Görüş Bildir
Haberler
Düşen Helikopterde Rota Muamması

Düşen Helikopterde Rota Muamması

Onedio Medya
14.10.2014 - 02:32 Son Güncelleme: 14.10.2014 - 09:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesildikten sonra Karaardıçlı mevkiinde düşen ve 4 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi askeri helikopterin enkazında inceleme çalışmaları başlatıldı.

Kazanın neden kaynaklandığı, telsiz konuşmaları ve kaza kırım ekibinin çalışmalarından sonra belirlenecek. Ancak uzmanlar, helikopterin neden doğu ya da batı istikameti yerine dağlık olan güney rotasını izlediğinin araştırılmasını istedi.

Hava Komutanlığı’na ait S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya’ya eğitim maksadıyla gitmek üzere önceki gün saat 12.18’de Cengiz Topel Askeri Havaalanı’ndan havalanmıştı. Helikopterle yaklaşık 7 dakika sonra telsiz irtibatı kesildi. Bunun üzerine helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde jandarma tarafından arama faaliyeti başlatıldı. Akşam saatlerinde helikopterin Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Balaban köyü Karaardıç mevkiine düştüğü tespit edildi. Bölgenin ormanlık ve sarp olması sebebiyle enkaza ulaşmakta güçlük çeken ekipler, cenazelerin olduğu alana ip ve halat yardımıyla indi. Cenazeler, halatla yukarıya çıkarıldı. Olay yerinde bekleyen 4 ambulansa konulan şehit cenazeleri, Gölcük Askeri Hastanesi morguna gönderildi. TSK’dan yapılan açıklamada, helikopterin pilotlarından Binbaşı Deniz Akdeniz ve Üsteğmen Çağrı Ceylan ile astsubaylar Mehmet Karakaşoğlu ve Ömer Burak Öğüt’ün şehit oldukları açıklandı. Şehitler için bugün Deniz Hava Üs Komutanlığı’nda askeri tören düzenlenecek. Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz Gölcük Değirmendere’de, Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan İstanbul Ataköy’de, Radar Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu Ankara’da, Astsubay Çavuş Ömer Burak Öğüt (28) ise Eskişehir’de toprağa verilecek.

Şehit 4 askerin naaşı, Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Gölcük’e gönderildi.

Ömer Burak Öğüt’ün Gölcük’ün Değirmendere semtinde oturan eşi Eda Öğüt, acı haberi duyunca sinir krizi geçirdi. Dayıları ise şehit çocukları 3 yaşındaki Bekir Bora ve 1 yaşındaki Berk Buğra’yı evin bahçesinde oyalamaya çalıştı. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde oturan Şehit Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz’in babası Şeref Akdeniz, evini Türk bayraklarıyla donattı. Deniz Akdeniz’in, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı, şehitler için bir taziye mesajı yayınladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in imzasıyla yayınlanan taziyede, “Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.” denildi.

Dün sabah saatlerinden itibaren de düşen helikopterin enkazında çalışma başlatıldı. Sabahın erken saatlerinde, Deniz Kuvvetleri’ne bağlı kaza kırım ve olay yeri inceleme ekipleri çalışmalara başladı. Düşen helikopterin neden dağlık alana gittiği akılları karıştırdı. Askeri üsten havalanan helikopterin doğu veya batı yönlerini kullanabileceğine dikkat çeken uzmanlar, “Güneyde dağlık alan bulunuyor. Helikopterde çok gelişmiş cihazlar var. Ancak neden pilotlar bu rotayı kullanmaya karar verdi?” görüşünü ortaya attı. Uzmanlar, cihazların arıza yapma ihtimali hakkında ise, “Bu oran imkânsız denebilecek kadar düşük. Ancak tüm bu soruların cevapları, kaza kırım heyetinin yapacağı çalışma ile çözülecek. Cihazlar, kaza kırım heyetiyle birlikte imalatçı Sikorsky’nin ekibi tarafından da incelenecek.” değerlendirmesini yaptı.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_dusen-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0