor. Film içinde film izleten yapım, izleyenlere eğlence dolu dakikalar vadediyor.

11. Free Guy / Gerçek Kahraman (2021) IMDb: 7.1

11. Free Guy / Gerçek Kahraman (2021) IMDb: 7.1

Henüz 2021 yılında beyazperdede gösterilen Free Guy, yeni bir yapım olmasına rağmen yüksek seyirci kitlesi tarafından beğenildi. Fantastik ve komedi unsurlarını bir arada barındıran filmde başrolleri Taika Waititi, Jodie Comer ve Ryan Reynolds paylaşıyor. Filmde Ryan Reynolds'ın canlandırdığı ve bir banka personeli olan Guy, Free City isimli oyunun içinde olduğunu fark eder ve komik olaylar birbirini izler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Organize İşler (2005) IMDb: 7.4

10. Organize İşler (2005) IMDb: 7.4

Türkiye'nin en sevilen komedi filmleri arasında bulunan Organize İşler, 2005 yılından bu yana her dönemin en ilgi gören yapımları arasında yer almaya devam ediyor. Hikâyesi, mizahı, usta oyuncu kadrosu ve Yılmaz Erdoğan imzasıyla Türkiye komedi sinemasına damgasını vurdu diyebiliriz. Filmde oto hırsızlığı yapan çete lideri, yaşadığı kovalamaca sırasında bir eve sığınır. Evde intihar etmek üzere olan kişiyi kurtarır ve olaylar gelişir. Türk komedisinin usta isimlerinden Demet Akbağ, Cem Yılmaz ve Tolga Çevik gibi oyuncuların yer aldığı başarılı yapım, gülümsemek istediğiniz her an izleyebileceğiniz keyifli bir seyir sunuyor.

9. The Hangover / Felekten Bir Gece (2009) IMDb: 7.7

9. The Hangover / Felekten Bir Gece (2009) IMDb: 7.7

Felekten Bir Gece, arkadaşlarının bekarlığa veda partisine katılan ve ertesi gün hiçbir şey hatırlamadan uyanan arkadaşların yaşadıkları komik olayları konu alıyor. Aksiyon, gizem, gerilim ve komediyi birleştiren yapım hem merak uyandırıyor hem izleyicileri eğlendiriyor. Başrollerde Bradley Cooper, Ed Helms, Justin Bartha, Zach Galifianakis ve Heather Graham'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Todd Phillips oturuyor

8. Home Alone / Evde Tek Başına (1990) IMDb: 7.7

8. Home Alone / Evde Tek Başına (1990) IMDb: 7.7

Komedi filmleri listesi yaparken eklemeden olmaz diyeceğimiz bir filmle devam ediyoruz. Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmez yapımlarından biri olan Evde Tek Başına, küçük sevimli bir çocuğun ailesi evde yokken başına gelen olayları ve çocuğun sivri zekâsı ile bu olayların nasıl üstesinden geldiğini konu ediniyor. Aile komedisi türünün en başarılı örnekleri arasında yer alan yapımda baş rolleri Macaulay Culkin, Catherine O'Hara ve Joe Pesci paylaşıyor. John Hughes'ın yazdığı filmin yönetmeni ise Chris Columbus.

7. Aile Arasında (2017) IMDb: 7.7

7. Aile Arasında (2017) IMDb: 7.7

Gülse Birsel'in hem yazıp hem rol aldığı Aile Arasında, son yılların en iyi Türk komedi filmleri arasında yer alıyor. Film, bekar bir annenin evlenmek isteyen kızı için gerçek olmayan bir aile yaratmaya çalışmasını konu ediyor. Demet Evgar, Engin Günaydın, Erdal Özyağcılar ve Ayta Sözeri gibi başarılı isimlerin rol aldığı film, ailenizle izleyebileceğiniz eğlenceli yapımlardan biri.

6. G.O.R.A (2004) IMDb: 8.0

6. G.O.R.A (2004) IMDb: 8.0

Cem Yılmaz'ın unutulmaz fantastik komedisi G.O.R.A, macera ve bilim kurgu unsurlarıyla izleyicilere farklı bir deneyim yaşatıyor. Film içerisindeki 4 ayrı karakterin de Cem Yılmaz tarafından canlandırılması, komedi yoğunluğunun artmasını sağlıyor. Filmde uzaylılar tarafından kaçırılan Arif, esir olarak G.O.R.A isimli gezegene götürülür. Gezegenin yöneticisinin kızı Ceku'ya aşık olan Arif hem komutan Logar'dan Ceku'yu kurtarmaya hem Dünya'ya geri dönmeye çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Pardon (2005) IMDb: 8.1

5. Pardon (2005) IMDb: 8.1

2005 yılında izleyicilerle buluşan Pardon'un başarılı oyuncu kadrosunda Zeki Alasya, Rasim Öztekin, Ali Çatalbaş, Bülent Kayabaş ve Ferhan Şensoy gibi isimler yer alıyor. Gerçek bir olaydan uyarlanan filmde askerlik yapacak olan İbrahim, dağıtım için İstanbul'a gelir ancak resmi kıyafetli herkesten kaçtığı için otogarda gördüğü polisten de kaçmaya başlar. Bu kaçış sonrası arkadaşı Muzaffer'e sığınan İbrahim ve Muzaffer polis tarafından yakalanır.

4. Dr. Strangelove (1964) IMDb: 8.4

4. Dr. Strangelove (1964) IMDb: 8.4

Hem komedi hem savaş filmi niteliğindeki Dr. Strangelove, oldukça eski olmasına rağmen her döneme hitap ediyor. Bu başarının büyüsü, Stanley Kubrick'in etkileyici senaryosu ve yönetmenliğinin yanı sıra birbirinden değerli oyuncu kadrosundan kaynaklanıyor. General Jack D. Ripper, soğuk savaş döneminde Ruslara savaş açmak için bahane arar ve sürpriz bir nükleer saldırı planlar. Nükleer silahların olduğu uçağı Rus sınırına gönderir. Durum Amerika'da değerlendirilirken Rus büyükelçi eski Nazi bilim insanı olan Dr. Strangelove'in tüm dünyanın yok olmasına neden olabilecek buluşu Doomsday Device'dan söz edince işler karışır.

3. 3 Idiots / 3 Aptal (2009) IMDb: 8.4

3. 3 Idiots / 3 Aptal (2009) IMDb: 8.4

Tüm zamanların en sevilen ve en samimi görülen komedi filmlerinden olan 3 Aptal, Hindistan'ın en başarılı üniversitesinde okuyan 3 arkadaşın yaşantısını konu alıyor. Öğrencilerin birbirleriyle yarışmasını isteyen sisteme karşı savaş açan ve bu durumu değiştirmeye çalışan arkadaşlar, izleyenlere keyifli bir seyir sunuyor. Aamir Khan'ın hem eleştirel bir bakış açısı hem müzikal yaklaşımı ile çok beğenilen yapımı, ailecek izlenebilecek filmlerden biri.

2. Çöpçüler Kralı (1977) IMDb: 8.6

2. Çöpçüler Kralı (1977) IMDb: 8.6

Tüm zamanların en sevilen Türk filmleri arasında yer alan ve Kemal Sunal'ın efsanevi oyunculuğu ile birleşen Çöpçüler Kralı, mutsuz hissettiğiniz zamanlarda yüzünüzde gülümseme oluşturacak en özel yapımlar arasında bulunuyor. Zeki Ökten yönetmenliğinde çekilen film, belediyenin temizlik işçisi Apti'nin aşkını, yaşadıklarını ve saflığını konu alıyor.

1. Hababam Sınıfı (1975) IMDb: 9.3

1. Hababam Sınıfı (1975) IMDb: 9.3

En beğenilen komedi filmlerinin başında, her zaman yüzünüzü güldürebilecek ve samimi hikâyesi ile eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak Hababam Sınıfı bulunuyor. Hababam Sınıfı, başarılı serinin ilk filmi. Filmde yer alan usta oyunculuklar ve birbiri ardına ilerleyen komedi hikâyeleri, büyük küçük herkese hitap ediyor. Bir okul ve haylaz sınıfı konu alan film, eğitim sistemine karşı eleştirel yaklaşımlarda bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın