Görüş Bildir
Haberler
Deniz Poyraz’ın İsmini Katledildiği Sokağa Vermek İsteyen Kadınlara Polis Müdahalesi

Deniz Poyraz’ın İsmini Katledildiği Sokağa Vermek İsteyen Kadınlara Polis Müdahalesi

İzmir‘de HDP İl Binasına yapılan silahlı saldırıda öldürülen parti çalışanı Deniz Poyraz‘ın ismini binanın bulunduğu sokağa vermek isteyen kadınlara polis müdahale etti. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deniz Poyraz Sokağı

Deniz Poyraz Sokağı

Polisin kadınlara biber gazıyla saldırdığı bilgisini paylaşan İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula inisiyatifi “Kadınları değil katilleri engelleyin!” çağrısında bulundu.

Kadınlar, daha sonra tüm engellemelere rağmen HDP binasının bulunduğu sokağa Deniz Poyraz isminin yazıldığı tabelayı astı.  Kadınlar ayrıca bina önünde kurulan çadırın kaldırılması için sloganlar attı.

Neler Yaşandı?

Neler Yaşandı?

17 Haziran Perşembe günü saat 11.00 sularında gerçekleşen olayda kimliğinin daha sonradan Onur Gencer olduğu tespit edilen zanlı HDP İzmir İl Örgütü binasına girdi.

Gencer, parti çalışanı Deniz Poyraz’ı altı kez ateş ederek öldürdü. Olay yeri inceleme raporunda  kapısı kilitli olan il eş başkanlarının odasının da kurşunlandığı, odaların dağıtıldığı ve camların kırıldığına yer verildi.

Zanlı, olayın hemen ardından polis koruması eşliğinde gözaltına alındı ve 18 Haziran’da tutuklandı. Onur Gencer’in emniyete verdiği ifadede, “Başka kişiler olsaydı onlara da ateş edecektim” dediği öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırının yapıldığı saatlerde binada 40 kişilik yönetici toplantısı yapılmasının planlandığını ancak acil bazı nedenlerle ertelendiğini açıklamıştı. Saldırının aslında bu toplantıyı hedef aldığı düşünülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın