Görüş Bildir
Haberler
Denizcilik Alanında Türkiye Damgası: 'İzlenecek 10 Başarılı Kadın' Listesinde Ayşe Aslı Başak ve Hande Arı Yer Aldı

Denizcilik Alanında Türkiye Damgası: 'İzlenecek 10 Başarılı Kadın' Listesinde Ayşe Aslı Başak ve Hande Arı Yer Aldı

Batuhan
06.06.2019 - 19:16 Son Güncelleme: 07.06.2019 - 13:12

Norveç'te denizcilik sektöründe uluslararası başarı göstermiş 40 yaş altı genç kadın profesyonellerinin seçildiği 'İzlenecek 10 Başarılı Kadın' listesinde bu yıl 2 Türk yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen 'Nor-Shipping Fuarı' kapsamında Nor-Shipping yönetimi ve Norveçli genç denizci profesyonellerin oluşturduğu YoungShip Oslo tarafından, denizcilik sektöründe küresel alanda başarı göstermiş 40 yaş altı genç kadın profesyonelleri seçildi.

Birbirinden başarılı genç kadınların bulunduğu listede, Türkiye'den Kaptan Ayşe Aslı Başak ve Hande Arı yer aldı

Birbirinden başarılı genç kadınların bulunduğu listede, Türkiye'den Kaptan Ayşe Aslı Başak ve Hande Arı yer aldı

Norwegian Car Carriers Üst Yöneticisi (CEO) Olav Sollie, etkinlik kapsamında listede yer alan başarılı kadınları anons ederek, çiçek takdim etti.

Başvuruların yüzde 8'i Türkiye'den

Başvuruların yüzde 8'i Türkiye'den

İlk defa 2017'de hayata geçirilen 'İzlenecek 10 Başarılı Kadın' listesi, dünya denizciliğinde oldukça önemli ve ses getirici bir etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Bu yıl başvuruların büyük çoğunluğunun Norveç'ten yapıldığı ve başvuruların yüzde 8'inin ise Türkiye'den alındığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaptan Ayşe Aslı Başak kimdir?

Kaptan Ayşe Aslı Başak kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesinden yüksek onur derecesiyle mezun olan Kaptan Ayşe Aslı Başak, gemi ve karadaki profesyonel tecrübesinin yanı sıra denizcilik sektöründe TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneğinde yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterliği görevini yürüttü.

Denizcilik sektöründeki sivil toplum kuruluşlarından WISTA'ya (Women's International Shipping&Trading Association) 5 yıldan fazla bir süredir üye olan Başak, aynı zamanda Uluslararası Denizcilik Organizasyonunun (IMO) Dünya Denizcilik Üniversitesinde gerçekleşen uluslararası yapılan 'Denizde Kadın' konferanslarında Türk kadın denizcileri temsilen akademik çalışmalar sundu.

Kaptan Başak, Türk kadın deniz emekçilerinin uluslararası alanda ve literatürde daha fazla yer edinmesiyle ilgili çalışmalar yaptı. Deniz Ticaret Odası tarafından da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde 'Genç Girişimciler Kurulu'na aday gösterilen Ayşe Aslı Başak, Networking Grubu Başkan Yardımcılığına seçildi.

Mid-Ship Chartering and Logistics bünyesinde Fransa ve Belçika limanları hurda ve demir-çelik yüklemelerinden sorumlu 'Liman Kaptanı' olarak görev yapan Başak, Mid-Ship Group'un 'ilk kadın kaptanı' olarak operasyonel görevlerine devam ediyor.

Hande Arı kimdir?

Hande Arı kimdir?

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Bölümü mezunu olan Hande Arı, lojistik bölümünden çift ana dal yaparak, 2011'de bölümünü birincilikle bitirdi.

Tesco-İEÜ iş birliği kapsamında İşletme Perakende Yönetimi Opsiyon Programını da tamamlayarak bölümünden mezun olan Arı, daha sonra Çin Halk Cumhuriyeti Devleti Burs Konsülünden aldığı hibeyle Lojistik Yönetimi ve Mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimini dünyada denizcilikte önde gelen üniversitelerden Dalian Maritime Üniversitesinde tamamladı.

Yüksek lisans eğitimimin ardından Wallenius Wilhelmsen Lojistik Şirketinin Şangay Çin ofisinde Tedarik Zinciri Yöneticisi olarak çalışan Hande Arı, daha sonra Global Ticari Yönetici olarak atandı. Arı, halihazırda dünyanın önde gelen denizcilik tedarikçilerinden Seven Seas'te görev yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
76
7
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Başarı ülkemiz adına kimden gelirse gelsin mutluluk verici ama , bu başarıların ardında bir kadını görmek daha bi gurur verici. Allah yollarını daima başarı... Devamını Gör

K Burak Dogru

Böyle kadınlar ülkemizden eksik olmasın ve daha çok böyle kadınlar olsun ülkemizde lütfen!!

Berru Bursalı

Böyle insanları ülkeye küstürmemenin yollarını denemeliler... Başarılar ve tebrikler beee yolunuz açık olsunnnn♥️