Görüş Bildir
Haberler
Delta Varyantı Uyarısı: 'Aşı Olanlar da Bulaştırabiliyor'

Delta Varyantı Uyarısı: 'Aşı Olanlar da Bulaştırabiliyor'

Batuhan
29.07.2021 - 09:12

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky, koronavirüse karşı tam olarak aşılanmış kişilerin dahi Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs, dünya genelinde etkisini sürdürürken, Hindistan’da ortaya çıkan ve kısa sürede baskın hale gelen Delta varyantı endişeleri artırıyor. Aşıların varyanta karşı ne kadar etkili olduğu tartışılırken, üçüncü doz aşı ve kısıtlamaların geri gelmesi gibi pek çok ihtimal ülkeler tarafından değerlendiriliyor.

Sözcü’nün aktardığına göre, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), zorunlu maske kararını değiştirmişti. Aşılarını tamamlayan kişilerin maske takma zorunluluğu bulunmadığını belirten CDC uzmanları, varyantın hızla yayılmasıyla kapalı alanlarda maske takılması gerektiğini açıkladı.

"Maske kuralı tavsiyesini güncelledik"

"Maske kuralı tavsiyesini güncelledik"

CDC Direktörü Rochelle Walensky, koronavirüs aşısı olan kişilerin Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini gösteren yeni bilimsel veriler olduğunu söyledi. Walensky, “Delta varyantıyla ilgili son birkaç haftada yaşananlara ilişkin yürüttüğümüz çalışmalar, aşı olsanız dahi virüsü başkasına bulaştırabildiğinizi ortaya koydu. Bu nedenle maske kuralı tavsiyesini güncelledik” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Arat

Aptal olmayın. Zaten aşı kimsenin virüs taşımasına engel olamaz. Yok öyle bir aşı. Aşı sizi korur, virüsü alsanız da tolere etme, kolayca atlatma olasılığını... Devamını Gör

reflex

Mâdem ki,aşı olan da,olmayan da bulaştırıyor ise,vatandaşların sadece aşısız olanlarına getirilmeye çalışılan kısıtlama ne?yani,her ikisi de bulaştırıyorsa,... Devamını Gör