Görüş Bildir
Haberler
Cinsel Hayatınıza Renk Katmanıza Yardımcı Olacak Egzersizler ve Beslenme Alışkanlıkları

Cinsel Hayatınıza Renk Katmanıza Yardımcı Olacak Egzersizler ve Beslenme Alışkanlıkları

Ecem Atalay
18.06.2021 - 07:30

Cinsel hayatını canlandırmak isteyenler buraya! Üreme hormonlarınızın daha iyi çalışmasını sağlamak için cinsel gücü arttıran besin ve egzersizleri sizler için sıraladık.

Bu egzersizleri düzenli olarak yaparak cinsel hayatınızı daha iyi bir hale sokabilirsiniz.

1. Yüzme

Yüzme, dayanıklılığı artırır, kan dolaşımını hızlandırır, esnekliği ve gücü artırır ve stresi azaltır. Yapılan araştırmalara göre  60’lı yaşlardaki erkek ve kadın yüzücülerin cinsel yaşantılarının kendilerinden 20 yaş daha genç insanlara benzer olduğu saptanmış.

2. Bisiklete Binme

Bisiklete binmekten tempolu yürüyüşe kadar, kalp atış hızınızı arttıran, sık ve yoğun solumayı sağlayan aktiviteler, bel altı bölgeleriniz de dahil olmak üzere kan akışınızı artırabilir. Bu durum erkekler için daha güçlü ereksiyonlar ve kadınlar için daha fazla uyarılma sağlar.

3. Kegel Egzersizi

İdrar kaçırmaya karşı uygulanan ve kadınların vajina etrafındaki kaslarını güçlendirmede çok etkili bu egzersiz kadınlar üzerinde daha çok etkili olsa da, erkeklerde de erken boşalmayı önleme konusunda yardımcıdır.

4. Köprü Egzersizi

Dayanıklılık ve esneklik oluşturmak için bacak, basen ve kalça kaslarınızı çalıştırın. Bu hareketi düzenli yapmak özellikle kalça ve karın bölgelerinizde şekillenmenizi sağlar. Cinsel hayatınızda uygulayacağınız birçok pozisyonda daha rahat etmenizi sağlayacaktır.

5. Plank Egzersizi

Bu hareketle birden çok kasınızı güçlendirmeniz mümkündür. Üst bacak, uyluk ve kalçanızla birlikte karın kaslarınızın en derin katmanını güçlendirmenin mükemmel bir yoludur. Hem kadınlar hem de erkekler için yataktaki pozisyonlarınızı daha uzun süreli koruma konusunda etkilidir.

6. Karın ve Bel Egzersizi

Güçlü ve esnek karın ve bel bölgesi, cinsel hayatınızda yaptığınız hemen hemen bütün pozisyonların temelini oluşturur. Bu yüzden mekik çekme gibi karın bölgesini güçlendirme egzersizleri daha aktif bir cinsel hayat için önemlidir.

7. Kedi/Deve Germesi Egzersizi

Bu yoga pozisyonu özellikle sırt ağrılarına çok iyi gelmektedir. Sırtınızı esnetiyor, nefes alıp veren bir ritim içerisine girmenize yardım ediyor ve odaklanmayı geliştiriyor.

Bu besinleri tüketerek cinsel hayatınızı daha iyi bir hale sokabilirsiniz.

1. Çikolata

1. Çikolata

Çikolatanın afrodizyak etkisine sahip olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Dayanıklılığı arttırır ve ruh halini yükseltir. Uzmanlar çikolatanın arzu ve zevki arttırdığını söylüyor.

2. Fındık

2. Fındık

Sperm üretimine katkı sunan E vitamini yönünden oldukça zengindir. Cinsel gücü arttırmaya yardımcı oluyor. Fındık, içerdiği tüm maddelerle bedensel ve zihinsel yorgunlukları gidermede etkili.

3. Çilek

3. Çilek

Uzmanlar beyindeki seks hormonlarının ve kimyasal ''nörotransmitter''lerin libidoyu arttırması için önemli olan C vitaminlerinden yüklü olduklarını söylüyor. Ayrıca, C vitamini bağışıklık sisteminizi yüksek tutmanıza yardımcı olur.

4. Bal

4. Bal

Balın ne kadar şifalı bir nimet olduğundan daha fazla bahsetmemize gerek yoktur sanırım. Bu sefer bahsedeceğimiz şey onun afrodizyak etkisi. Bal cinsel enerjinin en iyi jeneratörlerinden biridir. Afrodizyak etkisini sonuna kadar istiyorsanız çiğ ve doğalını yemeye çalışın.

5. Acı Biber

5. Acı Biber

İçinde bulunan kapsaisin sayesinde beyindeki endorfin ve adrenalin salınım hızını artırır ve sinir sistemini harekete geçirerek kadınlarda cinsel isteği ikiye katlar. Aynı zamanda kalbiniz de daha hızlı atar.

6. Karpuz

6. Karpuz

Yaz mevsimlerinin en güzel ayrıntısı olmasının yanı sıra, karpuz bir çeşit aminoasit olan sitrulin açısından da zengindir. Uzmanlar vücuttaki nitrik asit miktarını artırdığını ve bunun sonucunda kan akışını, kan damarı gevşemesini ve cinsel uyarılmayı artırdığını da söylüyorlar.

7. Muz

7. Muz

Muz yüksek kaloriye sahip olmasına rağmen bünyesinde kolesterol bulundurmaz. Enerji verici özelliği bulunan muz, kasları da güçlendirir. İçerisindeki bufotenin maddesi sayesinde libidoyu arttırır ve önemli bir afrodizyak görevi görür.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceren yildirim

Kedi deve değil kedi inek onun adı