Görüş Bildir
Haberler
Diyanet'in Makam Aracı Haberi İçin ‘Faiziyle Tazminat’ Talebi

Diyanet'in Makam Aracı Haberi İçin ‘Faiziyle Tazminat’ Talebi

ATKN
09.05.2015 - 21:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri tarafından Prof. Görmez adına makam aracını haberleştiren Hürriyet Gazetesi aleyhine açılan tazminat davasında faiz istendi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez’in ‘ibret-i alem için iade edeceğim’ dediği 1 milyonluk lüks makam aracıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Türkiye Diyanet Vakfı, (TDV) söz konusu haberi yapan Hürriyet Gazetesi aleyhine 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Taraf'tan Adnan Keskin'in haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ibret-i alem için iade edeceklerini açıkladığı lüks makam aracıyla ilgili haber nedeniyle gazeteye açtığı davada, önemli bir ayrıntı da yer aldı.

'İbret-i alem olsun diye o aracı iade edeceğiz'

'İbret-i alem olsun diye o aracı iade edeceğiz'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, katıldığı bir televizyon programında '1 milyonluk' makam aracı tartışmalarıyla ilgili soru sorulması üzerine 'ibret-i alem olsun diye o aracı iade edeceğiz' demişti.

Avukatlar, gazetenin ödeyeceği tazminata, haberin yayınlandığı 13 Aralık 2014 tarihinden itibaren yasal faiz de yürütülmesini talep etti. Dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

Sonuç ve Talep: Arz ve izah edilenler ve resen görülecek sair sebeplerle; Müvekkil hakkında, gerçek dışı ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal ederek yayın yapan davalı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nden müvekkil için 10.000,00-TL manevi tazminatın 13.12.2014 tarihinden itibaren yasal faizi ile tahsiline, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini talep ederim.” 

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından da işleme konulan dilekçe TDV avukatlarınca hazırlandı.

Taraf’ın da ulaştığı dilekçede öncelikle habere konu makam aracı alımıyla ilgili süreç hakkında uzun açıklamalarda bulunuldu. Haberlerin asılsız ve mesnetsiz olduğunda ısrar edildi, işin içine paralel de katılarak, bu haberin de algı operasyonunun parçası olduğu savunuldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0