Görüş Bildir
Haberler
Burca Göre Bebek Karakterleri

Burca Göre Bebek Karakterleri

Pegarose
29.03.2014 - 13:45 Son Güncelleme: 29.03.2014 - 14:43

Burçlara Göre Bebek Karakterleri

İkizler bebeği erken mi konuşur? Evet bildiniz.

Kova burcu bebeği sizin bilgisayarınıza daha küçücük yaşlarda ortak mı olur? Ne yaparsınız, bu ufaklıklar doğuştan teknolojiye yeteneklidirler.

Yıldızlar bebeğinizin kişiliği hakkında size müthiş ipuçları sunar. Belki de bebeğiniz geleceğin yöneticisi olacak, Aslan burcu ise neden olmasın?

Ya da bebeğiniz bütün gece ağlayıp sizi de uykusuz mu bırakacak? Bu bir Yengeç bebeği mi yoksa.

Besleme konusunda ipuçları da bebeğinizin burcuna göre farklı farklı olabilir. Siz en iyisi bebeğinizin burcuna ait bilgilere bir göz atın.

İşte bebeklerin burçlarına dair bilgiler…

Kaynak: http://www.pegarose.com/burca-gore-be...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Koç Bebeği (21 Mart – 19 Nisan)

Koç Bebeği (21 Mart – 19 Nisan)

Gezegeni: Mars

Elementi: Ateş

İyi yönleri: Cesaretli, enerjik, maceraperest, sevmeyi bilen

Kötü yönleri: Aceleci, sabırsız, tezcanlı

Oyun grubunun Rambo’su olacak bu bebek. Koç bebeğinin olduğu yerde hareketlilik ve aktivite eksik olmaz. Sakın onun uslu uslu bir köşede oturmasını beklemeyin. Boşuna beklemiş olursunuz. Koç bebekleri seslerini duyurmak için avazlarının çıktığı kadar bağırırlar, şaşırmayın. Elementi ateş olduğu için her zaman dinamik ve arayış içindedirler.

Koç bebekleri dikkati kendi üzerine çekmeyi sever. Onu görmezlikten gelmeniz imkansızdır. Onunla ilgilenmediğinizi fark ettiğinde gözyaşlarına boğulacak, ilginizi yeniden kazandığında ise kolayca sakinleşecektir. Bebeğinize sürekli meşgul olabileceği eğlenceli aktiviteler sunmanız onu mutlu edecektir. Koç bebeğinin bu bitmek tükenmek bilmeyen ilgi ihtiyacı yüzünden bir süre sonra kendinize hiç zaman ayıramadığınızı fark edebilirsiniz. Koç burcu bebeği kontrolü elinde tutmayı sever, cesaretlidir ve sürekli ilgi bekler, ancak bunun karşılığını sıcak sevgi gösterileriyle verir.

İdare etmekte zorlanabilirsiniz, zor günler sizi bekliyor, bu ufaklık inatçı kişiliğini daha küçücükken ispatlamaya çalışacaktır. Dolayısıyla her an kazalar olabilir. Tabii müdahaleler onu yıldırmayacaktır.

Paylaşma konusunda pek istekli değildir, ancak zamanla bu öğretilebilir. Özellikle kardeşler söz konusu olduğunda zor günler sizi bekliyor diyebiliriz. Küçükken derslerden kaçabilirler ama dikkat ederlerse her şeyi iyi öğrenirler. Büyük ihtimalle de kitaplara düşkün iyi bir okuyucu olacaktır. Hayal gücü dolayısıyla büyüdüğünde batıl inançları olabilir. Küçükken de perilere, cadılara inanır, masallarda yaşar. Ona bütün şefkatinizi ve sevginizi verin, asi karakteriyle baş etmenin tek yolu onu sevgiye boğmaktır.

Boğa Bebeği (20 Nisan – 20 Mayıs)

Boğa Bebeği (20 Nisan – 20 Mayıs)

Gezegeni: Venüs

Elementi: Toprak

İyi yönleri: Sabırlı, dayanıklı, kararlı

Olumsuz yönleri: İnatçı, esneklikten uzak, sahiplenici

Bebeğiniz boğa burcu ise daha ilk günden dokunulmaktan çok hoşlandıklarını bilmelisiniz. Sevgi ve şefkat dolu dokunuşlar bu bebeğin ihtiyacı olan en önemli şeydir. Rahatına düşkündür Boğa bebekleri. Odasının ve yatağının çok soğuk ya da çok sıcak olmasından hoşlanmaz. Hassas yapısı ve renklere, seslere duyarlılığı dolayısıyla parlak, çarpıcı turuncular, kırmızılar onu huzursuz yapar fakat daha pastel tonlar, mavinin tonları onu sakinleştirir.

Damak zevki daha bebeklikten gelişkindir ve lezzetli yiyecekleri tercih eder. Sevmediği bir şeyi yedirmeye çalışın; ağzını sıkı bir şekilde kapatacak ve yalnızca size memnuniyetsizliğini ifade eden kelimeler sarf etmek için açacaktır Sakinleştirici müziklerden hoşlanır. Sesleri oldukça güzeldir ve müzik kulakları gelişmiştir. Sanata ilgileri yoğundur. Ona bir müzik enstrümanı, renkli kalemler, resim defterleri alarak kabiliyetlerini keşfetmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Dayanıklı yapıları nedeniyle ruhsal yönden de dengelidirler. Ara sıra aksi, inatçı olmalarına rağmen çabuk kırılıp gücenmez, saldırganlık yapmaz, duygusal depresyonlara girmezler. Kendi halinde oyun kurup oynamayı severler, üzerlerine varırsanız kavgacı olurlar. Disipline ve emirlere karşı çıkabilirler.

Öğrenme konusunda acele etmezler. Kendi rahat ettikleri hızda öğrenirler ve dışarıdan gelen baskılara aldırmazlar. Ailesine, özellikle de kardeşlerine çok düşkündür ve onlara her zaman yakın olmak ister. Kendilerine yapılan her türlü sevgi gösterisinden çok hoşlanırlar ve kendilerini sevginin kanatları altında güvende hissederler.

İkizler Bebeği (21 Mayıs – 21 Haziran)

İkizler Bebeği (21 Mayıs – 21 Haziran)

Gezegeni: Merkür

Elementi: Hava

İyi yönleri: Becerikli, zeki, entelektüel, içten ve doğal

Olumsuz yönleri: Sabırsız, yerinde duramaz, dengesiz, değişken, maymun iştahlı

İkizler bebeği bir an önce harekete geçmek için hazır olarak dünyaya gelir. Erken konuşacak ve hayatta daha ilk günlerinden iz bırakmaya başlayacaktır. Meraklı ve araştırıcıdır. Mutlu olabilmek için çok fazla ilgi bekleyecek ve her şeyden kolaylıkla sıkılabilecek bir yapısı vardır. İletişim yetenekleri hızlı gelişeceğinden onun için yapabileceğiniz en doğru şey erkenden oyun gruplarına ve diğer çocuklarla iletişime geçebileceği ortamlara sokmanızdır. Eğer kardeşleri varsa evde de bu ihtiyacı karşılanabilir.

İkizler bebeği asla sizin dizinizin dibinde olmayacaktır. Sürekli tek başına macera peşinde koşacak ve bunun için sizin yakınlarınızdan uzaklaşmaktan hiç çekinmeyecektir. Sürpriz bir şekilde eğer etrafında iletişim kurup paylaşabileceği, birlikte oynayabileceği birileri olmazsa duygusal olarak içine kapanma durumları gözlenebilir. Çok zeki ve yaratıcıdırlar ancak bir şeye uzun süreli konstantre olmakta zorluk çekerler, sürekli ilgilerini çekecek yeni şeylerin peşinden koşarlar.  Sabırsızdırlar ve her şeyi sorgularlar. Her şeyi sorarlar, onların bu bitmek tükenmek bilmez sorularına cevap vermek için zorlanabilirsiniz.

Hayal gücünün genişliği daha ufacıkken bellidir ve sürekli masallar, hikayeler uydurur. Espri anlayışları ve olaylara heyecanla yaklaşmaları nedeniyle ikizler burcu çocuğu sürekli konuşan, gülen ve “başınıza ufak belalar” açacak olan bir çocuktur.

Yengeç Bebeği (22 Haziran – 22 Temmuz)

Yengeç Bebeği (22 Haziran – 22 Temmuz)

Gezegeni: Ay

Elementi: Su

İyi yönleri: Hassas, kibar, sevgi dolu, koruyucu, karşı tarafı anlayan

Olumsuz yönleri: Kolaylıkla keyfi kaçar, aşırı duygusaldır, aşırı duyarlı ve alıngan olabilir

Eğer bebeğiniz Yengeç burcuysa (aynı zamanda Ay Çocuğu olarak da bilinir) duygusal bir kişiliğe ve geniş bir hayal gücüne sahip olacaktır. Sempatik ve konuşkandır, evini ve ailesini sever, detaylar ve olaylar konusunda güçlü bir hafızası vardır. Övgüden hoşlanır, incelikleri sever. Güzel mekanlar, romantik ortamlar ve yeni heyecanlar hoşuna gider.  Ünlü olmayı ve ilgi görmeyi severler ama bazen utangaç olabilirler.

Yengeç bebekleri ile oyunlar oynamak eğlencelidir. Ruhsal hali oldukça değişken olduğu için duygusal ve hassastır. Bu bazen o kadar belirgindir ki, gülücükler atarken birden bire ağlamaya başlarlarsa sakın şaşırmayın. Kendisini güvende hissetmek ihtiyacı içindedir ve sizin yanınızdan ayrılmak istemez. Hata yaptığında ona yumuşak şekilde yaklaşmalı ve kendisini affettirmek için gözyaşlarına boğulabileceğini unutmamalısınız.

Değişiklikten hoşlanmazlar, odalarında yapacağınız en ufak bir değişiklik onu rahatsız edecektir. Hassastır ve kolayca kırılabilir.

Bu hayal gücü güçlü çocuk aradığı mesleği bulana kadar hayatında bir sürü değişiklik yapacaktır. İstediği mesleği bulduktan sonra da kendilerinden emin bir şekilde çalıştıkları işlerinde çok takdir toplayacaklardır.

Evlerini çok severler ve onu mükemmel bir yaşam alanına çevirmek için uğraşırlar. Seyahat etmekten ve özellikle denize yakın olmaktan çok hoşlanırlar.

Hayal gücünün genişliği daha ufacıkken bellidir ve sürekli masallar, hikayeler uydurur. Espri anlayışları ve olaylara heyecanla yaklaşmaları nedeniyle ikizler burcu çocuğu sürekli konuşan, gülen ve “başınıza ufak belalar” açacak olan bir çocuktur.

Aslan Bebeği (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Aslan Bebeği (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Gezegeni: Güneş

Elementi: Ateş               

İyi yönleri: Eli açık, kibar, sadık, espriden ve eğlenceden hoşlanan, geniş fikirli, karizmatik

Olumsuz yönleri: Aşırı gururlu, aşırı “patron”, kibirli

Aslan bebeği her şey bir yana oldukça gürültücü bir bebektir. Uzunca bir süre için uyku nedir unutabilirsiniz, çünkü kendi uyumadığı gibi sizi de uyutmayacaktır. Kendini duyurmak için her şeyi yapacak ve yakın çevresindeki herkes onun ihtiyaçlarının farkına varana kadar da susmayacaktır. Aile hayatınız onun etrafında dönecek şekilde kendiliğinden yeniden şekillenecektir. Sürekli ilginin merkezi olmak isteyecektir. Hatta evin yönetimini doğduğu andan itibaren kısa zamanda ele alacaktır

Kendisini izleyen ve alkışlayan kalabalıkları çok severler, sinema ve televizyon yıldızlarının pek çoğu Aslan burcundan çıkar. Oyun gruplarında ve diğer çocuklarla iletişim halindeyken çok kolay arkadaşlıklar kurar ve iletişimi güçlüdür. Buna rağmen paylaşımcı bir yapıya sahip olmadığı için görev ve sorumlulukların paylaşımı, hatta oyuncaklarını diğer çocuklarla paylaşmakta zorluklar çıkaracaktır. Bulunduğu ortamların minik kral ya da kraliçesi olarak kuralları kendisi koymak isteyecektir. Lider kişiliğini daha ilk günlerden sergilemeye başlayacaktır. Onun bu özelliklerini takdir etmeli ancak ona her zaman patron olunamayacağını göstermelisiniz. Bunu yaparken asla başkalarının yanında onun hatalı olduğunu göstermemelisiniz.

Canlı ve hayatı hafife alan bir yapısı vardır. Ancak yoluna çıktığınızda bir kükremeyle karşılaşmayı da göze almalısınız. Doğuştan getirdikleri bir asalet duygusuna sahiptirler ve ne kadar ufak olurlarsa olsunlar egoları ve gururları kolaylıkla kırılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başak Bebeği (23 Ağustos – 22 Eylül)

Başak Bebeği (23 Ağustos – 22 Eylül)

Gezegeni: Merkür

Elementi: Toprak

İyi yönleri: Zeki, temiz, uyanık, mükemmeliyetçi

Olumsuz yönleri: Kolay sinirlenir, çok aşırı titiz, “doğuştan kavgacı”

Başak bebeği mızmızlığı ve hiçbir şeyi beğenmemesi ile tanınır. Düşünsenize nasıl başka türlü mükemmeliyetçi biri olarak yetişebilir ki. Bu duruma alışın, Başak bebeği ne istediğini bilir ve bir düzene ihtiyacı vardır. Sadece düzeni sağlamanız da çoğunlukla yeterli olmayacaktır, sakın alışık olduğu düzeni değiştirmeye kalkmayın. Başak bebeği değişikliğe hiç de iyi bir tepki vermeyecektir. Beslenme, banyo ve oyun gibi olaylar her gün aynı zamansal sırayı izlemelidir

Yemekler konusunda da oldukça seçicidir. Çok karışık olmayan basit bir beslenme düzenini severler. Bu seçici bebeği mutlu etmek aslında çok da zor değildir. Onu temiz ve düzenli bir oda ve sade kıyafetler ile kolayca mutlu edebilirsiniz. Kendini bir oyunla saatlerce oyalayıp başkalarının ilgisine ihtiyaç duymadan zamanını geçirebilecektir.

Başak bebeği diğer burçlarda doğmuş bebeklere göre oldukça erken konuşacaktır. Başak burcu çocukları diğerlerine göre daha kısa zamanda sorumluluk duygusu kazanırlar ve küçük yaşlardan itibaren annesinin en büyük yardımcısı olmaya adaydır. Başak burcu çocuğu her zaman ciddiye alınmak ister ve ufak yaşlardan itibaren kendi ayaklarının üzerine basabilmeyi arzular. Başkalarına hizmet etmek dürtüsü oldukça güçlüdür.

Başarılarını abartmaktan hoşlanmazlar. Giyinmeye ve güzel görünmeye meraklıdırlar. Bazen yabancılara karşı çekingen olsalar da dost olarak gördükleri kişilere olumlu duygularını göstermekten kaçınmazlar.

Keskin bir zekaları vardır ve kendilerine bir şeyi yanlış yaptıklarını bir kez söylemeniz yeterlidir. Bu “hatayı” gurur meselesi yaparlar ve asla tekrarlamazlar.

