Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü Sirkin 23 TIR'lık Malzemesine El Koyuldu

Dünyaca Ünlü Sirkin 23 TIR'lık Malzemesine El Koyuldu

ATKN
12.10.2016 - 10:55

Gösteri sanatlarında dünyanın en ünlü topluluklarından Cirque du Soleil'in, EXPO 2016 Antalya'da yapacağı gösterilerini OHAL durumunu gerekçe göstererek iptal etmesinin ardından geçen hafta İstanbul gösterilerinde kullandıkları malzemeleri taşıyan 23 TIR'ına ihtiyati tedbir kararıyla İpsala Gümrük Kapısı'nda el koyuldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanada merkezli dünyaca ünlü gösteri grubu Cirque du Soleil, Türkiye'deki OHAL durumunu gerekçe göstererek Antalya'daki EXPO 2016 kapsamında yapılacak gösterilerini iptal etti.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan bu durumun Türkiye'yi 5 milyon doların üzerinde zarara uğrattığı belirtilen açıklamasında şöyle denildi:

'Geçtiğimiz hafta 'Varekai' gösterisiyle İstanbul'da sahne alan ünlü gösterdi topluluğu Cirque du Soleil'in EXPO 2016 Antalya kapsamında yapılacak 40 gösterisini ülkemizdeki OHAL durumunu gerekçe gösterip iptal etmesi, ülkemizi 5 milyon doların üzerinde zarara uğrattı. Bu durumda harekete geçen yüklenici firma yetkilileri mahkemeye başvurdu.

'23 adet TIR'ına gümrük kapısında el koyuldu'

'23 adet TIR'ına gümrük kapısında el koyuldu'

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın yüklenici firması ile anlaşma yapan Cirque du Soleil, İstanbul'daki gösterilerinin sona ermesi üzerine ülkemizden ayrılma aşamasında, topluluğun İstanbul gösterilerinde kullandıkları ekipmanı taşıyan 23 adet TIR'ına, mahkeme kararı ile gümrük kapısında el koyuldu.'

'Bu davranışları EXPO 2016 Antalya imajını telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zarara uğrattı'

'Bu davranışları EXPO 2016 Antalya imajını telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zarara uğrattı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

EXPO 2016 Antalya Ajansı Kültürel Programlar Direktörü Harun Güzel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'İlgili gösteri topluluğunun anlaşmayı haksız feshine yönelik bu durum karşısında yüklenici firmanın 5 milyon dolar üzerindeki zararının temini için harekete geçtiği konusunda haberleri olduğunu' ifade etti. 

Harun Güzel ayrıca, Cirque du Soleil'in OHAL'i bahane ederek EXPO 2016 Antalya'daki gösteriyi iptal edip, aynı süreçte İstanbul'da etkinliği gerçekleştirmesinin kabul edilemez olduğunu ve bu davranışın EXPO 2016 Antalya imajını telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zarara uğrattığını açıkladı.

'Uzlaşmadan yanayız'

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin ulaştığı davacı şirketin avukatı Eylem Akkayalı, 'Biz uzlaşmadan yanayız. 21 Temmuz'dan bu yana bu sorunu çözmeye çalışışoruz. Ödenen bir ücret var. Bunun geri ödenmesi halinde sorunun çözüleceğini, bizimle temasa geçen karşı tarafın avukatlarına da iletiyoruz' dedi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
14
12
9
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?