Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Maaş Bağlanmayan Vietnamlı Şehit Eşi İçin Talimat

Davutoğlu'ndan Maaş Bağlanmayan Vietnamlı Şehit Eşi İçin Talimat

ATKN
16.04.2016 - 18:15 Son Güncelleme: 16.04.2016 - 18:20

Başbakan Davutoğlu, Türk vatandaşı olmadığı için şehit maaşı alamayan polis memuru Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi Vu Thuy Tuong Vi Le'nin, maaş alması için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması talimatını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Acılı eş, şehit Tansu Aydın için düzenlenen törende, cenaze aracına binmişti

Diyarbakır'da trafik kazası ihbarıyla pusuya düşürülüp şehit edilen ve 24 Temmuz 2015'te son yolculuğuna uğurlanan trafik polisi Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşine şehit maaşı bağlanacak.

Anadolu Ajansı'nın Başbakanlık kaynaklarından edindiği ve paylaştığı habere göre şehit Tansu Aydın'ın Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti devleti uyruğuna tabi olan eşi, Aydın'ın şehit olmasından sonra, 5901 sayılı Kanun'un 12'nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca 5 Ağustos 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Türk vatandaşlığını kazandı. 

Vu Thuy Tuong Vi Le'ye maaş bağlanmadığı haberleri basında yer almıştı.

Başbakan Davutoğlu, Vu Thuy'un şehit yakını maaşı alması için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması talimatını verdi.

'Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Türk vatandaşlığını kazanmıştır'

'Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Türk vatandaşlığını kazanmıştır'

Başbakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Şehit polisimiz Tansu Aydın'ın şehadet tarihi olan 23/07/2015 tarihinde, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Devleti uyruğuna tabi olan eşi Vu Thuy Tuong Vi Le'nin, adı geçenin vefatından sonra 5901 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca 05/08/2015 tarihli ve 2015/7999 sayılı Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Türk vatandaşlığını kazanmıştır.

Eşinin şehadeti sırasında vatandaş olmadığı için şehit yakını aylığı alamadığının anlaşılması üzerine Sayın Başbakanımız, Vu Thuy Tuong Vi Le'nin şehit yakını maaşı alması için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması talimatını vermiştir.'

Yasalara göre, bir Türk ile evlenen yabancı uyruklu kişi, ancak 3 yıl içinde Türk vatandaşlığına geçebiliyor.

Polis memuru Tansu Aydın şehit olduğunda henüz 2 aylık evli oldukları için Vietnamlı eşine şehit maaşı bağlanamamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkesine dönmek zorunda kalmıştı

Ülkesine dönmek zorunda kalmıştı

Vietnamlı kadın, ülkesine dönmeyi düşünmediğini söylemiş, 'Ona sonsuza dek eş olmaya söz vermiştim ve öyle olacak. Onu burada bırakıp ülkeme dönmeyi düşünmüyorum' demişti.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre işsiz olan ve geliri bulunmayan Vu Yhuy Tuanvi, ülkesine dönmek zorunda kalmıştı. 

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

davutoğlu bazen aklın doğru şeylere çalışıyor o tasmanı bir kırsan güzel şeyler olabilir.

Mehmet Cepik

Lan oglum, cik su tayyibin gölgesinden, yarin öbürgün üc ayakli var bunun ucunda, ha, iyi yaptigin seyi de alkislamasini biliriz. Sehid sehiddir ulan, hanimi... Devamını Gör

deli-sabit

Geç de olsa güzel olmuş, o kadıncağız bize şehidimizden emanet. Nereli olduğunun önemi yok, şehit eşi. Her ihtiyacı karşılanmalı.

fatihizm

Sayın Başbakanın kendi iradesini kullanarak yapacağı çok daha güzel şeyler de olabilir aslında da... Neyse konuyu herkes biliyor zaten. Tebrikler hatanın ner... Devamını Gör