Görüş Bildir
Haberler
Çin'de Ortaya Çıkan Kombu Çayının "Ölümsüz Sağlık İksiri" Olarak Bilinmesinin 12 Sebebi

Çin'de Ortaya Çıkan Kombu Çayının "Ölümsüz Sağlık İksiri" Olarak Bilinmesinin 12 Sebebi

Yüzyıllar boyu kuzeydoğudan gelen bu mucize mantar benzersiz, canlandırıcı, lezzeti ve etkileyici tıbbi faydalarıyla değer taşıyor. Kombu içeceğinde bulunan canlı maya, depolama yapıldıktan sonra bile devam eden aktif bir yaşam sağlar. Çin halk tıbbının önemli bir parçası olduktan sonra, kombunun ünü Rusya, Almanya ve Avrupa'ya ulaştı ve ülkemizde çok fazla duymasak da son zamanlarda dünya çapında popülerlik kazanmaya başladı.

Not: Tüketmeye başlamadan önce uzmana danışınız.

Kaynaklar: 1, 2, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Detoks etkili

Kombu çayı vücuda detoks etkisi gösterir. Karaciğere girerek toksinleri bağlayan ve böbrekler yoluyla vücuttan atan güçlü bir detoksifikatör glukuronik asit içerir. Bu, pankreas yükünü azaltmada yardımcı olur ve karaciğeri sağlıklı tutar. Ayrıca, petrol ürünleri, plastik, böcek öldürücü ilaçlar, reçineler ve ağır metallerin neden olduğu kirliliğin zararlı etkilerini önler.

2. Bir antioksidan

2. Bir antioksidan

Kombu çayı, vücudu oksidatif hasardan korumak için glüküronik asit ve güçlü antioksidanlar gibi bol miktarda organik asitler içerir. İçindeki antioksidanlar oksijen serbest radikalleri ararlar ve etkilerini nötralize ederler, böylece vücudu hastalıklardan ve iltihaplardan korur ve onarırlar.

3. Karaciğeri korur

3. Karaciğeri korur

Kombu çayının sağladığı bir başka iyileştirici etki karaciğeri koruyucu etkileridir. Bu çay üzerinde yapılan bir araştırma, çayın, glutatyon seviyelerinin eski haline getirilmesine yardımcı olduğunu ve uyarılan hepatotoksisiteyi azaltmada oldukça etkili olduğunu göstermiştir.Enzimle işlenmiş siyah çay, kombu çayının, antioksidan gücüne atfedilen toksisiteye karşı hepatik korumanın sağlanmasında etkinlik ve üstünlüğünü bazı araştırmalarla kanıtlamıştır.

4. Kanser riskini azaltır

Çalışmalar, içerdiği glukarik asitin, pankreas ve meme kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerinin önlenmesinde oldukça etkili olduğunu göstermiştir. Daha önce de belirtildiği gibi, kombu içeceğinin detoksifikasyon özellikleri farklı kanserlerin önlenmesi ve tedavisine katkıda bulunabilir.

5. Diyabetik koşullarda oldukça değerli

5. Diyabetik koşullarda oldukça değerli

Diyabetik koşullarla ilgili faktörlerin bastırılmasına yardımcı olan doğal bir terapötik ajandır. Siyah çay ve kombu içeren karşılaştırmalı bir çalışma, kombunu siyah çayla karşılaştırıldığında daha iyi inhibisyon özelliklerine sahip olduğunu ve yüksek kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Çalışma ayrıca, kombu çayının diyabetli bireylerin pankreası üzerinde iyileştirme eylemi uyguladığını, üre konsantrasyonunu azaltarak karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını korumaya yardımcı olduğunu göstermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mikroplarla savaşır

6. Mikroplarla savaşır

Kombu çayı, çeşitli patojenlere karşı etkili olabilecek anti-mikrobik özelliklere sahiptir. Bir araştırma, asetik asit dışında, nötr olarak bile olabilen diğer anti-mikrobik bileşenleri içerdiğini ortaya koymuştur.

7. Artrit riskini azaltır

7. Artrit riskini azaltır

Kombu, her tür artritin önlenmesi ve tedavisinde faydalı glukozaminler içerir. İçindeki glukozamin, kıkırdak yapısının korunmasına yardımcı olan ve artrit ile ilişkili ağrıdan kurtarmaya yardımcı olan hiyalüronik asit üretimini uyarır. Hyalüronik asit bağ dokusunu, nemi bağlamaya yetkili kılar. Eklemlerin radikal hasarını, yağlanmasını ve elastikiyetini azaltmada yardımcı olur.

8. Kolesterol seviyesini korur

8. Kolesterol seviyesini korur

Kombu çayının sunduğu bir diğer mükemmel avantaj, sağlıklı kolesterol seviyesinin korunmasıdır. Araştırma çalışmaları kombunun anti-lipidemik özellikleri ile ilgili nitel kanıt sağlamıştır. LDL kolesterolünün (kötü kolestrol) ve trigliseritlerin emilimini azaltmada ve vücuttaki HDL (iyi) kolestrol düzeylerini yükseltmede yardımcı olur.

9. Gastrik asit salınımını azaltır

Kombu, gastrik ülserasyonların neden olduğu rahatsızlıktan sizi kurtarabilir sağlar. Bu alandaki çalışmalar, çayında bulunan antioksidanların ve fenollerin gastrik dokulardaki müsin içeriğinin korunmasına yardımcı olduğunu ve aşırı gastrik asit salınımını azalttığını ortaya koymuştur. Aynı çalışma ayrıca mide ülserlerinde kombu çayının etkinliğinin piyasada bulunan uyuşturucu omeprazole eşit olduğunu ileri sürdü.

10. Hücresel sağlığı korur

10. Hücresel sağlığı korur

Kombu, vücudun sağlıklı çalışması için hayati önem taşıyan hücresel sağlığın korunmasına yardımcı olur. Çayda yapılan bir çalışma, uyarılmış sitotoksisiteye karşı koruyucu etkiler gösterdi ve hücresel toksinlerin azaltılması ile ilgili faktörlere göre pozitif sonuçlar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sağlıklı sindirimi destekler

11. Sağlıklı sindirimi destekler

Bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olarak bir probiyotik olarak çalışır ve kronik kabızlık ve ishal belirtileri de dahil olmak üzere çeşitli karın hastalıklarında rahatlama sağlar. İçindeki sindirim enzimleri, glukuronik asidin etkilerini arttırır ve proteinlerin ve sakaritlerin parçalanmasına yardımcı olur, böylece sindirim sistemini daha verimli hale getirir.

12. Bağışıklığı güçlendirir

12. Bağışıklığı güçlendirir

Kombu, bağışıklık savunmasını güçlendiren ve vücudun enerji seviyelerini artıran sayısız antioksidan bakımından zengindir. Kombunun anti-inflamatuar ve anti-mikrobik özellikleri, çeşitli bakteriyel ve viral enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olur. Kombu çayı ile yapılan bir araştırma, bu içeceğin bağışıklık gücünü artırmada yardımcı olabileceğini doğruladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
9
5
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Zeki Ergün

izmir selçukta satılan bir ofisi bulunur

Merve Ozturk

Her gün düzenli tüketiyorum. Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum. Bir çok markayı denedim. İzmirde bir doktorun yaptığını da denedim, hatta ziyaretine de git... Devamını Gör

Ramil Ramazanov

ben kendim tüketiyorum. internetde kombu çayı ile ilgili bilgileri araştırdığımda Mustafa Özdoğanın bir makalesi çıktı önüme. Adam kombu çayının insanlara hi... Devamını Gör