Görüş Bildir
Haberler
Dudak Rengin Sağlığın Hakkında Ne Söylüyor?

Dudak Rengin Sağlığın Hakkında Ne Söylüyor?

Vücudumuzdaki birçok nokta aslında genel sağlığımız için belirtiler veriyor. Bu küçük belirtiler çoğu zaman göz ardı ediliyor ve önemsenmiyor. Bunlardan biri de dudaklarımız. Dudaklarımızdaki değişiklikler bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor olabilir.

Eğer dudaklarınızda uzun süre normal haline dönmeyen bir değişiklik hissederseniz doktorunuza danışmanız en iyisi olacaktır.

Geleneksek Çin tıbbına göre dudaklar "sağlığımıza açılan penceredir."

Dudak renginin değişmesi sağlıkla ilgili bir problemimiz olabileceğinin bir göstergesi. Vücudumuzun, iç organlarının, sıcaklığının ve kanının konumu sadece dudaklarımızın rengi ile anlaşılabilir. 

Bakalım dudakların renk değişimi nasıl ve neden oluyormuş:

1. Soluk ve beyaz dudaklar

1. Soluk ve beyaz dudaklar

Soluk veya beyaz dudaklar anemik olmanın açık bir göstergesidir. Bu, vücudunuzun kırmızı kan hücreleri veya hemoglobin içermediği anlamına gelir. Bu nedenle, eğer vücudunuz buna sahip değilse dudaklarınız soluklaşmaya başlar.

Bu yüzden brokoli, kırmızı et ve hurma gibi demir içeren gıdalar tüketime ihtiyacınız vardır.

Ayrıca ıspanak, kuru meyve ve ekmek gibi demir açısından zengin gıdalar yemek, hemoglobininizi arttırmak için iyi bir başlangıçtır.

Soluk dudaklarla birlikte gelen bir başka gösterge de soğuk elleriniz ve ayaklarınız olması.

Havalar soğuk olmadığında bile bu belirtileri yaşıyorsanız bu durum sindirim sisteminizle ve midenizi üşütmüş olmanızla ilgili olabilir. Bu nedenle midenizi; kabak, mango, kiraz, ananas, nektarin gibi gıdalar ile ısıtmanız gerekir.

2. Kırmızı dudak

Kırmızı dudaklar vücudunuzun aşırı ısınmış olduğu anlamına gelir. Bu renk dudaklara sahip olduğunuz zamanlarda, ek bir ağız kokusu olabilir ve iştahınız artabilir. Uzmanlara göre bu, vücutta ısıyı serbest bırakan işlevsiz bir karaciğere sahip olduğunuzu gösterebilir.

Bunun dışında kırmızı dudaklar

Herhangi bir yiyecek veya sıvıdan alerjinin varlığına işaret edebilir ve dudaklarınızın şişmesine neden olabilir.

3. Mor-mavi dudaklar

3. Mor-mavi dudaklar

Soğuk kış günlerinde dudakların mor-mavi bir renk alması doğal olabilir ancak dudaklarınız sürekli bu renkteyse bir problemin habercisi olabilir. Bu genellikle kalbinizle veya solunum sisteminizle ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Yapılabilecek en iyi şey, bir doktora görünmek ve profesyonel tavsiye almaktır.

Mor-mavi dudaklar aynı zamanda, vücuttaki kan dolaşımının uygunsuz olduğu anlamına gelir.

Dudaklarınızın etrafında yeşil bir çizgi varsa, karaciğer ve dalak çevresindeki zayıf kan dolaşımının olabileceğini gösterir.

4. Koyu kırmızıdan maviye geçiş yapan dudaklar

4. Koyu kırmızıdan maviye geçiş yapan dudaklar

Koyu kırmızıdan maviye geçiş yapan dudaklar, vücudunuzu derhal sağlıklı gıdalar ve sıvılarla detoksifiye etmeniz gerektiğini gösterir. Bu, sindirim sisteminizin zehirlenme nedeniyle stresli olduğu ve vücudunuzun bu rahatsız edici ajanlardan kurtulmak için çabaladığı anlamına gelmektedir.

İşlenmiş gıda tüketimini kesin ve midenizin işleyebileceği tatlı patates gibi ürünleri tüketmeye çalışın.

Ayrıca, istenmeyen toksinleri temizlemek ve metabolizmanızı arttırmak için suya biraz limon ilave edebilirsiniz.

5. Dudak çevresindeki mor çizgi

5. Dudak çevresindeki mor çizgi

Çin tıbbına göre, dudaklarınızın etrafındaki mor ya da yeşilimsi bir çizgi vücudunuzdaki enerji dengesizliğinin varlığına işaret eder. Bu, negatif enerjinin vücudunuzu aşırı zorladığı anlamına gelir. Doğada nötr olan gıdaları tüketmeniz, baharatların kullanımı açısından ılımlı davranmanız gerekir.

6. Pembe dudaklar

Pembe dudaklar dengeli bir zihin ile sağlıklı bir vücudun işaretçisidir. Bu, vücudunuzun formda kalması için her şeyi doğru yaptığınız ve takip ettiğiniz diyet ve fitness rejiminin size iyi geldiğini gösterir.

7. Bu renk değişiklikleriyle sık sık karşılaşıyorsanız doktora görünmenizin zamanı gelmiş.

Vücudunuzun her bir noktasının değerli olduğunu unutmayın ve onları dikkate alın.

İlgili içerikler:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
26
20
17
13
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın