Görüş Bildir
Haberler
Dolmabahçe Saldırganı Tutuklandı

Dolmabahçe Saldırganı Tutuklandı

Batuhan
01.01.2015 - 15:29 Son Güncelleme: 02.01.2015 - 16:18

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Özçelik, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından İrfan Fidan, ifadesini aldığı Fırat Özçelik'i tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti.

Nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi, sorgusunun ardından Fırat Özçelik'i, 'silahlı saldırıda bulunmak', 'örgüt üyeliği' ve 'patlayıcı madde bulundurmak' suçlarından tutukladı.

Murat Kaya - Halil Demir, AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı önünde saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yaklaşan kişi, polislere önce el bombası attı ardından silahla ateş etmeye çalışırken etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Akşam saatlerinde DHKP-C yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı önünde saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yaklaşan bir kişi, elindeki el bombasını attı. Bombanın patlamaması üzerine saldırgan bu kez silahla polislere ateş etmeye çalıştı. 

Silahın tutukluk yapması üzerine, nöbet tutan polisler saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırgan sarayın içindeki polis noktasına götürülürken, cadde trafiğe kapatıldı.

Emniyet Müdürü Altınok'tan Açıklama

Emniyet Müdürü Altınok'tan Açıklama

Olay yerinde incelemelerde bulunan Emniyet müdürü Altınok, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Altınok, şunları söyledi:

'Bugün saat 14.30 civarlarında, Dolmabahçe Sarayı'nın girişinde, Ana Nizamiyesi'nde, bizce malum olan, bilinen bir terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz bir şahıs tarafından önce 2 el bombası atarak, sonra tabanca ateşinde bulunarak bir saldırıda bulunulmuştur. Arkadaşlarımızın mukabelesi neticesinde kaçarken canlı olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde çok eski bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve atmış olduğu, patlamayan 2 el bombası ele geçirilmiştir. Terörist elimizde. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Daha geniş açıklamayı tahkikat devam ettikçe sizlere duyuracağız.'

Altınok, gazetecilerin, 'Teröristin kimliği ve örgütle ilgili bilgi alabilir miyiz?' sorusuna, 'Kimliği ve bağlantısı bizce malum. Şu anda vermek istemiyorum' yanıtını verdi.

Emniyet Müdürü, 'Daha önce yaptığı bir terör eylemi var mı?' sorusuna da, 'Hapishanede yatmışlığı var' karşılığını verdi. 

'BAŞBAKANLIK OFİSİ Mİ?'

Bir gazetecinin, 'Saldırı Başbakanlık Ofisi'ne mi yönelik? sorusuna da, 'Hayır. Sarayın girişindeki Nizamiyedeki polislere yönelik. Bizim arkadaşlarımıza yönelik' dedi.

Altınok, eylemde tek kişinin olduğunu, yaralanan kimsenin bulunmadığını belirterek, 'El bombasının pimini çekiyor, ama patlamamış. Daha sonra arkadaşlarımız 2 el bombasını da imha ettiler' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0