Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Demirtaş Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Deniz Gök
09.09.2015 - 22:36 Son Güncelleme: 10.09.2015 - 09:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yaptığı açıklama nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

DHA muhabiri Felat Bozarslan haberi Twitter'dan duyurdu.

2 ayrı soruşturma başlatılmış

Habertürk'ten Veysi İpek'in aktardığına göreDiyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Demirtaş hakkında iki ayrı soruşturma açıldığını açıkladı. 

Solmaz açıklamasında soruşturmaların Demirtaş'ın 9 Eylül'de kentte yaptığı basın açıklamasının içeriğinde suç unsuru olması nedeniyle başlatıldığını belirtti. 

Soruşturmaların nedeni

Açıklamada soruşturmalardan birisinin 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyet Devletini, Devletin Kurum ve Organlarına Alenen Aşağılamak', diğerinin ise 'Suç İşlemeye Alenen Tahrik Etmek', 'Cumhurbaşkanına Hakaret', ve 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' gerekçeleriyle başlatıldığı ifade edildi. 

Dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi

Açıklamada ayrıca Demirtaş'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderildiği de belirtildi.

Demirtaş, bugünkü basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmiş ve HDP binalarına saldırılarla ilgili olarak da 'Biri sizi linç etmeye gelmişse kendinizi savunmanız TCK’ya göre de meşru müdafaa hakkıdır, insani olarak da haktır' demişti.

Dava açılırsa 19 yıla kadar hapsi istenecek

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 'Dokunulmazlığının kaldırılması' talep edilen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, hakkında dava açılması halinde 4 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Demirtaş'ın konuşmasında, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak', 'suç işlemeye alenen tahrik etmek', 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarını işlediğine karar veren savcılık, Anayasanın 83. maddesine istinaden 'dokunulmazlığının kaldırılması' talebinde bulundu.

Hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderildi.

Demirtaş, hakkında dava açılması halinde üzerine atılı 4 ayrı suçtan 4 yıldan 19 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
1
0
0
0
0