Görüş Bildir
Haberler
Bütün Dünyayı Dolaşan Gezgine Göre Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 20 Şehir

etiket Bütün Dünyayı Dolaşan Gezgine Göre Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 20 Şehir

Gunnar Garfors bir gezgin ve dediğine göre kendisi dünyadaki tüm ülkeleri gezmiş! Aynı zamanda kitap da yazan Gunnar, hazır her yeri gezmişken, dünyayı dolaşmak isteyen başkaları için gidilmesi gereken en iyi 20 ülke listesini yapayım da, gençler yararlansın diye düşünmüş olacak ki, bu listeyi yayınladı. Bakalım listeyi beğenecek misiniz?

Kaynak: https://www.thrillist.com/travel/nati...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kiev, Ukrayna

20. Kiev, Ukrayna

Kuzey taraflarına gitmeyi düşünenler, kesinlikle buraya uğramalılar. Coşkulu insanları, harika restoranları ve bitmek bilmeyen gece hayatı ile Kiev görülmesi gereken yerlerin başında. Bu arada bitmeyen gece hayatı deyimi tam cümlenin anlamını karşılıyor. Çünkü ciddi olarak gece burada bitmiyor!

19. Kopenhag, Danimarka

19. Kopenhag, Danimarka

Belki de dünyadaki en mutlu insanların burada yaşadığı düşünülünce, yürürken gülen pek çok suratla karşılaşmaya hazır olun! Yürümek fiilini ise gerçek anlamda gerçekleştirin, çünkü buradaki pazarları, kanalları ve doğal güzellikleri görmezseniz çok şey kaçırırsınız.

18. Bombay, Hindistan

18. Bombay, Hindistan

Eğer farklı renkler, kokular ilginizi çekiyorsa, Bombay'ı sevmeme ihtimaliniz yok! Bombay'da bulunan görkemli yapılar, egzotik pazarlar ve sayıları oldukça fazla olan dini mabetler sizi görkemli bir yolculuğa çıkaracak! Ayrıca sokak yemekleri mutlaka denenmesi gereken şeylerin başında geliyor. Bir tek yemeğin iyi piştiğinden emin olun, yoksa tatilinizin büyük bir bölümünü tuvalette geçirebilirsiniz.

17. Florianópolis, Brezilya

17. Florianópolis, Brezilya

Rio de Janerio'nun, Brezilya'nın kalbi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün! Florianópolis'de birbirinden güzel ve temiz plajlar bulmakla kalmayıp, Brezilya'nın kültürüne, yemeklerine ve partilerinin görkemine tanık olabilirsiniz!

16. Seattle, A.B.D.

16. Seattle, A.B.D.

Dünyanın pek çok büyük kentinde göremeyeceğiniz, nefes kesici manzaralar, balinalar, balık pazarları görmek istemez miydiniz? O zaman sizleri Seattle'a doğru alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Oslo, Norveç

15. Oslo, Norveç

Son birkaç yıldır oldukça popüler olan -ki gayet normal- Oslo, eşsiz mimarisi, son kalite restoranları ve rahat ulaşım imkanları ile görmeniz gereken bir yer.

14. Tel Aviv, İsrail

14. Tel Aviv, İsrail

Listedeki belki de en az popüler olan şehirlerden birisi olan Tel Aviv'de eğlence hiçbir zaman durmuyor! Buna paralel olarak da şehrin takma adı '' Asla Durmayan Şehir.'' Sadece hafta sonları değil, hafta içi de bu güzel şehirde yapacak bir şey daima bulabilirsiniz.

13. Lizbon, Portekiz

13. Lizbon, Portekiz

Lizbon'un belki de en ilgi çekici yanı oldukça düşük suç oranlarına sahip olması. Görebileceğiniz en kötü suç belki de bir taksi şoförünün sizi uzun yoldan götürmesi olabilir. O yüzden yürümek her zaman avantajlı. Hem böylece güzelim yapıları ve doğal güzellikler pencere camından değil, canlı gözlerle görürsünüz!

12. Cali, Kolombiya

12. Cali, Kolombiya

Salsa'nın başkenti nasıl eğlenceli olmaz ki? Burası Kolombiya'nın eğlence merkezi!  O yüzden buraya gittiğinizde en güzel kıyafetlerinizi giyin ve çılgın gecelerde dans edin! Ek olarak güzel bir havaya sahip olan Cali de şehrin dört bir yanında bulunan pek çok müzeyi de gezebilirsiniz!

11. Auckland, Yeni Zelanda

11. Auckland, Yeni Zelanda

Yüzlerce plajın olduğu bir şehir düşünün. İşte burası Auckland! Ama plajlar sadece bir başlangıç. Çünkü burada su sporlarından, ata binmeye kadar pek çok şey yapabilirsiniz! 

Auckland şehri pek çok parçaya bölünmüş durumda ve bunlar nefes kesici güzellikteki köprüler ile birbirine bağlı. Buraları da ziyaret etmek harika bir fikir olacaktır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. İstanbul, Türkiye

10. İstanbul, Türkiye

İki kıtayı bir araya getiren, güzel şehrimiz İstanbul bu listede olmasaydı sanırım epey kızardık!

