Görüş Bildir
Haberler
Dönem Filmlerine Ayrı Bir İlgisi Olanlara Yönelik, 17. ve 18. Yüzyılda Geçen 17 Film

Dönem Filmlerine Ayrı Bir İlgisi Olanlara Yönelik, 17. ve 18. Yüzyılda Geçen 17 Film

Dönem filmlerini seviyorsanız bu liste tam sizlere göre...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Day of Wrath (1943)

1. Day of Wrath (1943)

Yaşlanan bir rahibin genç karısı, rahibin oğluyla aşk yaşamaya başlar. Bu sırada Danimarka genelinde süren acımasızca bir cadı avı vardır.

Yönetmen: Carl Theodor Dreyer

Oyuncular: Thorkild Roose, Lisbeth Movin, Sigrid Neiiendam

2. Rembrandt (1936)

2. Rembrandt (1936)

Karısı aniden ölen bir ressamın eserleri de iyice karalık bir hale dönüşmeye başlar. Eserlerindeki bu değişim, işverenlerinin hoşuna hiç ama hiç gitmez...

Yönetmen: Alexander Korda

Oyuncular: Charles Laughton, Gertrude Lawrence, Elsa Lanchester

3. Mother Joan of the Angels (1961)

3. Mother Joan of the Angels (1961)

Polonya'da şeytani bir güç tarafından ele geçirildiği düşünülen bir kasabaya gönderilen bir rahip, burada kendisiyle yüzleşmeye başlar.

Yönetmen: Jerzy Kawalerowicz

Oyuncular: Lucyna Winnicka, Mieczyslaw Voit, Anna Ciepielewska

4. Harakiri (1962)

4. Harakiri (1962)

Bir gün bir samuray, yaşadığı bölgenin liderinden intihar edeceği güzel bir yer ister, fakat beklemediği bazı olaylar gerçekleşecektir.

Yönetmen: Masaki Kobayashi

Oyuncular: Tatsuya Nakadai, Akira Ishihama, Shima Iwashita

5. Witchfinder General (1968)

5. Witchfinder General (1968)

17. yüzyıl İngiltere'sinde iç savaş olanca şiddeti ile sürmektedir. Kral I. Charles yanlıları ile Cromwell yandaşları ülkenin kontrolünü ele geçirmek için kıyasıya çarpışmaktadırlar. Bu bezdirici savaş insanları akılcı düşünceden uzaklaştırmış ülkede batıl inançlar yaygınlaşmıştır. Bu kargaşa ortamında Püriten Kralcılar tarafından bir cadı avcısı olarak görevlendirilen Matthew Hopkins (Vincent Price) ve yardımcıları köy köy gezerek büyücülükle suçladıkları kişilere çeşitli işkenceler uygularlar. Fırsatçı bir paragöz olan Matthew bir yandan da durumu kendi lehinde kullanarak cebini de doldurmaktadır.

Yönetmen: Michael Reeves

Oyuncular: Vincent Price, Ian Ogilvy, Rupert Davies

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Üç Silahşörler / The Three Musketeers (1973)

6. Üç Silahşörler / The Three Musketeers (1973)

Genç bir silahşör Paris'e gelir ve buradaki kötü adamlarla ve 3 diğer silahşörle savaşırken bir yandan da macera ve romantizm dolu günler geçirir.

Yönetmen: Richard Lester

Oyuncular: Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain

7. Winstanley (1975)

7. Winstanley (1975)

Gerrar Winstanley adlı bir adam tarafından kurulan 'The Diggers' adlı bir grubun maceralarının işlendiği filmde, bu grubun küçük bir tarım komünü kurma çabaları anlatılıyor.

Youtube'ta izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=ezCkAWtX5gQ

Yönetmen: Kevin Brownlow

Oyuncular: Miles Halliwell, Jerome Willis, Terry Higgins

8. Ressamın Kontratı / The Draughtsman’s Contract (1982)

8. Ressamın Kontratı / The Draughtsman’s Contract (1982)

Neville genç bir sanatçıdır. Oldukça zengin bir kadın olan Bayan Herbert ile bir kontratı vardır, kontrata göre Herbert'ün kocasının arsasına dair 12 çizim üretecektir. Fakat kontratteki maddeler, çizimlerden daha fazlasını gerektirmektedir...

Yönetmen: Peter Greenaway

Oyuncular: Anthony Higgins, Janet Suzman, Anne-Louise Lambert

9. Cyrano de Bergerac (1990)

9. Cyrano de Bergerac (1990)

Kralın silahşörlerinden Cryano de Bergerac, hem cesareti ve romantizmi, hem de güçlü şiirselliği ile enfes bir figürdür. Ne var ki kadınların gönlünü fethedecek bir beyaz atlı prens olmakla arasında önemli bir engel vardır: Devasa bir burun! Cyrano'nun hayallerini süsleyen genç ve güzel Roxanne, birliğe yeni katılan yakışıklı çömez Christian'ın da ilgisini çeker. Kendi aşkının karşılıksız kalacağından emin olan Cyrano, romantizm ve kadınları fethetme konusunda epeyce beceriksiz olan Christian'ın yerine şiirler yazmaya başlar. Böylece Roxanne, aslında Christian'ın görüntüsü altında Cyrano'ya tutulur.

Yönetmen: Jean-Paul Rappeneau

Oyuncular: Gérard Depardieu, Anne Brochet, Vincent Perez

10. Yeni Dünya: Amerika'nın Keşfi / The New World (2005)

10. Yeni Dünya: Amerika'nın Keşfi / The New World (2005)

1967 yılında 103 adamın bulunduğu İngiliz kaptan John Smith kumandasında 3 gemi, Virjinya kıyılarına yanaşır. Amaçları el değmemiş kıyılardan yeni bir dünya yaratmaktır. Koloniciler önceleri onları dostça karşılayan kızıldereliler ile dengeli bir ilişki kurmayı başarırlar. Fakat zaman ilerledikçe herşey değişmeye başlar. Koloniciler için belki burası Yeni bir Dünya olabilir fakat yerliler için çok eski bir dünya - hatta tek bildikleri dünyadır. İngilizler bilmedikleri bu yerde bir başlangıç için çabalarken İngiliz Kaptan John Smith, kabile üyelerinden ona rehberlik edecek birini aramaktadır ve tesadüfen Powhatan’ın en çok sevilen çocuğu Pocahontas’a rastlar. İşte bu an 400 yıldır bilinen bir Amerikan efsanesinin başlangıcıdır. İngilizler ve yerli Amerikan halkı arasındaki vahşi savaş, bir yandan da Kaptan Smith ile kızılderili prenses Pocahontas’ın aşkına sahne olur...

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Colin Farrell, Q'orianka Kilcher, Christopher Plummer

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Scarlet Empress (1934)

11. The Scarlet Empress (1934)

Almanya'nın genç prensesi Sophia, Rusyalı bir dük olan Peter ile evlendirilmek üzere Rusya'ya götürülür. İki ülke arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi amacını güden bu evlilik planına Sophia hiç sıcak bakmıyordur, çünkü kocasını sevmeiştir. Fakat Rusya'ya karşı bir sevgi beslemeye ve Rus askerleriyle özel olarak ilgilenmeye başlar. Babasının dük olduğu şüpheli olan bir erkek çocuğu doğurur, ancak bu kimsenin umrunda değildir. Sophia bir gün ordunun da yardımıyla darbe yapar ve ülkenin başına geçerek Catherine the Great ünvanını alır.

Yönetmen: Josef von Sternberg

Oyuncular: Marlene Dietrich, John Lodge, Sam Jaffe

12. La Marseillaise (1938)

12. La Marseillaise (1938)

Fransız Devrimi'nin ilk zamanlarının anlatıldığı belgesele benzer bu filmde, dönemin bireylerinin gözünden olaylar yorumlanıyor.

Yönetmen: Jean Renoir

Oyuncular: Lise Delamare, Louis Jouvet, Pierre Renoir

13. Culloden (1964)

13. Culloden (1964)

İngiliz topraklarındaki son savaş olarak tarihe geçen Culloden Savaşı'nın anlatıldığı film, kendini soluksuz izletiyor.

Yönetmen: Peter Watkins

Oyuncular: Tony Cosgrove, Olivier Espitalier-Noel, Don Fairservice

14. Blood on Satan’s Claw (1971)

14. Blood on Satan’s Claw (1971)

17. yüzyıl İngiltere'sinde geçen korku/gerilim türü bu filmde, bir köydeki çocukların zamanla şeytana tapan bir cadılar meclisi haline gelmeye başlaması anlatılıyor.

Filmi youtube'ta izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=j-1EyFgzRZQ

Yönetmen: Piers Haggard

Oyuncular: Patrick Wymark, Linda Hayden, Barry Andrews

15. Tehlikeli İlişkiler / Dangerous Liaisons (1988)

15. Tehlikeli İlişkiler / Dangerous Liaisons (1988)

Son derece zengin ama sıkıcı bir hayat yaşamakta olan aristokratlar, tutku ve ihanet etrafında türlü oyunlar oynayarak hayatlarını renklendirmeye çalışırlar. Özellikle de başkalarının yaşamları üzerinden yaparlar bunu. Marquise de Merteuil’in sıradaki planı, eskiden birlikte olduğu adamla beraber olan kuzeninin kızı Cecile üzerinedir. Bakire olan kızı baştan çıkarması için Vincomte de Valmont'u ikna etmeye çalışır. 

Valmont için çocuk oyuncağı gibi duran bu durum onun hiç ilgisini çekmemektedir aslında. O Madam Tourvel ile ilgilenmektedir. Valmont'un kötü ününden haberdar olan Cecile'in annesi Madam Volange'ın Tourvel'i Valmont'a karşı doldurması yüzünden amacına ulaşamayan Valmont, kadından intikam almak için kızı Cecile'e yönelecektir. Öte yandan en önemli kuralını bozmuş ve Tourvel'e aşık olmuştur. Film bir roman uyarlamasıdır.

Yönetmen: Stephen Frears

Oyuncular: Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Lady and the Duke (2001)

16. The Lady and the Duke (2001)

Fransız Devrimi sırasında, İskoç bir aristokrat ile eski sevgilisi olan Orleans Dükü, kendilerini bir anlaşmazlığın iki farklı tarafında bulurlar.

Yönetmen: Éric Rohmer

Oyuncular: Lucy Russell, Jean-Claude Dreyfus, Alain Libolt

17. Love & Friendship (2016)

17. Love & Friendship (2016)

1871 yılında Jane Austen tarafından yazılan Lady Susan'ı temel alan film ismini yazarın 1790'da yayınlanan diğer eserinden alıyor. Çekici dul Susan'ın kendisi ve kızı Frederica için uygun eşler aramasını konu alan romanda genç erkeklerin kadınlar karşısındaki zayıflığı ana temayı oluşturuyordu. Film, Jane Austen'ın ölümsüz eserinden beyazperdeye uyarlandı.

Yönetmen: Whit Stillman

Oyuncular: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
31
28
14
12
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?