Terazi Bebeği (23 Eylül – 22 Ekim)

Terazi Bebeği (23 Eylül – 22 Ekim)

Gezegeni: Venüs

Elementi: Hava

İyi yönleri: Büyüleyici, geniş, arkadaşça, sevecen

Olumsuz yönleri: Kararsız, değişken, savurgan, saf

Doktor  muayenehanesinde en çok ilgi çeken, ay ne cici şey denen bebek hangisi dersiniz? Tabii ki Terazi bebeği. Belki de sebebi Terazi bebeğinin ilgi gördüğünde etrafına yaydığı o sımsıcak ışık ya da dayanılmaz gülücükleridir. Sebep ne olursa olsun Terazi bebeği sizi daha ilk andan itibaren büyüleyecektir.  Terazi bebeği en katı kalbi bile yumuşatmasını bilir. Kendisine yapılan sevgi gösterilerine mutlaka karşılık verir. Terazi bebeği gülümsemenin gücünü ve bu yolla istediği şeyi elde edebileceğini kısa zamanda öğrenir.

Terazi bebeği etrafının insanlarla sarılı olmasından çok hoşlanır ve yalnız olmayı sevmez. Grup içerisinde çok uyumlu davranır ve ne kadar sosyal olduğunu sergiler. Anlaşmazlıkları çözme konusunda üstün yetenekleri vardır ve bu sebepler ileriki yaşlarında başarılı bir avukat ya da hakim olabilir.

Kendilerini iyi hissetmeyi çok severler ve güzel giysiler onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar. Rahatına düşkündür ve temiz, ütülü giysiler, şık bir oda onları mutlu eder. Kontrolü sever ve ortamı manipüle etmek konusunda başarılıdır ama bunu güzel bir üslupla yapmak konusunda çok başarılıdır.

Terazi bebeklerine kendi kararlarını kendilerinin vermeleri gerektiği öğretilmelidir. Bazen kararsızlıkları o kadar belirgindir ki hangi çorabı ilk önce giyeceklerine bile karar veremeyebilirler. Ondan bir şey istediğinizde bunu yapmaması veya ertelemesi tembel olmasından değildir. Terazi burcu bir karar vermeden önce her şeyin artısını eksisini ayrıntılarıyla inceleyerek uzun bir düşünme döneminden sonra kararını verir. Bu yüzden ona karar verirken zaman tanımalısınız.

Terazi bebekleri konuşmayı, sosyalleşmeyi sever. Oyun gruplarında çok mutlu olurlar.

Akrep Bebeği (23 Ekim – 21 Kasım)

Akrep Bebeği (23 Ekim – 21 Kasım)

Gezegeni: Mars

Elementi: Su

İyi yönleri: Kararlı, güçlü, duygusal

Olumsuz yönleri: Ketum, kıskanç, inatçı

Akrep bebekleri girdikleri her ortamda tüm dikkatleri üstüne toplarlar. Bu bebekler ilgi odağı olmak için dünyaya gelmiş gibidirler. Akrep bebekleri aynı zamanda gizemlidirler ve ağlamaya başladıklarında sebebini anlamanız genellikle imkansızdır. Anne babalar ve Akrep bebekleri arasında sürekli bir güç savaşı mevcuttur, eğer başkalarının planları ile kendi planları uyuşmazsa çok agresif olabilirler. Sakın şaşırmayın, Akrep bebekleri çok güçlüdürler. Bu yüzden Akrep bebeğinizden bir an bile olsa gözünüzden kaçırmayın. Kalabalıkların peşinden gidebilecek kadar cesurdurlar.

Akrep bebekleri çok zekidirler ve istediklerini elde etmekte üzerlerine yoktur. Daha ilk doğduğu günden itibaren gurur ve kararlılık davranışlarına damgasını vurur. Sakin ve sessiz görüntüsünün altında gizli bir güç ve başkaldırma dürtüsü olduğunu gözden kaçırmamalısınız.

Akrep burcunun altıncı hissi çok gelişmiştir ve diğerlerinin içinden geçen ya da gizli tutmaya çalıştıkları şeyleri sezmeye karşı olağanüstü bir yetenekleri vardır. Ondan hiç kimse hiçbir şey saklayamaz. Akrep burcu bebeği sizi şaşırtmayı sever ve bunu sık sık yapar. Burçlar arasında akrep, duygularının yoğunluğu nedeniyle en kıskanç ve en saldırgan olan burçtur. Tartışmayı gerçekten sever ve uzlaşma ona uzak olan bir konudur.