9. Hanoi, Vietnam

9. Hanoi, Vietnam

Eğer yabancı insanlarla konuşmayı sevmiyorsanız, burayı ziyaret etmemeniz sizin açınızdan akıllıca olacaktır. Çünkü bu şehirdeki insanlar sıcakkanlılıkları ile ünlü! Hazır buradayken de sakın yemekleri denemeden ayrılmayın!

8. Tokyo, Japonya

8. Tokyo, Japonya

Yemek masanızdan büyük her şeyin lüks sayıldığı bu şehrin birazcık bütçe istediği doğru. Fakat doğu'nun belki de en ilginç ve canlı şehirlerinden biri olan Tokyo'da beklediğiniz şeylerin karşılığını tam olarak alacaksınız! Ee madem buradasınız şundan da bahsetmeden geçmeyelim. Hizmetin robotlar tarafından sağlandığı ve yemek yerken robot savaşlarını izleyeceğiniz restorana gitmeniz kesinlikle elzem!

7. Taipei, Tayvan

7. Taipei, Tayvan

Restoranları ile ünlü şehir, boğazına düşkün kişileri oldukça tatmin edecektir. Çünkü buranın insanları nasıl yemek yeneceğini ve nasıl eğlenileceğini iyi biliyor! Aynı zamanda oldukça engebeli olan Taipei'de çıktığınız her tepe size harika bir manzara sunuyor!

6. Reykjavik, İzlanda

6. Reykjavik, İzlanda

Harika bir koy'da bulunan bu şehirde, her yer yürüme mesafesinde. 200.000'lik nüfusunda bulunan her insan, nasıl eğleneceğini biliyor fakat durmayı bilmiyor! O yüzden sabah uyup, uyandıktan sonra kahvaltı yapmaya hazır olun! Bir de son olarak şehirde bulunan gayzerleri, şelaleleri ve kaplıcaları mutlaka ziyaret edin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Berlin, Almanya

5. Berlin, Almanya

Ne kadar uzun süre kaldığınız önemli değil. Bir kere Berlin'e gittiğiniz zaman kesinlikle buraya dönmek isteyeceksiniz!

4. Cape Town, Güney Afrika

4. Cape Town, Güney Afrika

Hayır, Masa Dağına araba ile korkaklar gibi değil, yürüyerek çıkmalısınız! Bir kere çıktıktan sonra ise harika bir manzaraya bakmaya hazır olun. Bu şehir ağız sulandıran yemekleri ve içkileri ile gururlanmayı da oldukça hak ediyor.

3. Londra, Birleşik Krallık

3. Londra, Birleşik Krallık

Şöyle bir söz vardır: '' Eğer Londra'dan sıkıldıysanız, hayattan sıkılmışsınızdır. '' Bu şehir hakkında belki de söylenecek çok şey var, ama lütfen! Burası Londra. Yemeklerini, kültürünü, tarihi yapılarını övmemize gerek var mı?

2. Toronto, Kanada

2. Toronto, Kanada

Kanadalılar kibarlıkları ve mütevazılıkları ile ünlüdür. Belki de kendilerini ve şehirlerini bu kadar da havalı yapan şey bu. Son dönemlerde Vancouver ve Montrea popülerleşmeye başlasa da, Toronto bu sıranın başında yer almalı. Keşfedilecek pek çok yerin bulunduğu bu şehirde, turistler küçük mağazaları da kesinlikle gezmeli!

1. Seul, Güney Kore

1. Seul, Güney Kore

Buraya ulaşım birazcık uzun sürse de, görmeniz gereken ilk şehir Seul! Çünkü burası güzelliğin tanımı. Belki de Güney Kore deyince aklımıza gelen ilk şey Gangnam Style, fakat bu şarkı 2012 yılında çıktı! Artık başka şeylerle hatırlanması gerekmez mi? Asya'nın kültür merkezi olan Güney Kore'de neler bulunmuyor ki? K-Pop, Kore dizileri, bilgisayar oyunlarında usta olan gençleri, film, moda kısaca her şey! Bu şehir kültürün, eğlencenin, yemeğin bir birleşimi! 

Ayrıca Kore'liler oldukça sosyal insanlar. Tek başına oturan insan görmeniz çok olası değil! Peki her şey güzel de hiç mi kötü bir şey yok? Şehrin şikayet edilecek tek yanı kör olasıca trafiği olabilir! Ama bunun dışında Kore kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 

Amsterdam, Barcelona, Sidney, Paris, ve New York gibi şehirler nerede diye soracak olursanız; Gunnar'a göre bu şehirler olağanüstü şehirler fakat bu liste için değerlendirilmemişler. Çok turistik olan bu bilindik yerler yerine Gunnar, yukarıdaki şehirleri listeye dahil etmiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
252
126
35
28
11
6
1