Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Pahalı 7 Yiyeceği

etiket Dünyanın En Pahalı 7 Yiyeceği

Ayhan
10.08.2014 - 14:02 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 15:55

1. Beluga Havyarı

Beluga Mersin Balığı, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir balıktır ve bu balıktan elde edilen havyar, bulunabilen en büyük havyar çeşididir. Kilosu 10,000$’a kadar çıkabilmektedir. Rengi, koyu gri ile beyaz arasındadır ve beyaz olanı son derece nadir bulunduğu için en pahalı olanıdır.

2. Chocopolige

Danimarkalı Fritz Knipschildt tarafından yaratılan Le Madeline au Truffle isimli çikolata çeşidi kilosu 4,000$’dan satılmaktadır ve raf ömrü 1 haftadır. Bu çikolatadan tatmak isterseniz önceden sipariş etmenizi öneririz!

3. Kopi Luwak Kahvesi

Kilosu 1,200$ olan bu kahve, önceden sindirilmiş bir kahvedir ve Asya misk kedisinin dışkısından alınmaktadır. Bu değişik kahve türü dünyanın en iyi kahvesi olarak bilinmektedir.

4. Beyaz Trüf Mantarı

Yetişmesi son derece zor olan bu mantar türünün kilosu 15,000$’dır. Hatta kimi zamanlar 30,000 $’dan fazla eden parçaları da bulunmaktadır. İtalya’da yetişen bu mantar türü genellikle, sadece, en iyi şefler tarafından kullanılmaktadır.

5. Wagyu Eti

Bu et, sadece bu eti elde etmek için üretilmiş özel bir tür inekten elde edilmektedir ve ilk Japonya’da yetiştirilmeye başlanmıştır. Şu sıralar ise en çok Wagyu etine Avusturalya’da rastlanmaktadır. Wagyu etinin yağı özeldir ve bu sayede daha sulu ve lezzetlidir. Kilosu 1,000 $’dan satılmaktadır.

6. Safran

Dünyanın en pahalı baharatı olan safran genellikle Yunan ve Asya mutfaklarında tercih edilir. Satın alabileceğiniz pek çok farklı kalitede safran vardır ama gerçeğini istiyorsanız kilosunun 11,000 $’dan satıldığını bilmelisiniz.

7. Matsutake Mantarı

Kilosu 2,000 $’dan satılan bu mantar türü İsveç, Amerika, Kanada, Japonya, Çin ve Finlandiya’da yetişmektedir.

Kaynak: http://istanbella.com/yemek/orijinal-...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
273
95
83
30
29
26
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökhan Bulut

Etin kilosu o kadar da pahalı değil. Bana normal gibi geldi.

trüf mantarının bir cinsi olan "keme"nin kebabı antep mutfağının önemli yemeklerinden biridir. mevsiminde istanbul'daki bazı yöresel lokantalarda da bulabili... Devamını Gör