Görüş Bildir
Haberler
İzleyicilerin Onayından Geçmeyi Başaran Netflix Orijinal Yapımı En İyi 20 Film

İzleyicilerin Onayından Geçmeyi Başaran Netflix Orijinal Yapımı En İyi 20 Film

luna
06.08.2021 - 14:33

Dijital dizi ve film platformu Netflix, kurulduğundan beri büyümeye ve gelişmeye devam eden dünya çapında milyonlarca üyesi olan bir platform. Kendi filmlerini ve dizilerini de üreten Netflix bu içerikleri Netflix orijinal yapımı içerikler olarak izleyicilere sunuyor. Biz de sizler için izleyiciler tarafından en çok beğenilen ilk 20 Netflix orijinal yapımı filmi bir araya topladık!

Not: Filmlerin konuları Beyazperde.com'dan alınmıştır, filmlerin sıralamasında ise Rotten Tomatoes puanları esas alınmıştır.

Kaynak: https://www.newsweek.com/highest-rate...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Outlaw King, 2018

20. Outlaw King, 2018

Rotten Tomatoes puanı: %62

Outlaw King, İngiltere kralı I. Edward’ın Orta Çağ İskoçyası’nı işgali sırasında Robert the Bruce’un verdiği mücadelenin ve fedakarlıklarının hikayesini anlatıyor. Robert, 1300'lü yılların başlarında İskoç bağımsızlığı için İngiltere'ye karşı onurlu bir savaş verir. Bu mücadelesinin sonunda da İskoçya Kralı olmaya hak kazanır. Ancak I. Robert'ın gözü tahtta ve altında değildir. Olabilecek ağır sonuçlarına rağmen Robert İskoç tacını giydikten sonra bir grup hırslı askeri toplayarak acımasız krala ve onun dengesiz oğlu olan Galler Prensi’ne karşı savaşmaya başlar. Bruce kendisininkine oranla daha büyük ve daha iyi donanımlı olan işgalci İngiliz ordusunu yenmek için kurnazlığını ve cesaretini kullanmak zorundadır.

19. The Devil All the Time, 2020

19. The Devil All the Time, 2020

Rotten Tomatoes puanı: %64

The Devil All the Time'da, Ohio ve Bati Virginia'da bulunan, farklı geçmişlerden gelen tuhaf bir grup insanın hayatı konu ediliyor. Filmdeki karakterlerden biri, Güney Pasifik’teki katliamda işkence gören eski asker Willard Russell'dır. Güzel karısı Charlotte’u kanserden kaybetmiş olan yaslı adam, bütün totemlerine ve dualarına rağmen onu kurtaramamış olmanın suçluluğunu taşımaktadır. Seri katil bir çift olan Carl ve Sandy Henderson, uygun modeller bulup Amerika’nın otoyollarında fotoğraflarını çekip ardından onları öldürmek için diyar diyar gezmektedir. Din adamı olan Roy, ve fiziksel engelli, gitar sever yardımcısı Theodore ise çiğnedikleri kanundan kaçmaktadırlar. Tüm bunların ortasında ise William ve Charlotte'un yetim kalan oğulları Arvin Eugene Russell vardır.

18. Extraction, 2020

18. Extraction, 2020

Rotten Tomatoes puanı: %67

Extraction, silah satıcıları ve kaçakçılara ait bir dünyada uyuşturucu lordları arasında geçen savaşta piyon olan genç bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Kaçırılıp dünyanın en ücra şehrine gönderilen Hintli çocuğun iş insanı olan babası, oğlunu kurtarması için bir adam kiralar. Tyler Rake adındaki adamın dünyada kaybedecek hiçbir şeyi yoktur. Sorunlu bir adam olan Tyler, çocuğu kurtarmak için ölümü göze alıp tüm yeteneklerini ortaya koymak zorundadır.

17. The Ritual, 2017

17. The Ritual, 2017

Rotten Tomatoes puanı: %74

Yakın arkadaşlarının üzücü ölümünün ardından bir araya gelen üniversiteden dört eski arkadaş, İskandinavya’nın el değmemiş doğasında yürüyüşe çıkarlar. Fakat yanlış bir dönüş, onları İskandinav efsanelerindeki karanlık ve gizemli ormanlara yönlendirir. Ormanda var olan kadim bir bela dört arkadaşın her hareketini takip ediyordur.

16. Havari (Apostle), 2018

16. Havari (Apostle), 2018

Rotten Tomatoes puanı: %79

Havari, bir tarikat tarafından kaçırılan kız kardeşini kurtarmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. 1905 yılında Londra’da geçen hikayede Thomas Richardson, kardeşinin bir tarikat tarafından kaçırıldığını öğrendiğinde yıllar önce ayrıldığı evine geri döner. Tarikat üyeleri Thomas’ın kardeşini bırakmaları karşılığında yüklü bir miktarda fidye istemektedirler. Her ne pahasına olursa olsun kardeşinin kurtarmaya kararlı olan genç adam, Malcolm’ın liderliğinde yaşayan tarikatın bulunduğu sakin adaya gitmeye karar verir. Thomas, ada topluluğunun içine sızdıkça tahmin ettiğinin daha da ötesinde korkunç bir sırrın ortaya çıkmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mank, 2020

15. Mank, 2020

Rotten Tomatoes puanı: %82

Mank, 1941 yapımı Citizen Kane filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesini konu ediyor. Herman Mankiewicz’i Gary Oldman’ın canlandıracağı biyografik yapımın yönetmen koltuğunda David Fincher yer alıyor. Mank, David Fincher’in babasının ölmeden önce yazdığı senaryoya dayanıyor.

14. Cargo, 2018

14. Cargo, 2018

Rotten Tomatoes puanı: %88

Korkunç bir salgın baş gösterir ve ailesiyle mutlu bir hayat yaşamakta olan Andy, eşinin zombiye dönüşmesini izlemek zorunda kalır. Eşini kaybettikten sonra, kırsal Avustralya’da çocuğuyla bir başına kalan baba, eşinin kendisini ısırması sonucu zombi virüsünü almıştır ve 48 saat içinde bir zombi olacaktır. Şimdi en önemli amacı, henüz daha bebek olan Rosie için yeni bir yuva aramak ve onu 48 saat içinde dönüşeceği yaratıktan korumaktır...

13. Yok Oluş (Annihilation), 2018

13. Yok Oluş (Annihilation), 2018

Rotten Tomatoes puanı: %88

Gerçekleşen anormal faaliyetlerden dolayı hükümet tarafından gizlice karantinaya alınan gizemli “Area X” bölgesi, on yıllardır kıtanın geri kalanından ayrıdır. Doğa, insan uygarlığının son izlerini de bölgeden silmiş durumdadır. İlk keşif gezisi, bozulmamış, cennet gibi bir doğanın süregeldiğini rapor etmektedir. Bölgeye giden 2. keşif grubu toplu intiharla, 3. keşif grubu dost ateşiyle, en sonuncu olan 11. keşif grubu ise kendilerinin bir gölgesi olarak geri dönmüş ve kısa süre sonra kanserden ölmüştür. 12. keşif grubunu oluşturan bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacı, kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar.

12. I Don't Feel at Home in This World Anymore, 2017

12. I Don't Feel at Home in This World Anymore, 2017

Rotten Tomatoes puanı: %89

Depresif bir kadının sakin hayatı bir soyguna kurban gitmesiyle bir anda sarsılır. Boşluktaki kadın artık kendine yeni bir amaç edinmiştir. Kendisini soyan hırsızların peşine düşecek ve onları bulacaktır. Bu arayışa tuhaf komşusu da eşlik eder. Ancak kısa bir süre sonra boylarını aşan bir durumla karşı karşıya olduklarını anlarlar. Karşılarında oldukça tehlikeli suçlular vardır. Yönetmen koltuğunda Macon Blair'in oturduğu filmin senaryosunda da yönetmenin imzası var. Filmin başrollerini ise Melanie Lynskey, Elijah Wood, David Yow paylaşıyor.

11. The Ballad of Buster Scruggs, 2018

11. The Ballad of Buster Scruggs, 2018

Rotten Tomatoes puanı: %89

Western türündeki filmde altı farklı öykü konu ediliyor. Vahşi Batı hakkındaki birbirinden farklı 6 öykü, İç Savaş’ın son zamanlarında yaşanan olayları ele alıyor. Yönetmen koltuğunda Joel & Ethan Coen, nam-ı diğer Coen Kardeşlerin oturduğu filmin kadrosunda James Franco, Liam Neeson, David Krumholtz, Brendan Gleeson, Zoe Kazan, Stephen Root gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması ( The Trial of the Chicago 7), 2020

10. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması ( The Trial of the Chicago 7), 2020

Rotten Tomatoes puanı: %89

Şikago Yedilisi'nin Yargılanması, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

9. 1922, 2017

9. 1922, 2017

Rotten Tomatoes puanı: %91

Genç bir çiftçi olan Wilfred James, maddi kazanç sağlamak için eşi Arlette'yi öldürür. İtirafını bir kağıda döken James, bir süre sonra esrarengiz olaylar yaşamaya başlar.

8. El Camino: Bir Breaking Bad Filmi (El Camino: A Breaking Bad Movie), 2019

8. El Camino: Bir Breaking Bad Filmi (El Camino: A Breaking Bad Movie), 2019

Rotten Tomatoes puanı: %91

El Camino: Bir Breaking Bad Filmi, kaçırılan bir adamın özgürlük arayışını konu ediyor. Tutsaklıktan kurtulan adam, kendisi için yeni bir hayat kurmaya çalışırken kaçmaya çalıştığı geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır.

7. Uncut Gems, 2019

7. Uncut Gems, 2019

Rotten Tomatoes puanı: %91

Uncut Gems, New York’ta elmas ticaretinin döndüğü bölgede geçiyor. Altın Küre ve Emmy adayı Adam Sandler’ın başrolünü üstlendiği suç ve dram filminde Sandler, zengin ve ünlülere satış yapan bir kuyumcu dükkanı sahibine hayat veriyor. Mallarının bir kısmı çalındığında dükkan sahibinin hayatı karmaşık bir hal alıyor.

6. Da 5 Bloods, 2020

6. Da 5 Bloods, 2020

Rotten Tomatoes puanı: %92

Da 5 Bloods, Vinetman Savaşı'nda büyük kayıplar veren dört Afrika kökenli Amerikalı gazinin masumiyetlerini bulmak için vahşi hayata geri dönüşlerini konu ediyor. Otis, Eddie, Paul ve Melvin Afrika kökenli Amerikalı gazilerdir. Vietnam Savaşı'nda manga komutanlarını kaybeden dört gazi, hem onun cesedini ve hem de gömülü bir hazineyi bulmak amacıyla Vietnam’a geri döner. Paul’un oğlunun da aralarına katıldığı bu serüvende ekip bir yandan karşılarına çıkan insanlar ve doğayla mücadele ederken bir yandan da Vietnam Savaşı’nın neden olduğu yıkımla yüzleşir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Marriage Story, 2019

5. Marriage Story, 2019

Rotten Tomatoes puanı: %94

Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çifttir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alır. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

4. The Irishman, 2019

4. The Irishman, 2019

Rotten Tomatoes puanı: %95

The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

3. Roma, 2018

3. Roma, 2018

Rotten Tomatoes puanı: %95

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

2. Dolemite Is My Name, 2019

2. Dolemite Is My Name, 2019

Rotten Tomatoes puanı: %97

Dolemite Is My Name, 1970’lerde kaydettiği Dolemite komedi albümleri ve 1975 yapımı Dolemite filmi ile tanınan komedyen ve oyuncu Rudy Ray Moore’un hayatına odaklanıyor. Muhabbet tellalı ve kenar mahalle kahramanı bir karaktere hayat veren oyuncu The Human Tornado, The Monkey Hu$tle ve Petey Wheatstraw filmlerinde de aynı karakter olarak boy gösterdi. Sevilen komedyen 2008 yılında hayatını kaybetti.

1. Ma Rainey: Blues'un Annesi (Ma Rainey's Black Bottom), 2020

1. Ma Rainey: Blues'un Annesi (Ma Rainey's Black Bottom), 2020

Rotten Tomatoes puanı: %98

Blues’un annesi olarak bilinen Ma Rainey, yeni bir albüm hazırlığındadır. Rainey, albüm hazırlığı için Şikago’daki bir kayıt stüdyosunda grubuyla bir araya gelir. Rainey, bu sırada menajeri ve yapımcısıyla müziğinin kontrolü konusunda bir irade savaşına girer. Buluşma süresince Ma Rainey ve grup arasında konuşulanlar, gerilimin gittikçe yükselmesine neden olur.

Bu filmlerden hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın