Görüş Bildir
Haberler
Çarşı Davası'nda Savcı Beraat İstedi

Çarşı Davası'nda Savcı Beraat İstedi

ATKN
10.09.2015 - 13:00 Son Güncelleme: 11.09.2015 - 13:13

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın 35 üyesinin 'darbe girişimi'yle suçlandığı Çarşı Davası'nda savcı esas hakkındaki mütaalasında sanıkların darbeye teşebbüs suçundan beraatini istedi. Dava 29 Aralık 2015 09.00 tarihine ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26 Haziran'da görülen son duruşmada savcı sanıklardan Arda Mutlu Doğan'ın evinde ele geçirilen tabanca hakkında beklenen raporun mahkemeye ulaşmadığı gerekçesiyle mütalasını açıklamamıştı.

Savcılığın beklediği rapor dava dosyasına ulaştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı ve sanıkların darbeye teşebbüs suçundan beraatini istedi.

Savcı beraat talebine gerekçe olarak 'darbe amacına ulaşmaya yetecek plan ve organizasyon, görev paylaşımı, hiyerarşik yapıda eylem şeması gibi somut olguların bulunmaması'nı gösterdi.

Yaklaşık iki yıldır devam eden soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yapılırken, savcının hazırladığı 38 sayfalık iddianamede 9 polis müşteki yani şikâyetçi olarak yer almıştı. Şüpheliler arasında Çarşı grubunun kurucularından ‘Sarı Cem’ lakaplı Cem Yakışkan ile Çarşı'nın pankartlarını hazırlayan Deve Erol lakaplı Erol Özdil ile Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner de yer alıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamede, Gezi Parkı eylemlerinin demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başladığı, marjinal grupların katılmasıyla eylemlerin bir süre sonra amacından saptığı belirtilirken, marjinal grupların ‘Taksim’de toplanan insanları hükümete karşı kışkırtarak, demokratik olmayan yöntemlerle hükümeti düşürmeyi amaçladığı’ savunulmuştu. 

Şüpheliler Gezi Parkı eylemleri sırasında Beşiktaş’ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni işgal etmeye çalışmakla suçlanıyordu.

Ajanslar, Onedio ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0