Görüş Bildir
Haberler
Devlet Erkânından Anıtkabir'e Ziyaret

Devlet Erkânından Anıtkabir'e Ziyaret

ATKN
30.08.2016 - 10:20 Son Güncelleme: 30.08.2016 - 12:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkânı, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni için Anıtkabir'i ziyaret etti.  Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak tören, dünkü fırtınada platformun kullanılamaz hale gelmesinden dolayı iptal edildi. Geçit töreni şehir merkezinde, TBMM ile eski Meclis arasındaki güzergâhta yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri ilk olarak devlet erkânının Anıtkabir ziyareti ile başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ilk tören için aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir'e çıktı.

Atatürk'ün mozelesine çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, saygı duruşunda bulumasının ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, daha sonra mesajını okudu:

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, daha sonra mesajını okudu:

'Aziz Atatürk

Bugün Büyük Zafer'in 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Tüm yokluklara rağmen, Kurtuluş Savaşı'mızı büyük zafere ulaştıran azim ve inançla emanetiniz olan Cumhuriyeti payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan istikbal mücadelemizi yürütüyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan mücadelemizin birer tezahürüdür. Zatı alinizin ve aziz şehitlerimizin bize emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. 

Ruhun şad olsun.'

Tören bölümüne ilk kez vatandaşlar alındı

Tören bölümüne ilk kez vatandaşlar alındı

Bu yıl Anıtkabir'de bir ilk yaşandı. 

Önceki yıllarda Anıtkabir, devlet ve askeri erkanın katıldığı törenin ardından vatandaşların ziyaretine açılıyordu. Bu sene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetin katıldığı tören bölümüne ilk kez vatandaşlar da alındı. Anıtkabir'deki töreni izleyenler arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gâziler de vardı.

Tank, zırhlı araçlar ve uçaklar yer almadı

Tank, zırhlı araçlar ve uçaklar yer almadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz’dan sonraki ilk 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında tank ve top gibi zırhlı araçların, savaş uçakları ve helikopterlerin ilk kez yer almayacağı açıklanmıştı.

İlk kez sivil lise öğrencilerinin askerlerle birlikte protokolü selamlayacağı, Türk Yıldızları'nın gelenekselleşen gösteri uçuşunun da yapılmayacağı belirtilmişti.

AKM'deki tören platform kazası nedeniyle iptal edildi

AKM'deki tören platform kazası nedeniyle iptal edildi

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek tören, dün akşam meydana gelen şiddetli yağış ve rüzgar sebebiyle platformun yıkılmasından dolayı iptal edildi. 

Geçit töreni şehir merkezinde, TBMM ile eski meclis arasındaki güzergâhta gerçekleştirildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
42
17
13
12
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayzer Soze

İngiliz uçaklarından "Yunan`a isyan halifeye isyandır" bildirileri atanların "Geldikleri gibi giderler" diyenleri sevmemesi gayet normal.

Arda Doğan

Atatürk düşmanı da olsan laiklik düşmanı da olsan adamı sike sike getirirler Anıtkabir'e ismail kahraman.

haylaz adam

yapmayın arkadaşlar. çıkarları için pkk yı kullanıp işi bitince kandırıldık diyen. çıkarları için fetoyu kullanıp işi bitince kandırıldık diyen. çıkarları iç... Devamını Gör