Görüş Bildir
Haberler
CHP ve MHP'ye 'Bilgilendirme' Ziyaretleri

CHP ve MHP'ye 'Bilgilendirme' Ziyaretleri

ATKN
26.07.2015 - 17:49 Son Güncelleme: 27.07.2015 - 18:05

Başbakan Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki bir heyeti CHP ve MHP genel başkanlarını bilgilendirmek üzere görevlendirdi. CHP ve MHP'yi ziyaret ederek operasyonlarla ilgili bilgi veren heyetin programında HDP yer almadı. 2 saatlik Kılıçdaroğlu görüşmesini tamamlayan heyet daha sonra MHP Genel Merkezi'nde MHP'lilerle bir araya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Zahidin Köşüş - Al Jazeera

Başbakan Davutoğlu, Pazar akşamı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi telefonla arayarak son günlerde terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi verdi ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığında Dışişleri, istihbarat ve askeri yetkililerden oluşan bir heyeti, genel başkanları bilgilendirmeleri için görevlendirdi.

Başbakanlık, görüşmelerin olumlu bir havada gerçekleştiğini açıkladı.

Terör olayları ve hükümetin önlemleri konusunda bilgi vermek üzere görevlendirilen Bakan Vecdi Gönül başkanlığındaki heyette Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler yer aldı.

CHP toplantısında neler oldu?

Bilgilendirme heyetini CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan karşıladı.

Heyet daha sonra Kılıçdaroğlu ile görüşecekleri salona geçti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü. 

BBC Türkçe'den İlhan Taşçı'nın aktardığı bilgilere göre, Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu Suriye ve Orta Doğu’daki gelişmeleri tarihsel bir perspektifte değerlendirirken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan özellikle son 2 yılda yapılan istihbarat çalışmalarını anlattı.

Fidan, yerel kaynaklardan ulaştıkları kimi özel istihbari bilgileri CHP lideri ve beraberindekilerle paylaştı.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise Suriye savaşından kaçarak Türkiye’ye gelenlerin yerleştirildiği kamplardaki durum ve Türkiye genelindeki sık sık tartışmalara da neden olan Suriyelilerin takibi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Katılımcıların konuşmalarını tamamlamasının ardından kısa bir değerlendirme yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun devlet geleneğinin bir gereği olarak yapılan bilgilendirmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bölgedeki özellikle son iki yıldaki gelişmelere karşı duyarsız kalınmasından yakınan ve eleştiri getiren Kılıçdaroğlu’nun heyete “Şimdi bize son iki yılda tarihsel süreci verilerle anlatıyorsunuz. İyi de geç kalmadınız mı?” sorusunu yönelttiği öğrenildi.

İkinci durak MHP

Heyet daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi bilgilendirmek üzere MHP Genel Merkezi'ne geldi.

Heyeti, partiye gelişinde MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman karşıladı.

Heyet daha sonra görüşme yapmak üzere Bahçeli'nin makamına geçti.

Bahçeli'ye görüşmede, MHP Genel Sekreteri Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP MYK üyesi Ümit Özdağ eşlik etti.

Yapılan bilgilendirmeye ilişkin basına bilgi verilmedi.

Kılıçdaroğlu 'bilgi verilmedi' demişti

Hürriyet'e konuşan Kılıçdaroğlu, IŞİD ve PKK operasyonlarıyla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini anımsatarak, şunları söylemişti:

'Devlet geleneğinde Dışişleri ve MİT Müsteşarlarının belli aralıklarla ana muhalefet partisi genel başkanına Başbakan’ın bilgisi dahilinde bilgi vermesi gerekir. Bu geleneğe de uyulmuyor. Son görüşmemizde bunu Sayın Başbakan’a hatırlattım ama o günden sonra da bir değişiklik olmadı.'

HDP'ye ziyaret yok

Heyetin programında HDP ziyareti yer almadı.

Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0