Görüş Bildir
Haberler
Diren Dede’nin Katiline 70 Yıl Hapis

Diren Dede’nin Katiline 70 Yıl Hapis

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin kuzeybatısındaki Montana eyaletinde garajına giren Türk asıllı Almanya vatandaşı Diren Dede'yi öldüren Markus Kaarma 70 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Aralık ayında 17 yaşındaki silahsız Diren Dede'yi öldüren Kaarma'nın ilk 20 yıl şartlı salıverilme hakkından yararlanamayacağına hükmetti. Öğrenci değişim programıyla Almanya'nın Hamburg kentinden ABD'ye giden Diren Dede 27 Nisan günü girdiği garajda pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Öğrenciyi öldüren Kaarma, mahkemede daha önce evinin soyulduğunu ve bu yüzden can güvenliğinden endişe ederek Dede’yi vurduğunu savunurken, komşuları mahkemede Kaarma'yı yalanlayan ifadeler verdiler. Komşular, polisin soygun olaylarıyla yeterince ilgilenmediğini düşünen Kaarma ve kız arkadaşının, hırsızları tek başlarına yakalamak için tuzak kurmaya karar verdiklerini aktarmıştı.

'3 kez vurdu, dördüncüde başına ateş etti'

Jüri, pompalı tüfekle üç el ateş eden Kaarma’nın, aradan bir süre geçtikten sonra yaralı olan Dede’yi dördüncü kez başından vurduğu sonucuna ulaştı. Jüri, Kaarma'nın evini ve ailesini korumak için silah kullanma hakkı olsa da son atışı sadece öldürmek amacıyla yaptığına karar verdi.

  • Kaynak: Reuters, CHA
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tur...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0