Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Mutlu Ülkelerinden Biri Olan Finlandiya'ya Yerleşmek İçin 17 Geçerli Sebep

etiket Dünyanın En Mutlu Ülkelerinden Biri Olan Finlandiya'ya Yerleşmek İçin 17 Geçerli Sebep

Beste İçten
22.06.2018 - 17:25

Finlandiya denilince akla pek çok şey geldiği doğru, özellikle de muhteşem kuzey ışıklarının oluşturduğu manzaralar, oraya giden turistlere Dünya'nın en iyi deneyimlerinden birini yaşatır. 

Aynı zamanda erkeklerin iyi bir içkiyi hak etmek için eşlerini taşıdığı ya da belediye başkanının iyi işler yaptığında suya atıldığı bir ülke Finlandiya... Biz de sizin için Bin Göller Bölgesinin ün yaptığı birbirinden ilginç 17 özelliği bu içeriğimizde listeledik.

Bu inanılmaz ülkeyi ziyaret eden insanları gerçekten hayrete düşüren bu listeyi okuyunca çok şaşıracaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her köpek için mağazaların önünde ya da yakınında parklar bulunur.

1. Her köpek için mağazaların önünde ya da yakınında parklar bulunur.

Finlandiya'da her işletmenin köpekler için özel park yerleri oluşturmasını sağlayan bir yasa bulunuyor. İşletme sahipleri, bu park yerlerine dikkat etmezlerse para cezasına çarptırılabilirler.

2. Çok farklı mezuniyet geleneklerine sahip olduklarını kabul etmek gerek.

2. Çok farklı mezuniyet geleneklerine sahip olduklarını kabul etmek gerek.

Bazı Finlandiya üniversitelerinde, doktorasını aldıktan sonra öğrenci sadece bir diploma ile değil, kılıçla da ödüllendirilir. Tek sorun bu kılıcı kişinin kendisinin alması gerekiyor. Mezuniyet için çok farklı bir gelenek olduğunu kabul edelim.

3. Çok hevesli okuyuculardır.

3. Çok hevesli okuyuculardır.

Finlandiya, dünyanın en çok okuyan ülkelerinden biridir. Ülkenin nüfusu 5 milyonun biraz üzerinde ama kütüphanelerden her yıl 67 milyondan fazla kitap ödünç alıyor. Benzin istasyonlarında bile özel kütüphaneler bulunabilir. Bir diğer şaşırtıcı durum ise, bazı büyük kütüphanelerden sadece kitap değil müzik aleti, spor ekipmanları ve hatta dikiş makineleri gibi eşyaları ödünç alabilmenizdir.

4. Köpekler görme engelli insanlara yardım etmeleri için eğitiliyor ve çocukların zor Fin dilini öğrenmelerine yardımcı olan özel okuma köpekleri de var.

5. Elflerin dili...

5. Elflerin dili...

Fin dili, dünyadaki en zor dillerden biridir. Yüzüklerin Efendisi kitaplarının yazarı John Ronald Reuel Tolkien, elflerin dilinin temeli olarak bu dilden çok fazla ilham almıştır. Mesela Fince'de 'kar' kelimesi için 40 tane eş anlamlı kelime olmasına rağmen 'lütfen' kelimesi için bir tane bile kelime yoktur.  Ayrıca, Fin dilinde gelecek zaman da yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tatil dönüşü ikramiye!

Çalışanların tatilden dönmelerini teşvik etmek için Finlandiyalı şirketler, ofise döndüklerinde onlara özel bir ikramiye ödüyorlar. Ayrıca Finlandiya'da hiç kimse ne kadar maaş aldığını saklamaz.

7. Para cezaları gelir durumuna bağlıdır.

7. Para cezaları gelir durumuna bağlıdır.

Finlandiya'da hız aşımı sonucunda verilen para cezalarının büyüklüğü, kişinin ne kadar gelir elde ettiğine göre değişiklik gösterir. Maaş ne kadar yüksek olursa, para cezası o kadar yüksek olur. Finlandiya'da ünlü bir iş adamı, 116.000 € ile ülke tarihinin en büyük cezasını ödemek zorunda kaldı. Kendisi azami hızın 50 km/s olduğu yerde 75 km/s hızla gitmişti.

Şu an için 116.000 € = 636.462.849 TL ediyor.

8. Bir ren geyiğini, polis kıyafeti içinde görürseniz şaşırmayın.

8. Bir ren geyiğini, polis kıyafeti içinde görürseniz şaşırmayın.

Bazı ülkelerde atlı polislere rastlamış olabilirsiniz ama Finlandiya'da ren geyikleri polise yardım etmek için eğitilir. Aslında bu daha çok ülkeye turistleri çekmek için başvurulan bir yöntem.

9. Yalnızlığın bile kıymet gördüğü bir ülke...

9. Yalnızlığın bile kıymet gördüğü bir ülke...

Finliler yalnız vakit geçirmeyi çok severler ve bazen tek başlarına kalmak isterler. Bu yüzden ülkede  yalnız içebilecekleri barlar vardır ve süpermarketlerde tek başına alışveriş yapanlar için özel sepetler bulunur.

10. Bira tutkusu da başka bir boyutta...

Finlandiya'da ortalama bir kişi yılda 85 litre bira içiyor. Bu yüzden süpermarketlerin aynı anda 1000 kutu bira satın almak isteyenler için özel teklifler sunması hiç de şaşırtıcı değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Öğrencilerin parti yapması için özel evler vardır. 🎉

11. Öğrencilerin parti yapması için özel evler vardır. 🎉

Finlandiya'daki hemen hemen her büyük üniversitede, “parti evleri” vardır ve öğrenciler, istedikleri etkinlikler için hatta alkollü bir etkinlik için bile ücretsiz olarak bu evleri kullanabiliyorlar. Evlerin içinde büyük oturma odaları, birkaç yatak odası ve sauna bulunuyor.

12. Kahvekoliklikte de ilk sıralarda.

Finlandiya, kahve tüketimi konusunda da ilk sıralarda olan bir ülke. Bir kişi yılda ortalama 12 kg kahve tüketebilir. Örneğin; kahve deyince akla gelen ilk milletlerden biri olan İtalya'da, bir kişi ortalama 5 kg kahve tüketir.

13. Helsinki, dünyanın en dürüst şehridir. 😌

13. Helsinki, dünyanın en dürüst şehridir. 😌

Dünya çapında 16 şehirde gerçekleştirilen bir deneyde, Finlandiya'nın başkenti Helsinki en dürüst insanların bulunduğu şehir ilan edildi. Deney, bir telefon numarası, bir aile fotoğrafı ve biraz nakit parayla dolu 12 cüzdanın kayıp süsü verilmesi ile dizayn edildi. Helsinki'de 12 cüzdandan 11'i sahiplerine iade edilirken, diğer ülkelerde ise sadece yarısı iade edildi.

14. Bize her yer sauna! 😂

14. Bize her yer sauna! 😂

Daha önce de söylediğimiz gibi Finlandiya'da 5 milyon insan yaşamakta. Ve 2 milyon kadar sauna var (Bu ülkede ki araba sayısından daha fazla). Her büyük şirket ve kamu kurumunun da çalışanları için saunaları vardır ve Finlandiya'daki mahkumlar bile haftada bir sauna ziyaret edebilme hakkına sahiptir. Sanıyoruz ki saunaya gidebileceğiniz en orijinal yer, Helsinki'de bir fast food zinciri olmalı.

15. Herkes için daha fazla metal müzik... 🤘

15. Herkes için daha fazla metal müzik... 🤘

Finlandiya'da kişi başına fazlalık gösteren bir diğer şey ise metal müzik yapan gruplardır. Her bir milyon insan için 600'den fazla metal grup vardır. Hatta çocuklar için bile bir metal grup vardır. Bu grubun üyeleri dinazor kostümleri giyerek eğitici şarkılar söylüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Geleneklerin çok ilginç olduğunu söylemiştik!

16. Geleneklerin çok ilginç olduğunu söylemiştik!

Finlandiya'da bir ailede en son uyanan kişinin suya atıldığı özel bir gün bulunuyor: National Sleepy Head Day. Ülkenin güneybatısında bulunan Naantali'de ise bu tatil çok daha özel. 1950'de şehrin gelişimine büyük katkıda bulunan bir vatandaş suya atıldı ve o zamandan beri tüm belediye başkanları bu şekilde suya atılarak onurlandırılıyor. 😂

17. Aynı zamanda sıra dışı yarışmalarıyla bizi gerçekten hayrete düşürüyor...😅

17. Aynı zamanda sıra dışı yarışmalarıyla bizi gerçekten hayrete düşürüyor...😅

Bunlardan biri erkeklerin eşlerini sırtına alarak belli bir mesafeyi koşmak zorunda olduğu bir yarışmadır. Hatta bu yarışmaya dünyanın farklı yerlerinden çiftlerde katılım gösteriyor. Bizi hayrete düşüren bir diğer garip yarışma ise katılımcıların hayali bir gitar çaldığı müsabaka...

Gerçekten garip bir ülke kabul ediyoruz ama yaşaması çok keyifli olurdu. 😂

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
517
317
121
28
14
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Yavrucuğum sebep çok da imkan yok. Bir Avrupa şehrine yerleşmek hiç kolay değil bu zamanda. Hele ki kuzey ülkelerine...

asgardian

İmkan olsa da adamlar almıyor zaten.

helcaraxe

Yillardir Finlandiya'nin bircok ilinde yasadim, hicbir yerde magaza yakininda köpek parki görmedim. Insanlarin yasadigi yerlere yakin var elbet. Finlandiya m... Devamını Gör

Tıntın

1)Reis yok