Görüş Bildir
Haberler
Düşürülen Rus Uçağının Pilotunu Öldürdüğünü İddia Eden Alparslan Çelik Tutuklandı

Düşürülen Rus Uçağının Pilotunu Öldürdüğünü İddia Eden Alparslan Çelik Tutuklandı

ATKN
03.04.2016 - 20:50

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından pilotu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan Alpaslan Çelik, İzmir'de 'ateşli silah bulundurmak ve taşımak' suçlamasıyla sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürdüğü Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü ileri süren Alparslan Çelik, bir süre önce beraberindeki kişilerle birlikte geldiği İzmir'de, restoranda yemek yerken gözaltına alınmıştı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre 15 zanlıdan 2'si adli kontrol şartıyla, 6'sı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alpaslan Çelik'in tutuklanma nedeninin 'ateşli silah bulundurmak ve taşımak' olduğu belirtildi.

Gözaltına alınması

Gözaltına alınması

Alparslan Çelik, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söylemişti ve görüntüler basına yansımıştı.

Çelik, kendisiyle birlikte Türkmendağı'nda bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla, kısa süre önce İzmir'e geldi.

Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, yemek yemek için dün akşam saatlerinde Hatay Semti'ndeki bir restorana gitti. İhbar üzerine bir süre sonra restorana gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramada, 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Çelik ve arkadaşları, ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş'un avukatı olan Sıddık Caner Erşen, 'Gözaltına alınmalarının üstünden saatler geçmesine rağmen, tarafımıza herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu insanlar soydaşlarımıza destek vermenin ötesinde hukuksuz bir şeye hiçbir şekilde bulaşmamıştır. Gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
70
30
22
21
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hard Gamer

Şu insanlık düşmanı cihatçı lağım farelerine masum Türkmen demekten vazgeçin artık.

kanveşeref

Bir hewal ağlıyor gözleri yaşlı.

Tipini şeklini sikeyim. Arkadaşlar, AKP'nin "TÜRKMEN" dediği o insanlar bu cihatçılardır uyanın artık.

Adam adamoğlu

Ha siktir yavşak

kartacali

rusya ile arayo düzeltme çalışmaları vol:12312312541...

Hard Gamer

İslamcılar böyle işte zora gelince birbirlerini saniyesinde satarlar.