Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak! Başörtüsü Teklifi Meclis'e Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak! Başörtüsü Teklifi Meclis'e Geliyor

AK Parti, başörtüsü konusunda hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini bugün Meclis'e sunmaya hazırlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla başlayan süreçte oklar bir anda LGBTİ'ye döndü

Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla başlayan süreçte oklar bir anda LGBTİ'ye döndü

CHP, kamuda başörtüsü serbestliği ile ilgili geçen ay Meclis'e bir kanun teklifi vermişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu teklif öncesi yaptığı konuşmada amaçlarının 'kadınların giyim kuşamını, siyasetin tekelinden çıkartmak' olduğunu söylemiş ve AK Parti ve MHP'ye meydan okumuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun anayasa değişikliği ile ele alınması gerektiğini söylemiş ve ardından LGBTİ+ bireyleri de işin içine alarak bir dizi açıklamada bulunmuştu.

"Din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek.

"Din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek.

Teklif, Pazartesi günü AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile bir araya gelecek. Ardından da teklif konusunda muhalefet partileriyle de istişareler yapılacak. Teklif, anayasanın 2 maddesinde değişiklik öngörüyor. 

Buna göre 'din ve vicdan hürriyetini' düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek. Erdoğan, düzenleme ile 'hem başı açık hem başı örtülü kadınları kapsayan bir teminat ortaya koyacaklarını' söylemişti. Öte yandan Anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasına 'kadın ve erkek' ifadelelerinin eklenmesi öngörülüyor. Teklifin ayrıntılarını, Erdoğan AK Parti grup toplantısında açıklayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
16
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Bunuda çözdünüz mü ülkede başka sıkıntı kalmayacak.

Ümit Mustafa

Yok arkadaş bu şahıs ne diye tamamen kapanmış yarayı deşiyor yıllarca bunun ekmeğini yemiş zaten karşı taraf ha desen zaten mağduruza bağlıyor. Git halkın ek... Devamını Gör

Deniz

Yakında baş örtüsü zorunlu hale gelmezse iyi