Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Sonu Ne Olacak? Merakınızı Artıracak Kıyamet Temalı 27 Müthiş Film

Dünyanın Sonu Ne Olacak? Merakınızı Artıracak Kıyamet Temalı 27 Müthiş Film

Begüm
07.08.2021 - 14:15

Acaba dünyanın sonu hangisi gibi olacak? 

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yarından Sonra (2004)

1. Yarından Sonra (2004)

IMDb: 6,4

İklim bilim uzmanı olan Jack Hall, Antarktika’da büyük bir buzulun koptuğunu keşfeder. Ancak henüz fark etmediği şey ise bu olayın, dünya popülâsyonunu etkileyecek bir doğal afetin tetikleyicisi oluşudur. Son üç haftadır aralıksız yağmurlar yağmaktadır ve tüm dünyada bir dizi iklimle ilişkili felaketler meydana gelmeye başlamıştır. Herkes dünyanın yeni bir buzul çağına girmekte olduğunu fark eder. İnsanlar, mümkün mertebe yaşadıkları alanları terk ederek güneye doğru daha sıcak iklim şartlarının olduğu bölgelere toplanmaya başlar. Jack, New York’ta mahsur kalan ve donma tehdidi altındaki oğlu ve arkadaşlarını kurtarmak için kendi canını ortaya koymaya hazırdır. Kurtuluş Günü’nün yaratıcısı Roland Emmerich’den etkileyici bir aksiyon ve gerilim filmi daha.

2. Salgın (2011)

2. Salgın (2011)

IMDb: 6,7

Hava ve solunum yoluyla rahatlıkla geçen ve insanları birkaç gündür içinde öldüren, ölümcül bir virüs salgın şeklinde yayılmaktadır. Dünya çapında uzmanlardan oluşan medikal bir ekip, hem salgına çare bulmaya çalışır hem de insanlarda virüsten daha da hızlı yayılan panik halini kontrol altına almaya çalışırlar. İnsanlar şimdi hem canlarını kurtarmaya çalışırken hem de dağılmanın eşiğine gelen toplumsal hayata tutunma mücadelesi verirler...

3. Yeryüzündeki Son Aşk (2011)

3. Yeryüzündeki Son Aşk (2011)

IMDb: 7,1

Michael ilişkilerde bağlanma sorunu yaşayan ama yemek pişirme konusunda usta olan bir şeftir. Soğuk görünümlü ama işinin ehl-i doktor Susan ise uzun zamandır özel hayatına kimseyi sokmadan, kendisini sadece işine vermiştir. 

Susan ve Michael yakınlaşırken, tüm dünyada insanların duygularını bir bir yok eden bir salgın hastalık ortaya çıkar. İnsanlar sevme yetilerini bir bir kaybederken Susan ve Michael'ın aşkı hayata tutunabilecek midir?

4. 2012 (2009)

4. 2012 (2009)

IMDb: 5,8

2012, dünyanın sonunu getiren global bir felaketin ardından, kurtulanların kahramanca mücadelelerini anlatan destansı bir macera.

Asırlar önce, Mayalılar bize takvimlerini bıraktılar. Üstelik bu takvimin bir son günü vardı ve bunun anlamı açıktı. O günden beri, astrologlar onu keşfettiler, numeroloji uzmanları kehanet için takvimden şifreler çıkardılar, jeologlar dünyanın o zaman vadesinin dolacağını söylediler ve hatta hükümet bilimcileri bile dünyayı 2012'de bekleyen devasa çaplı afeti yadsıyamıyorlar. 2012 geldiğinde bileceğiz ki uyarıldık.

5. Su Dünyası (1995)

5. Su Dünyası (1995)

IMDb: 6,2

Kutuplardaki buzların eridiği geleceğin dünyasındayız. Her yer sularla kaplı. Ayak basacak kuru bir kara parçası bulmak imkansız. Hayatta kalmayı başarmış olan insanlar suların üzerine inşa ettikleri bir araya tutturulmuş çelik yığını şehirciklerde, ilkel yaşamlar sürüyorlar.

Şehirler genellikle ihtiyar heyetleri tarafından yönetiliyor ve karaların suyla kaplandığına değil, su tarafından süpürüldüğüne inanıyorlar. Kendisine İnfazcı diyen bir adam kanunu temsil ediyor. İnsanların en büyük korkusu ise yağmacı çeteleri.

Bu yağmacılardan kaçan Denizci küçük yelkenlisiyle bu şehirlerden birine varmayı başarır. İhtiyar heyeti Denizci’nin şehrin kadınlarını hamile bırakmasını ister. Oysa Denizci’nin aklında sadece, varlığına bir gün her nasılsa ulaşacağına inandığı son kara parçası vardır. Yağmacıların saldırısı bu insanların kaderini birleştirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşaretler (2002)

6. İşaretler (2002)

IMDb: 6,7

Graham Hess, geçmişinde oldukça kötü olaylar yaşamış olan ve inancını yitirmiş olan eski bir rahiptir. Kendi halindeki kardeşi ve çok sevdiği kızı ile beraber sıradan bir çiftçi olan Hess'in hayatı, tarlasında oluşan kocaman işaretlerden sonra değişecektir. Kısa bir süre sonra bu işaretlerin yalnızca kendi tarlalarında oluşmadığını anlarlar. Bu dünyadan olmayan bir şeyler kapılarına dayanmıştır.

7. İlk ve Son Aşkım (2012)

7. İlk ve Son Aşkım (2012)

IMDb: 6,7

Çarptığında dünyayı yok edeceği kesin olan Matilda adlı asteroit, gezegene git gide yaklaşmaktadır. Bütün çareler tükenmiştir ve bilim adamlarının dahi ellerinde hiçbir çözüm yoktur; insanlığın kesin yok oluşuna sadece 3 hafta vardır. Tüm bu karmaşanın ortasında herkes, her şeyi boş verir ve kalan zamanını dilediği gibi geçirmeye başlar. Dodge da kendisini, karısı tarafından terk edilmiş olarak bulur! Kapı komşusu Penny de ailesini bir daha göremeyeceği için çok üzüntülüdür. Dodge lisedeki ilk aşkını bulmak, Penny de bir kez daha ailesini görmek için beraber yola çıkarlar. Ve kıyametin kopmasına çok az kala çığırından çıkan işlerle başlarına türlü komik olaylar gelir.

8. Annihilation (2018)

8. Annihilation (2018)

IMDb: 6,8

Gerçekleşen anormal faaliyetlerden dolayı hükümet tarafından gizlice karantinaya alınan gizemli “Area X” bölgesi, onyıllardır kıtanın geri kalanından ayrıdır. Doğa, insan uygarlığının son izlerini de bölgeden silmiş durumdadır. İlk keşif gezisi, bozulmamış, cennet gibi bir doğanın süregeldiğini rapor etmektedir. Bölgeye giden 2. keşif grubu toplu intiharla, 3. keşif grubu dost ateşiyle, en sonuncu olan 11. keşif grubu ise kendilerinin bir gölgesi olarak geri dönmüş ve kısa süre sonra kanserden ölmüştür. 12. keşif grubunu oluşturan bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacı, kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar. Görevleri araziyi haritalamak, örnek toplamak ve bütün gözlemlerini raporlamaktır. Akıl almayacak topografik anomalilere ve yeni yaşam biçimlerine şahit olan ekibin birbirlerinden sakladıkları sırların ortaya çıkması ise her şeyi değiştirecektir.

9. Armageddon (1998)

9. Armageddon (1998)

IMDb: 6,7

New York, şehre irili ufaklı zararlar veren küçük meteor parçalarının ardından tedirgindir. Konu üzerine araştırma yapan NASA, dünyaya büyük bir hızla kuvvetli bir biçimde yaklaşmakta olan dev bir meteoru fark eder. Bir eyalet büyüklüğündeki bu meteor, dünyaya çarpmadan durdurulmazsa insanlığa paha biçilmez zararlar verecektir. Bilim insanları meteoru bir şekilde yok etmek için bir plan hazırlamaya başlarlar. Plana göre meteor ikiye ayrılacak ve bir şekilde dünyanın iki yanından geçip gidecektir. Zamanla yarış başlar.

10. Tanrının Kitabı (2010)

10. Tanrının Kitabı (2010)

IMDb: 6,9

Denzel Washington'u uhrevi bir rolün hakkını verirken izleyebileceğimiz ABD yapımı 'Tanrının Kitabı' filminin yönetmeni iki kardeş. Albert & Allen Hughes biraderlerin kotardığı bu ilginç yapımda 'tanrı' kavramı romantik bir biçemde ele alınmış. 'Tanrının Kitabı’’ distopik bir gelecekte geçen aksiyon / Gerilim türüne göz kırpan senaryosuyla dikkat çekiyor. Filmde güneş patlaması sonrası kavrulmuş dünyada sağ kalanların yaşam mücadelesinde Eli (D.Washington) adlı bir adamın yok olmanın eşiğine gelen insanlığı kurtaracak olan bir kitabı koruma mücadelesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kurtuluş Günü (1996)

11. Kurtuluş Günü (1996)

IMDb: 7,0

2 Temmuz’da dünyanın her yerindeki komünikasyon sistemleri, tuhaf bir atmosfer olayı sonucu bozuluverir. Hemen sonrasında silahlı kuvvetler tarafından, devasa nesnelerin dünyaya doğru yaklaşmakta olduğu açıklanır. İlk başta meteor olduğu düşünülen cisimlerin esrarengiz uzaylıların kumandasındaki dev uzay gemileri olduğu ortaya çıkar.

Uzaylılarla her türlü iletişim denemesinin başarısız olmasının ardından, şimdi kablo teknisyenliği yapan eski bilim adamı David Levinson, uzaylıların bir günden daha kısa süre içerisinde dünyanın önemli noktalarına büyük bir saldırı gerçekleştireceğini fark eder.

Temmuz’un 3’ünde, uzaylılar gerçekten de New York, Los Angeles ve Washington’a saldırı düzenlerler. Hayatta kalanlar konvoylar halinde Area 51 adındaki, hükûmetin tuhaf test alanına doğru yola koyulurlar. Dedikodulara burası ordunun kendi başına ele geçirdiği bir uzay gemisini de barındırmaktadır. Hayatta kalanlar uzaylılarla savaşmak üzere bir plan yaparlar. 4 Temmuz tüm insanlığın kurtuluş için savaşacağı gün olacaktır.

12. 28 Hafta Sonra (2007)

12. 28 Hafta Sonra (2007)

IMDb: 7,0

Son yılların en kaydadeğer film-noir serilerinden 28 Hafta Sonra, başarılı bir devam filmi. Yönetmenliğini Danny Boyle’un gerçekleştirdiği ilk film olan 28 Gün Sonra'dan beş yıl sonra çekilen bu yapımda bu defa Bahis filminin başarılı senarist ve yönetmeni Juan Carlos Fresnadillo korku unsurlarını üst düzeyde kullanarak başarılı bir ikinci filme imza atmış. Rage virüsünün Britanya adalarına yayılmasının yarattığı karışıklık kontrol altına alınmış ve halk yavaş yavaş boşaltmak zorunda kaldıkları evlerine geri dönmeye başlamışlardır. Amerikan ordusu da, Londra’nın çeşitli yerlerinde düzenin sağlanması ve insanların güvenle evlerine yeniden yerleşebilmelerini sağlamak için yardım etmektedir. Öte yandan Rage virüsü, bütün planları alt üst edecek kadar tehlikeli ve sinsi bir virüstür. Herkesin, tehlikenin geçmiş olduğunu düşündüğü bir anda kenara çekilmiş ve çok daha tehlikeli bir şekilde yeniden harekete geçeceği zamanı beklemektedir. Nitekim evlerine geri dönebilmenin sevincini yaşayan bir ailenin ferdi, korkunç virüsü hala vücudunda taşımaktadır. Virüs ise yeniden ortaya çıkacağı en doğru zamanı beklemektedir.

13. Snowpiercer (2013)

13. Snowpiercer (2013)

IMDb: 6,9

Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır... Yönetmenliğini Koreli sinemacı Joon-ho Bong'un üstlendiği 'kıyamet sonrası' temalı filmin kadrosu, Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimler oluşuyor.

14. Zombi Ekspresi (2016)

14. Zombi Ekspresi (2016)

IMDb: 7,6

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

15. 9 (2009)

15. 9 (2009)

IMDb: 7,1

Hayal gücünün kara mizahla birleştiği yerde iyi bir yetenek olarak duruyorsa bir yönetmen, gerçekten de farklı olanı ortaya koyma şansı büyüktür, her zaman için. 9 birçok filmden çok farklı. İçinde aksiyon ve macera da var fantezi ve hayalgücü de var. Yakın gelecekte dünyadaki tüm makineler bir anda insanlara savaş ilan ederler.Çok geçmeden insan nüfusu silinmeye başlar. Dünya yok olurken dokuz küçük, dikişli bez bebek hayat bulurlar. Onların hedefi de makinelerdir. Bugüne kadar izlediğiniz hiçbir canlandırma filme benzemiyor. Bugüne kadar dünyayı kurtaran hiçbir kahramana benzemiyorlar. Hem aksiyon dolu bir macera filmi hem de heyecan dolu bir fantezi-canlandırma. Yakın bir gelecekte dünyadaki makineler isyan ederek insanlığa savaş açar. Toplumsal çalkantılarla insan nüfusu neredeyse silindikten sonra makinelerin çoğu kapanır. Dünyamız yıkılırken dokuz küçük, dikişli bez bebeğe can verilir. Hedefleri arta kalan canavar makinelerdir. Tim Burton ve Timur Bekmambetov’un ortak yapımcılığını üstlendiği 9, yönetmen Shane Acker’ın 2006 yapımı 11 dakikalık Oscar adayı kısa filminden uyarlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ben Efsaneyim (2007)

16. Ben Efsaneyim (2007)

IMDb: 7,2

Robert Neville, korkunç bir virüsün her yere yayılmasına engel olamamış bir bilim adamıdır. New York’ta hayatta kalabilenlerdendir. Daha doğrusu o, tüm üstün deneyim ve bilgilerine rağmen bu virüsün önünü kesememiş ve ancak kendi bedeni söz konusu virüse bağışıklık kazanmıştır. Bu noktada olan aslında tek kişidir. Üç yıl süre ile her türlü imkanını kullanarak kendisi gibi hayatta kalabilmiş başkaları varsa onlara ulaşmaya çalışır ve aslında yalnız değildir. Neville’in direnme gücünü sağlayan tek şey misyonunu yerine getirmek tutkusudur. Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini terse çevirmesi gerekmektedir. Zaman hızla tükenmektedir.

17. Melankoli (2011)

17. Melankoli (2011)

IMDb: 7,2

Yeni evlenen çift Justin ve Micheal evliliklerini Justine'nin ablası Claire'nın malikanesinde, görkemli bir davet ile kutlarlar. Fakat bu iki kız kardeş yapı itibariyle birbirlerine ters karakterdedirler. Justine depresyona, drama ve melankoliye yakın ve yatkın bir kadınken, Claire kız kardeşine göre daha normal olan taraftır. Justine'nin düğün gününde ise ailede herkesin kendine has arızları bir bir ortaya çıkmaya başlar. 

Tam da bu kutlama esnasında Melankolia adlı bir gezegen, şimdiye kadar güneşin arkasında saklı kaldığı yörüngeden çıkarak dünyaya doğru gelmektedir. Şimdi herkesin kıyameti kendisine göredir...

18. Dogma (1999)

18. Dogma (1999)

IMDb: 7,3

Uzun yıllar önce cennetten kovulup dünyaya gönderilen iki melek katolik kilisesine girip işlediği suçlardan arınmayı planlamaktadır. Böylece Tanrı'nın buyruklarına karşı gelerek günahlarını affettirip tekrar cennete girebileceklerdir. Eğer bu plan yolunda giderse iki melek Tanrı'nın kusursuz olmadığını, cennetin bir arka kapısı olduğunu kanıtlayarak tüm insanlığı ayaklandıracaktır. Ancak bu süreçte karşılarında var güçleriyle insanlığı bu felaketten kurtarabilecek bir ekip duracaktır. Yönetmen Kevin Smith’in Chasing Amy’den sonra gelen çok tartışmalı bu filminin başrollerinde Matt Damon ve Ben Affleck bulunuyor.

19. 5. Element (1997)

19. 5. Element (1997)

IMDb: 7,7

2200'lü yılların ortaları... Kötücüllüğün dünyayı yok etmesine karşı yeni önlemler aranmaktadır. Leeloo, bu kötülüğün karşısında dikilecek olan saf yaratıktır. Bu tehlikeye karşı bir çözüm arayan Leeloo, beşinci elementin arayışına düşer. Bunun için kendisine bir taksi şoförü olan Korben Dallas yardım edecektir.

20. Yıldızlararası (2014)

20. Yıldızlararası (2014)

IMDb: 8,6

Yıldızlararası'nda, teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Dünya - Yeni Bir Başlangıç (2013)

21. Dünya - Yeni Bir Başlangıç (2013)

IMDb: 4,8

Hikaye günümüzden uzak bir gelecekte, kurgusal bir dünyada geçer. Dünya ,içerisinde yaşayanlar tarafından terk edilmiş, insanlar artık yaşamlarını başka gezegenlerde sürdürmeye başlamıştır. İnsanlar dünyayı terk ettikten 1000 yıl kadar sonra yaptıkları bir yolculuk sırasında uzay gemileri arızalanan küçük Kitai ve babası Cypher dünyaya gitmek zorunda kalırlar , Cypher ciddi anlamda yaralanmıştır ve terk edilmiş dünyada , tuhaf yaratıklar ve korku dolu tehlikeli olaylarla mücadele etmek zorunda kalırlar. 'Altıncı His' ile gerilim türüne yeni ve öncül bir yorum getiren ve ardından çektiği yapıtlarla kendi ekolünü oluşturan M. Night Shyamalan imzalı filmin başrollerinde Will Smith ve oğlu Jaden Smith yer alıyor.

22. Dünyanın Durduğu Gün (2008)

22. Dünyanın Durduğu Gün (2008)

IMDb: 5,5

Başrollerini Keanu Reeves ve Jennifer Connelly'nin paylaştığı bu sıra dışı film, aslında 1951 yapımı bir bilimkurgu klasiği olan The Day the Earth Stood Still’in yeniden uyarlandığı bir yapım. Film, ünlü bilim insanı Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) ile insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu'nun (Keanu Reeves) karşılaşması üzerine gelişiyor.

Helen'in kontrolü dışındaki bir takım güç odakları Klaatu'ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle görüşmelerini istemezler. Helen ve üvey oğlu Jacob (Jaden Smith) da Klaatu'nun dünya dostu bir uzaylı olmasının ölümcül sonuçlar da verebileceğini fark ederler. Helen'in yapması gereken, dünyayı yok etmek için gelen bu varlığa dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermektir; fakat bunun için çok geç kalmış olabilir. 1951'de efsanevi yönetmen Robert Wise tarafından çekilen film, bilm kurgu severler, yazarlar ve film yapımcıları için bir klasik haline gelmişti. Bu yeni versiyon da orijinaline sadık kalınarak hayata geçirilmiş.

23. The Quiet Earth (1985)

23. The Quiet Earth (1985)

IMDb: 6,8

Bir bilim adamı olan Zac Hobson bir sabah uyanır ve bu dünyada yalnız olacağını fark eder. Çok geçmeden hayatta kalan diğerlerini bulmaya çalışır. Bunun üzerine güzel bir kadın olan Joanne ve koca bir kabile üyesi olan Api ile tanışır. Birbirlerine güvenmeye başladıkları anda ise neden bu dünyada kalmış olduklarını çözmeye çalışırlar.  Zac diğerlerine hükümet laboratuvarında araştırmış olduğu bir projenin bu olağanüstü olaya yol açmış olabileceğini söyler. Bunun üzerine Zac ve diğerleri bu deneyi durdurabilmek için laboratuvarı havaya uçurmaya karar verirler.

24. Canavar (2008)

24. Canavar (2008)

IMDb: 7,0

Büyük bütçelerle sinemaya aktarılan 'Canavar' için yaklaşık 30 milyon USD'nin yapımcıların kasasından çıktığı ifade ediliyor. Bu olağanüstü yatırım yapılmış filmin öyküsü ise basit bir temaya dayanmakta: Filmde New York'a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü anlatılıyor. Filmin çekimlerine haziran ortasında New York'ta başlandı. Çekimlerde ev-yapımı amatör film stilini vermesi için mobil kamera kullanıldı. Böylelikle Armageddon ile The Blair Witch Project harmanı bir tada ulaşılmaya çalışıldı. Bugüne kadar gizemli bir sır perdesi arkasında yürütülen, tüm aşamaları gizli tutulan, gizli çekilen ve sinemaseverlerin ilk defa Transformers'ın ön gösterimi öncesinde haberdar olduğu bilimkurgu filmi Cloverfield ile ilgili söylentiler devam ediyor. Film, ilginç kurgusu, büyülü gerçekçi havası ve farklı konusu ile sinema tarihinde uzun süre konuşulacağa benziyor. Tabi akıtılan milyonlarca doların geri dönüş yapıp yapmayacağı ise şimdilik muamma.

25. Dünyanın Sonu (2013)

25. Dünyanın Sonu (2013)

IMDb: 7,0

20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen 5 eski arkadaş, Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Dünya Savaşı Z (2013)

26. Dünya Savaşı Z (2013)

IMDb: 7,0

Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır.

Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor. Film Max Brooks'un aynı adlı kitabından uyarlandı.

27. Öldüren Sis (2007)

27. Öldüren Sis (2007)

IMDb: 7,1

Stephen King'in alameti farikası bilinmeyen bir kasaba, tutucu insanlar ve onlarla çelişen hür düşünceli gençler ve çatışmaları... İşte böyle bir diyarı kaplayan bir sisin arka planında filmde muhafazakar tutuculuk ile serbest düşüncenin mücadelesi de yer almaktadır. Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır. Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz. Çağdaş korku romanı yazarı King’in uzun bir hikayesinden yola çıkarak çekilmiş bu film, oldukça gerilim dolu saatler geçireceğimizi vadeder gibi...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın