Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Eşsizliğini ve İnsanlığın Yaşam Yolculuğunu Konu Alan Birbirinden Harika Belgeseller

Dünyanın Eşsizliğini ve İnsanlığın Yaşam Yolculuğunu Konu Alan Birbirinden Harika Belgeseller

Merhabalar. Belgeseller gerçeğin peşinde koşması ve yalın anlatımları ile her zaman sevilen bir türdür. Dünyanın gizemlerini, tarihte yaşanan gerçek olayları ve insanlığın nereye gittiğini gözler önüne seren yapımlar hep belgeseller olmuştur. Bu içerikte size dünyanın eşsiz güzellikte bir yer olduğunu ve üzerinde yaşanmış çok ilginç deneyimleri konu alan belgeselleri listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Before the Flood (2016)

1. Before the Flood (2016)

Belgesel, iklim değişikliğinin çevremizi nasıl etkilediğine ve gezegen genelinde nesli tükenmekte olan türlerin, ekosistemlerin ve yerel toplulukların yok olmasını önlemek için toplumun neler yapabileceğine bir bakış sunuyor.

Yönetmen: Fisher Stevens

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Ban Ki-moon, Alejandro G. Iñárritu

2. The First Wave (2021)

2. The First Wave (2021)

Pandeminin korkunç ilk dört ayında New York'un en çok etkilenen hastane sistemlerinden birine özel erişimle çekilen yönetmen Matthew Heineman'ın bu belgeseli COVID-19'un merkez üssündeki sıradan kahramanlara ışık tutuyor. Kendine özgü karakter odaklı sinema-gerçeklik yaklaşımını kullanan Heineman, çaresizce krizden çıkmaya çalışırken ön saflarda yer alan bir grup doktor, hemşire ve hastayla bütünleşiyor.

Yönetmen: Matthew Heineman

Oyuncu: Nathalie Douge

3. Pompeii: Secrets of the Dead (2019)

3. Pompeii: Secrets of the Dead (2019)

Roma İmparatorluğu'nun zirvesinde, Vezüv yanardağıının patlaması Pompeii kasabasını volkanik küle gömerek binlerce insanı öldürür. Şimdi, adli tıp uzmanları ilk kez 'Kaçaklar' olarak adlandırılan bir grup kurbanı soruşturur. X-ışınları yaşları, alınan yaraları ve hatta sandaletler ve mücevherler gibi eserleri ortaya çıkarırken, soruşturma aynı zamanda antik dünyanın en ünlü felaketinden neden kaçamadıklarına da ışık tutuyor.

Yönetmen: Ben Finney

Oyuncular: Kayla Iacovino, Maite Jáuregui

4. Saving Notre-Dame (2020)

4. Saving Notre-Dame (2020)

16 Nisan 2019 sabahının erken saatlerinde Paris gözyaşları içinde uyanır. Önceki gece, Notre-Dame de Paris yanmıştır. Keder ve dayanışma içinde birleşen dünya, bu efsanevi anıtı büyük bir yangında kaybederken şok, korku ve dualarla tepki gösterir. 'Notre-Dame'ı Kurtarmak' belgeseli de bu trajedinin hemen sonrasını kaydeden bir saatlik özel bir gösteridir.

Yönetmen: Quentin Domart, Charlene Gravel, Michèle Hollander

Oyuncular: Stéphane Bern, Achim Buch, Guérin Chatenet

5. Expedition Amelia (2019)

5. Expedition Amelia (2019)

Derin deniz kaşifi Dr. Robert Ballard, Amelia Earhart'ın başına gelenlerle ilgili spekülasyonları sona erdirmek için Amelia Earhart'ın ortadan kaybolmasının gizemini çözmeye çalışır.

Yönetmen: Chad Cohen

Oyuncular: Allison Janney, Amelia Earhart, Paul Mantz

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jane (2017)

6. Jane (2017)

Belgesel, ünlü primatoloji bilimcisi Jane Goodall'ın hayatını ve çalışmalarını, özellikle de şempanzeler hakkındaki araştırmalarını konu alıyor.

Yönetmen: Brett Morgen

Oyuncular: Jane Goodall, Hugo Van Lawick, Hugo Eric Louis van Lawick

7. Free Solo (2018)

7. Free Solo (2018)

Belgesel, Alex Honnold adlı dağcının Yosemite Vadisi'nde bulunan El Capitan adlı dağa, hiçbir güvenlik ekipmanı kullanmadan tırmanma deneyimini konu alıyor.

Yönetmen: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

Oyuncular: Alex Honnold, Tommy Caldwell, Jimmy Chin

8. Fire of Love (2022)

8. Fire of Love (2022)

Cesur bilim insanları olan aşık çift Katia ve Maurice Krafft, onları bir araya getiren şeyi yaparken volkanik bir patlamada ölürler. Belgesel iki bilim insanı aşk uğruna bilinmeyene doğru ilerlerken, onların arşivlerini kullanarak bir yaratılış ve yıkım hikayesi anlatıyor.

Yönetmen: Sara Dosa

Oyuncular: Katia Krafft, Maurice Krafft, Miranda July

9. Hysterical (2021)

9. Hysterical (2021)

Hysterical, stand-up komedisinin sınırlarını aşan bazı kadınlarının hayatlarına dürüst ve komik bir geçiş sunuyor ve kendi nesillerinin ve cinsiyetlerinin sesi olmak için zorlu yolculuklarını keşfediyor.

Yönetmen: Andrea Blaugrund Nevins

Oyuncular: Ali Wong, Amy Schumer, Iliza Shlesinger

10. Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)

10. Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)

Belgesel, cesurca en acil çevre sorunlarına gerçek çözümü ve sürdürülebilirliğe giden gerçek yolu bulmaya çalışan hevesli bir çevrecinin şok edici ama komik yolculuğunu takip ediyor.

Yönetmenler: Kip Andersen, Keegan Kuhn

Oyuncular: Bruce Hamilton, Kip Andersen, Al Gore

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. A Plastic Ocean (2016)

11. A Plastic Ocean (2016)

Gazeteci Craig Leeson bu belgeselde dalgıç Tanya Streeter, bilim adamları ve araştırmacılardan oluşan uluslararası bir ekiple birlikte çalışır ve okyanuslarımızın hassas durumunu keşfetmek için önümüzdeki dört yıl boyunca dünyanın dört bir yanındaki yirmi yeri gezerler.

Yönetmen: Craig Leeson

Oyuncular: David Attenborough, Sylvia Earle, Ben Fogle

12. Racing Extinction (2015)

12. Racing Extinction (2015)

Bilim insanları yüzyılın sonuna kadar gezegendeki türlerin yarısını kaybedebileceğimizi tahmin ediyor. Dünya tarihindeki altıncı büyük yok oluş olayına girdiğimize inanıyorlar. Beş numara dinozorları alt etmişti. Bu çağa Antroposen veya 'İnsan Çağı' denir, çünkü kanıtlar insanlığın bu feci kaybı ateşlediğini gösteriyor. Onu durdurabilecek tek kişi biziz. Bu belgesel bir aktivist ekibinin dünyanın dört bir yanındaki türleri tehlikeye atan vahşi yaşam ticaretini konu alıyor.

Yönetmen: Louie Psihoyos

Oyuncular: Elon Musk, Joel Sartore, Louie Psihoyos

13. An Inconvenient Truth (2006)

13. An Inconvenient Truth (2006)

Film yapımcısı Davis Guggenheim, eski başkan adayı küresel ısınmanın tehlikeleri konusunda halkı bilinçlendirmek için kampanyalar yürütürken ve bunun çevre üzerindeki yıkıcı etkilerini durdurmak için acil eylem çağrısında bulunurken Al Gore'u konferans turunda izliyor.

Yönetmen: Davis Guggenheim

Oyuncular: Al Gore, Billy West, George Bush

14. Virunga (2014)

14. Virunga (2014)

Doğu Kongo'nun ormanlık derinliklerinde, dünyadaki biyolojik çeşitliliğin en fazla olduğu yerlerden biri olan ve dağ gorillerinin son nesline ev sahipliği yapan Virunga Ulusal Parkı yer alır. Bu vahşi ama büyülü ortamda, küçük bir park bekçisi ekibi bu UNESCO dünya mirası alanını silahlı milislerden, kaçak avcılardan ve karanlıktan koruyor.

Yönetmen: Orlando von Einsiedel

Oyuncular: André Bauma, Emmanuel de Merode, Mélanie Gouby

15. Food, Inc. (2008)

15. Food, Inc. (2008)

Belgesel, Amerika'nın şirketler tarafından kontrol edilen gıda endüstrisine kötümser bir bakış açısından bakarak son yıllarda neler olduğunu takip ediyor.Yönetmen: Robert Kenner

Oyuncular: Michael Pollan, Eric Schlosser, Richard Lobb

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ice on Fire (2019)

16. Ice on Fire (2019)

İklim değişikliğini tersine çevirebilir miyiz? Ice on Fire, atmosfere karbon girdisini azaltmamızın birçok yolunu ve daha da önemlisi karbonu nasıl 'aşağı çekeceğimizi', CO2'yi atmosferden dışarı çıkararak küresel sıcaklıkların düşmesinin yolunu nasıl açacağımızı araştırıyor. 

Yönetmen: Leila Conners

Oyuncular: Raymond Baltar, Leonardo DiCaprio, Ottmar Edenhofer

17. Attica (2021)

17. Attica (2021)

Ödüllü yönetmen Stanley Nelson'ın 1971 ayaklanmasına bakışı, cezaevi sisteminin süregelen şiddetine ve ırkçılığına yeni bir ışık tutuyor ve 50 yıl sonra reform için devam eden acil ihtiyacı vurguluyor.

Yönetmenler: Traci Curry, Stanley Nelson

Oyuncular: Arthur Harrison, Carlos Roche, Tyrone Larkins

18. The Rescue (2021)

18. The Rescue (2021)

Belgesel, 2018'de dünyayı hayrete düşüren ve büyüleyici bir kurtarışın hikayesini konu alıyor: Kuzey Tayland'da sel basmış bir mağaranın derinliklerinden on iki çocuğun ve koçlarının cesurca kurtarılması.

Yönetmen: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

Oyuncular: Bancha Duriyapunt, Apakorn Youkongkaew, Anan Surawan

19. Surviving the Mount St. Helens Disaster (2020)

19. Surviving the Mount St. Helens Disaster (2020)

St. Helen Dağı'nın 1980'deki volkanik patlamasının olağanüstü hikayesinin konu alındığı belgesel, bu olayı hayatta kalmış birinci elden tanıklar tarafından ve yeniden düzenlenmiş arşiv materyalleri kullanarak anlatıyor.

Yönetmen: Sophie Elwin-Harris

20. The Dawn Wall (2017)

20. The Dawn Wall (2017)

İnanılmaz bir azim öyküsünün anlatıldığı bu belgesel, serbest tırmanışçı Tommy Caldwell ve tırmanış ortağı Kevin Jorgeson'ın, El Capitan'ın 3000 fitlik imkansız Şafak Duvarı'na tırmanmaya çalışmasını konu alıyor.

Yönetmenler: Josh Lowell, Peter Mortimer

Oyuncular: John Branch, Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz en çok hangi belgeselleri ve konuları seviyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın