Görüş Bildir
Haberler
Danıştay'dan Ankapark'a Bir Durdurma Daha

Danıştay'dan Ankapark'a Bir Durdurma Daha

Ulaş
26.08.2014 - 12:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Danıştay Atatürk Orman Çiftliği içinde ANKAPARK’ın yer alacağı ek yenileme alanının kararının yürütmesini durdurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hayvanat bahçesinin yerine yapılmasına başlanılan Ankapark'ın Bakanlar Kurulu ile verilen yenileme kararı daha önce Danışay tarafından durdurulmuştu.

Danıştay 14. Daire bu sefer Ankapark için Bakanlar Kurulu'nun 8.07.2013 tarihinde ek bir alanı daha yenileme alanına dahil eden kararının yürütmesini durdurdu.

Danıştay gerekçesinde “ yenilenecek yapı yok” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan şöyle konuştu:

“Ek alanın da Ankapark denilen yeni hayvanat bahçesinin bütün alanında olduğu gibi yürütmesi durduruldu. Danıştay kararı göstermiştir ki yapı olmayan alanlarda yenileme kararları ile ranta kılıf uyduruyorlar, karar AOÇ için ve kent için anlamlı ve sevindiricidir.

AOÇ’de yapılan bilirkişi incelemesi de oldukça anlamlıdır. Bilirkişi incelemesinde alanın mutlak tarım alanı özelliğine sahip olduğu, yenileme söz konusu olacaksa alanın tarımsal nitelikten kentsel kullanıma dönüşmüş parçalarının yeniden tarıma ve doğal niteliğe kavuşması yönünde bir stratejinin izlenmesi gerektiği belirtiliyor.

'Yine bilirkişi incelemesinde üst ölçekli plan kararlarında AOÇ arazileri üzerinde konut, ticaret ve sanayi amaçlı yapılaşma yapılamaz hükmüne karşın dava konusu alanda ücretli giriş yapılarak kullanılabilecek ticari alanların öngörüldüğü tespitleri yapıldığına yer veriliyor. Bilirkişi görüşü AOÇ’nin Kültürel Peyzaj alanı olarak korunması amacıyla UNESCO’ya yaptığımız başvurumuzu destekler nitelikte.' (NV)

  • Bianet
Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/toplum/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0