Görüş Bildir
Haberler
Çinli İnternet Devi Tencent de Kendi Mobil İşletim Sistemini Tanıttı

Çinli İnternet Devi Tencent de Kendi Mobil İşletim Sistemini Tanıttı

Onedio Medya
28.04.2015 - 14:31 Son Güncelleme: 28.04.2015 - 15:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Xiaomi‘nin yükselişi sadece ABD’li şirketleri değil, Çinli teknoloji devlerini de harekete geçmeye zorluyor. Çin’in internet pazarındaki dev şirketlerinden Tencent , Pekin’de düzenlenen Global Mobile Internet Conference’da internet bağlantılı cihazlar için Android’i temel alan bir mobil işletim sistemini tanıttı.

Akıllı cihaz pazarında daha fazla söz almak isteyen Tencent’in tanıttığı Tencent Operating System (OS) ve TOS+ üreticiler ve geliştiriciler tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek. Geliştiriciler, Google-Android ilişkisinde olduğu gibi gelir paylaşımı modelini kabul etmiş olacak.

Çin’in sosyal ağ ve dijital eğlence tarafındaki güçlü ismi Tencent, bu avantajını kullanarak işletim sistemi tarafında başarı yakalamak istiyor. Zira Tencent’in gözde mobil mesajlaşma uygulaması olan Wechat, kullanıcılarına mesajlaşmanın yanında oyun, alışveriş ve taksi çağırma gibi özellikler de sunuyor.

Nisan ayı ortasında piyasa değeri zirve yapan Tencent, akıllı cihazlara daha fazla içerik enjekte etmek istediklerini ve farklı cihazlar arasında bağlantı kurmak istiyor. Dolayısıyla yeni işletim sisteminin televizyonlardan saatlere hatta sanal gerçeklik başlıklarına kadar farklı cihazlarda kullanılmasını bekliyor.

Android her ne kadar Çin’de yaygınlaşsa da ülkedeki engelleme ve lisanslama sorunları Çinli şirketlere avantaj sağlıyor ve Tencent’in Xiaomi dışında rekabet edeceği bir diğer isim de Yun adlı bir işletim sistemi geliştiren e-ticaret devi Alibaba .

Diğer yandan Çin’in en büyük arama motoru Baidu’nun da Android’i temel alan kendi akıllı saat işletim sistemi DuWear ile Sony, Motorola (Lenovo) ve LG markalı cihazlarla Haziran ayında oyuna dahil olması bekleniyor.

2011’de Çinli operatörlerin bitmeyen mobil işletim sevdasından bahsetmiştik ama ülkedeki yerel mobil işletim sistemi rekabetinin yeni yeni başladığını söyleyebiliriz.Diğer yandan Çin, Apple için en büyük 2. pazar konumuna gelmiş durumda ve rekabetin giderek kızışacağını söylemek mümkün.

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0