Görüş Bildir
Haberler
Dolar'da Yeni Rekor: 2.52

Dolar'da Yeni Rekor: 2.52

FreiGeist
27.02.2015 - 13:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

TCMB'ye ve ekonomi yönetimine ilişkin endişeler ve Fed'in daha erken faiz artırabileceği beklentisiyle rekor tazeledi. Güne 2,50'nin üzerinde başlayan dolar/TL 2,52'nin üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 

Dolar/TL, ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişeler ve ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artışının zamanlamasına ilişkin beklentilerle 2.52'yi aştı.

2,5248 seviyesine kadar çıkan kurda saat 13:10 itibariyle işlemler bu seviyede gerçekleşmeye devam ediyor.

Faizlerde TL'deki değer kaybıyla yükselişe geçti. Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişeler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce sertleşen yorumları ile başladı ve TL ve TL cinsi yatırım araçları üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Piyasalar bu kapsamda bugün Erdoğan'dan gelecek açıklamalara odaklandı.

Erdoğan'ın saat 13.30'da Valiler Toplantısı kapsamında verilecek öğle yemeğinde bir konuşma yapması bekleniyor.

Kurdaki yükselişin bir diğer nedeni ise ABD Merkez Bankası'nın faiz artışlarına tahminlerden erken başlayabileceğini gösteren ABD verileri oldu. Ancak TL'de Erdoğan'ın yorumları ardından başlayan diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma trendi ise devam ediyor.

Tahvil/bono piyasasında ise, iki yıllık gösterge olan 16 Kasım 2016 itfalı tahvil, dün spot kapanışta yüzde 8.34 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 8.48 oldu. Bugün işlem bazında yüzde 8.85'e kadar yükselerek yılın en yüksek seviyesi test edildi.

Öte yandan 24 Temmuz 2024 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 7.21 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 7.35 oldu. Bugün spot piyasada ortalama bileşik faiz yüzde 8.36 seviyesindeyken son işlem yüzde 8.57 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası Sözcüsü ikinci bir açıklamayla istifa iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Ancak bu da doların ateşini düşürmeye yetmedi. Açıklamanın ardından dolar rekor tazeledi.

Dünya ve ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0