Görüş Bildir
Haberler
Deniz Baykal'dan Ahmet Türk'ün Ailesine Sürpriz Ziyaret

etiket Deniz Baykal'dan Ahmet Türk'ün Ailesine Sürpriz Ziyaret

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gözaltına alınan Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ün eşini ziyaret etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sabah 08:00 uçağı ile Mardin'e giden olan Baykal, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanıyken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alınan ve tutuklanan Ahmet Türk'ün eşi Nevin Türk'ü ziyaret etti.

Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk de Deniz Baykal'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Görüşme devam edenken HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Ahmet Türk'ün evine gelerek Deniz Baykal ile bir araya geldi.

Baykal'a CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de eşlik etti.

Ziyaretini bugün Ahmet Türk'ün gözaltında olduğu sırada gerçekleştiren Baykal, ziyaretine ilişkin şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

'12 Eylül'de yaşadıklarını, maruz kaldıklarını ben de üzüntüyle izlemiştim. Kasrı Kanco'ya gelmiştik, orada ziyaret etmiştik Ahmet Bey'i. 12 Eylül'den sonra gözaltına alındı, büyük acılar yaşadı. O günleri Ankara'da beraber hatırladık, değerlendirdik. Artık o olayları yaşanmayacağı bir ülke özlemimizi birbirimize ifade ettik. Aradan, 12 Eylül'den bu yana 36 yıl geçti. Şimdi tekrar maalesef belli olaylar devam ediyor. İnşallah o günler gene geçecek. İnşallah hep birlikte güzel günleri birlikte yaşayacağız. 

Bu acı, bu kötü günler geride kalacak. Ahmet Bey'i yıllardır bilirim. Şiddetin, terörün dışında bir siyaset arayışı içerisinde oldu. Rahmetli Şerafettin Elçi de şiddetin dışındaki bir siyaseti temel almıştı bunu biliyorum. Beraber hükümetlerde bulunduk, arkadaşlık yaptık. Ahmet Bey'le aynı parlamentoda, aynı parti çatısı altında yaşadık. Ortada bir arkadaşlık bir dostluk var. Birlikte yaşadığımız bir siyaset dönemi var iyisiyle, kötüsüyle. O duygularla Şerafettin Elçi'nin taziye ziyaretine gitmiştim. Çünkü niye? O şiddetin, terörün karşısında bir insandı. Ahmet Bey'i de biliyorum, gerçek duygusunun. tercihinin o olduğunu biliyorum.'

'Ülkenin temel bir sorunuyla da doğrudan bağlantılı'

'Ülkenin temel bir sorunuyla da doğrudan bağlantılı'

Deniz Baykal, daha sonra Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. Ardından Valilik önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Mardin'e Ahmet Türk için geldiğini ve Türk'ün ailesiyle görüşüp, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Baykal, 'Bir dostluk, nezaket ziyaretin gerçekleştirmek üzere buraya geldim. Ahmet Türk'ün ailesiyle görüşüp, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ayrıca hem adli, hem de idari yetkililerle görüştük. Bizim işimiz hukuk sürecine müdahale olamaz. Hukuk sureci kendi kuralları içerisinde işliyor. Olay sadece adli bir konu olmadığı için, ülkenin temel bir sorunuyla da doğrudan bağlantılıdır. Olayın içerisinde toplumumuzun dikkatle izlediği pek çok yön vardır. Bizim insani dayanışma ve görev yaklaşımımızın dışında Türkiye'nin maruz kaldığı çok ciddi tehdit ve tehlikelerle ilgili değerlendirmelerimizi herkesle paylaşma imkanımız oldu' dedi.

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da değinerek, terörle hiç bir yere varılamayacağını söyleyen Deniz Baykal bu bölgenin terör saldırılarının hukukun, demokrasinin, insan haklarının, kimliğin düşmanı olduğunu en iyi bilmesi gerektiğini belirtti ve şöyle konuştu:

'Yani bu deneyi yaşadıktan sonra, inanıyorum ki, bu bölgede yaşayan bütün insanların, şiddeti bir politika olarak ortaya koyanlar karşında net bir tavır almasından ihtiyaç var. Terör, hukukun, demokrasinin, insan haklarının, kimliğin düşmanıdır. Bunu en iyi bilmesi gereken bölge burasıdır. Artık, şiddeti etkisiz kılacak yöntemleri bulmamız lazım.'

'Bu kadar acı yaşanmıştır, kayıp verilmiştir. Günde 10 insanı kaybettiğimiz zamanı yaşadık. Ama şiddete teslim olmama iradesi, şiddeti etkisiz kılma iradesi, en küçük bir gerileme yaşanmadan bütün ülkede ayakta kaldı. Şiddete boyun eğmeme noktasında mutlak egemen olduğu anlayışını Türkiye'de görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Şiddetin acısını çeken, özellikle de bu bölgede yaşayanlar sanıyorum ki yeni bir durum değerlendirmesi yapmaya başladılar. Şiddet politikası sahiplerine yönelik de değerlendirmelerini gözden geçirdiler. Bu nedenle ben, bugüne kadar terörle bir yere gelmeye çalışan kesime, bunun çıkmaz bir yol olduğunu anlama çağrısı yapıyorum. Artık bu yolla bir yere gidilemez, buna bir son vermek lazım. Buna son vermek kendilerine ve topluma karşı temel sorumluluk ve görevleridir. Umarım önümüzdeki dönemlerde bir an önce böyle bir anlayış ortaya çıkar. Şiddeti bırakmak lazım. Herkes davasını, iddiasını, mücadelesini hukuk ve demokrasi içerisinde daha özgür, daha güçlü bir biçimde, el ele birlikte götürme şansını elde etmek lazım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
175
93
24
11
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer çiftcioğlu

Anlattığına göre Baykalın kişisel bir münasebeti var hadi o tamam da chp heyetinin ziyaretine ne gerek var? Kürt halkının oyunu almak için mi bunlar? Her yol... Devamını Gör

Uğur Özdemir

akp teröristle masaya oturdu. siz kucaklarına oturmuşsunuz farkında mısınız? deli numarası mı yapıyorsunuz

KızılDereli

sonrada chp niye oy alamıyor