Görüş Bildir
Haberler
CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Berat Albayrak'a: Bu Kitabın Adı 'Kasada No Papel' Olmalıydı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Berat Albayrak'a: Bu Kitabın Adı 'Kasada No Papel' Olmalıydı

Batuhan
14.03.2022 - 15:58

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemi hakkında yaptığı açıklamada eski bakan ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın yazdığı 'Burası Çok Önemli' kitabını 'Bu kitabın adı “Kasada No Papel” olmalıydı.' ifadeleriyle eleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) gündemi hakkında açıklama yaptı.

"Tencereler kaynamaz oldu"

"Tencereler kaynamaz oldu"

Faik Öztrak'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

'Çinlilerin, “Tuhaf zamanlarda yaşayasın” diye bir deyişi var. Bu, bir çeşit kötü dilek… Son bir kaç yıldır, ülkemiz, bölgemiz ve dünyamız tuhaf zamanlardan geçiyor. Ülkemizde ucube tek kişilik rejim, 2018 yılında fiilen hayata geçti.

Çakma oligarklarla çevrelenmiş, tek bir kişinin aklıyla yönetilen bu saray düzeni, Ülkemize ardı ardına büyük krizler yaşatıyor. 2018’den bu yana ülkemizde bereket kaçtı. Tencereler kaynamaz oldu. Milletimizin cebi boşaldı.

Merkez Bankası kasasındaki, Milletimizin 128 milyar doları buharlaştırıldı. 2019 sonunda bütün dünyayı sarsan bir sağlık krizi patladı. Saray bu krizi de idare edemedi. Milleti borca batırdı. '

"Kuzeyimizdeki savaşa bomboş kasayla yakalandık"

"Kuzeyimizdeki savaşa bomboş kasayla yakalandık"

Saray düzeninde, liyakatin yerini sadakat aldı, Devleti devlet yapan kurumlarımız da yok oldu. Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları Kurulu kapatıldı. Dışişleri Bakanlığı gibi ülkenin hafızası olan bir kurum, AK Parti eskilerinin arpalığına çevrildi.

Bu rejim ülkeyi sadece ekonomik krize değil, çok ağır bir devlet krizine de soktu. Bu nedenle dünyada bir kelebek kanat çırpsa, ülkemizde fırtınalar kopuyor. İşte Rusya-Ukrayna Savaşıyla bunu bir kez daha gördük.

Rusya’dan sonra risk primleri, tahvil faizleri en fazla artan, parası en fazla değer kaybeden ülke biziz. Kuzeyimizdeki savaşa, Devletteki yönetim krizi nedeniyle, Son derece hazırlıksız yakalandık. Önce kayınpeder-damat bu ülkenin 128 milyar dolarını, Yok, yere yaktı. Sonra Sarayın kibirlisi “Faiz sebep, enflasyon sonuç” dedi, Paramızı pul etti. Ülkeyi buhrana soktu. Bu ülkeye hiçbir işgal ordusunun veremeyeceği zararı verdi.

Ama anlaşılan damat, “Bu ülkede her şey olabilirsiniz; Ama rezil olamazsınız” sözüne inanmış. “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür” sözüne fazlaca itimat etmiş. Kitap yazmış. Milletle alay eder gibi, Adını da “ Burası çok önemli ” koymuş. Bu kitabın adı “Kasada No Papel” olmalıydı.

Madem adını “burası çok önemli” koymuş, Umarım Merkez Bankası’nın arka kapısından çıkarıp, Kendisine bağlı kamu bankaları eliyle sattığı, “ 128 milyar dolar nerede?” Hikâyesini de kitabında yazmıştır. Kayınpeder ve damadın buharlaştırdığı 128 milyar dolar yüzünden, Ülkemizin döviz kasası 70 sente muhtaç. 10 Mart itibariyle, TCMB’nin döviz kasası 55 milyar dolar açık veriyor. Kuzeyimizdeki savaşa bomboş kasayla yakalandık.

Yine bu savaşa rekor üstüne rekor kıran bir enflasyonla yakalandık. Türkiye, Şubat’ta yüzde 50’yi aşan enflasyonla, Arjantin’i solladı, G-20’nin ve OECD’nin enflasyon şampiyonu oldu. Şu an, dünyada en yüksek enflasyona sahip 8. ülkeyiz.

Yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam, Daha ilk iki ayda açlık sınırının altına düştü. Her zaman söylüyoruz, “Mühim olan cebinizde kaç para olduğundan çok, O parayla ne alabildiğinizdir.” Şu anda en büyük banknotumuz 200 lira. 200 liralık banknot, Ocak 2009’da tedavüle çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın