Görüş Bildir
Haberler
CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım Tahliye Oldu

CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım Tahliye Oldu

Adana'da Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı tartışma sonrası tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım tahliye oldu. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaymakamın koruma polisinin Eren Yıldırım'a silah çektiğini yalanlamıştı ancak polisin verdiği ifadede silah çektiğini doğruladığı ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım'ın karıştığı olaya ilişkin iddianame de tamamlandı.  Yüreğir Kaymakamı Ozan Bingöl'ün mağdur ve koruması B. Y.’nin müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianamede Yıldırım’a “görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret” suçlaması yöneltilirken, 4 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. İddianamede Yıldırım için hakaretten 1 yıl, kamu görevlisine görevini yaptırmama iddiasıyla da 4 yıla kadar, toplam 5 yıl hapis cezası istendi.

Koruma polisi silah çektiğini doğruladı

Koruma polisi silah çektiğini doğruladı

14 Mayıs günü gerçekleşen olaya ilişkin iddianamede ifadesi yer alan kaymakamlık koruması B. Y., kaymakamı korumak için silahını çektiğini, mermiyi namluya verdiğini söyleyerek, namluyu kimseye doğrultmadığını ve yere doğru tuttuğunu ileri sürdü. 

İddianamede B.Y.'nin Eren Yıldırım tarafından aldığı darbeyle 'basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde' yaralandığı belirtildi.Eren Yıldırım'ın kamu görevlisine karşı, görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir kullanarak direnme suçunu, devamında kaymakam ve korumasının bulunduğu yöne doğru 'Teröristsin, FETÖ'cüsün' şeklinde hakaret ettiği anlatılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

'Görevi başında sosyal yardım yapmakta olan kamu görevlisi kaymakama ve korumasına karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret suçunu işlediği dosya kapsamındaki somut, şüpheden uzak, inandırıcı ve tutarlı delillerden anlaşılmış olduğu dikkate alınarak suçun işleniş biçimi, işlenmesinde kullanılan araçlar, işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığı, failin güttüğü amaç ve saiki dikkate alınarak kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret suçu yönünden bir hareketle birden fazla kişiye karşı aynı suçu işlediği için zincirleme suç hükümlerini de gözeterek Eren Yıldırım'ın cezalandırılması kamu adına talep olunur.'

Ne olmuştu?

Adana’da CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Eren Yıldırım, 14 Mayıs günü iftar saatinden sonra Yüreğir Kaymakamlığı’na bağlı VEFA Sosyal Destek Ekipleri ile tartışmıştı. Yıldırım ve ailesinin ifadesi alınmış, Yıldırım adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Ancak AKP’li isimler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘PKK’ benzetmesinin ardından 16 Mayıs günü tutuklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soylu "silah yok" demişti

Soylu "silah yok" demişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koruma polisinin silah çektiği iddiasını yalanlayarak 'Bir silah hadisesi filan yok. Böyle bir görüntü de böyle bir durum da yok. O esnada kaymakama yönelik bir hal söz konusu olunca koruma polisi orada müdahale ediyor. Sonra orada darp ediliyor zaten' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
15
12
6
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
limbo

Adam daha içeri girerken çıkacağı belliydi. Sırf medyada şu olayla ilgili şu kişi tutuklandı diye algı yaratabilmek için yargı erkini elinde oyuncak gibi kul... Devamını Gör

"Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaymakamın koruma polisinin Eren Yıldırım'a silah çektiğini yalanlamıştı ancak polisin verdiği ifadede silah çektiğin... Devamını Gör