Akrep burcu spor yapmaya ve ev dışı aktivitelere oldukça düşkündür ve bu da içindeki saldırganlığa dönüşecek olan fazladan enerjiyi boşaltması açısından önemlidir.

Yay Bebeği (22 Kasım – 21 Aralık)

Yay Bebeği (22 Kasım – 21 Aralık)

Gezegeni: Jüpiter

Elementi: Ateş

İyi yönleri: İyimser, sevecen, içten, samimi

Olumsuz yönleri: Yerinde duramaz, sabırsız, duyarsız, güvenilmez, ne yapacağı belli olmayan

Yay bebekleri genellikle şanslı ve mutlu bebekler olarak bilinirler. Erken yürürler ve etraflarını keşfetmekten müthiş bir zevk alırlar. Bağımsız bir ruha sahiptirler. Sıkışık mekanlar istedikleri gibi hareket etmelerini engelleyeceğinden böyle yerlerde çok mutsuz olurlar.

Bir iyi haber Yay bebekleri her dakika eğlendirilmek ihtiyacı içinde değillerdir. Etraflarını keşfedip yeni arkadaşlar edinmek için bitmek tükenmek bilmez bir enerjileri vardır. Bu yüzden kalabalık ortamlarda onlara daha çok dikkat edin, her an gözden uzaklaşıp kaybolabilirler.

Gerek evde gerekse dış dünyada kalabalıklar içinde olmaktan hoşlanırlar. Bir grubun parçası olmak onları memnun eder. Dünyayı keşfetmek hoşlarına gider. Bu yüzden ileriki yaşlarında çok seyahat edeceklerdir. Yay bebekleri özgürlük isterler, meraklı ve keşfedici bir kişilikleri vardır. Hiçbir zaman araştırmacı ve oyuncu kişiliğine müdahalede bulunmamalısınız. Bunun karşılığında size sadakat ve güven duygusu besleyecektir.

Yay burcu bebeği sakinlikleri ve anlayışlı bilgelikleriyle sizi hipnotize eder. Yay burcu çocukları spor yapmayı ve oyun oynamayı çok sever ve yay burcu kızları erkeklerin oynadığı oyunları bile severek oynar. Okul onlar için bir eğlence yeridir ve çok çabuk öğrenirler. Sıklıkla sınıf arkadaşlarını kısa zamanda geride bırakırlar, ancak yine de onlara karşı olan ağır başlılıklarını korurlar.

Oğlak Bebeği (22 Aralık – 19 Ocak)

Oğlak Bebeği (22 Aralık – 19 Ocak)

Gezegeni: Satürn

Elementi: Toprak

İyi yönleri: Güvenilir, zeki, disiplinli, hırslı

Olumsuz yönleri: Kurallara aşırı bağlı, bazen tutucu, eleştirel, aşırı dikkatli, sinirli

Oğlak bebeklerinin daha ilk günden bir planları vardır ve planlarına sadık kalırlar. Ciddi, disiplinli, metodik ve çok organizedirler. Onun bir çocuk olduğuna çoğu zaman inanamazsınız. Size zeki gözleriyle ciddi ciddi baktığında bir anda kimin anne ya da baba ve kimin çocuk olduğuna şaşırabilirsiniz. Oğlak burcu çocukları hemen büyümek isterler. Oğlak bebekleri öğrenme konusunda yavaş gibi görünseler de aslında öğrendikleri şeyi tam olarak sindirebilmek için beklemektedirler ve öğrendikleri şey her ne olursa olsun onu en iyi biçimde öğrenirler.

Oğlak bebekleri kendilerini önemli hissetmek isterler ve küçük yaşlardan itibaren onlara sorumluluklar vermeniz onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacaktır. Dikkat gerektiren işlerde çok başarılıdırlar ve azimlidirler. Yaşıtlarına göre olayların üzerine daha olgunluk ve ciddiyetle giderler. Konuşmayı öğrenirken bile bebek dilinde konuşmak yerine doğru düzgün konuşmayı öğrenene kadar beklemeyi tercih ederler. Oğlak burcu çocuğu sadece yaşı küçük olduğu için bazı şeyleri bilemediğini kabul etmek istemez ve böyle bir cümle onu öfkelendirir.

Diğer burçlara göre biraz daha çekingendir ve dikkatlerin kendi üzerinde toplanmasından hoşlanmaz. Topluluk içinde bu yüzden “tutukluk” yapabilir. Oğlak burcu çocukları çok sadıktırlar ve kurdukları arkadaşlıkları yıllar boyu sürdürebilirler. Birine güvenmezlerse de dostlukları çok kısa sürer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kova Bebeği (20 Ocak – 18 Şubat)

Kova Bebeği (20 Ocak – 18 Şubat)

Gezegeni: Uranüs ve Satürn

Elementi: Hava

İyi yönleri: Özgür ve bağımsız, arkadaş canlısı, yaratıcı, özgün, sadık

Olumsuz yönleri: Başkaldırıcı, klasikliğe tahammülü yok, değişken ve ne yapacağı belli olmayan

Kova bebeğiniz yalnız mı görünüyor, üzülmeyin, onlar yalnız kalıyorlarsa bu sadece kendileri böyle istedikleri içindir.

Kova burcunun diğer bebeklerden değişik olduğunu en başından fark edersiniz. Keşfetmeyi, özgürlüğü sever ve baştan çıkarıcıdır. Her şeyi kendisi yapmak ister. Yürümeye ve konuşmaya başladığı andan itibaren geleneksel ve klasik şeyleri değiştirmeye hemen başlar. Heyecan veren, değişik gelen ve önceden kestirilemeyen her şeye ilgi duyar ve her zaman geleceğe yönelik düşünür. Elektronik aletlere, yeni buluşlara karşı ilgisi yüksektir ve uçan dairelere inanır. Her zaman esprilidir ve arkadaşlarınca sevilir. Müzik ve tiyatro kabiliyeti vardır ve yönlendirilebilir.

Başta okulu sevmese de daha sonra arkadaşları sayesinde okulu da sevecektir. Konuşmak ve arkadaşlık yapmak onlar için çok zevkli bir uğraştır. Bedeni meşgul olduğu sürece daha az rahatsız olur. Ona dikkatini toplamayı, uyumluluğu ve kendini bir konuya verebilmeyi telkin edebilirsiniz.

Kova bebeği ile maceralara hazırlıklı olun. Onunla iyi geçinmek istiyorsanız asla karşısına bir zaman çizelgesiyle çıkmayın. Belli saatlerde belli şeyleri yapmaya dayalı bir yaşam tarzını ona asla benimsetemezsiniz.

Balık Bebeği (19 Şubat – 20 Mart)

Balık Bebeği (19 Şubat – 20 Mart)

Gezegeni: Jüpiter ve Neptün

Elementi: Su

İyi yönleri: Hassas, merhametli, kibar, önsezileri güçlü

Olumsuz yönleri: Kararsız, karmaşık, kolaylıkla kafası karışır

Balık bebeği çok duygusaldır ve ortada bir sebep olmaksızın kolayca ağlamaya başlayabilir. Her şeyi içine atmayı sever, dışa vurumcu değildir. Aile içindeki duygusal salınımlara karşı çok hassastır, tartışmalar, kavgalar onu derinden etkiler.

Sürekli düşünen ve kendi hayallerinde kaybolan bir kişiliği vardır. Cinlere, hayaletlere inanır. Zaman zaman gerçek dünya ile ilişkilerini kesmek gibi kötü bir huyları vardır. Geceleri kötü rüyalar görüp sık sık uyanabilirler, bu yüzden anne babalar Balık bebeklerini özellikle geceleri sık sık kontrol etmelidirler. Ona yatakta bir ninni söyleyerek veya güzel masallar okuyarak sakince uyumasını sağlayabilirsiniz.

Hayalperest olan balık burcu çocuğu sevgi ve desteğe tüm burçlardan daha çok ihtiyaç duyar. Bunlar olmadığında gergin ve dengesiz davranışlar sergileyebilir. Rutinlikten hoşlanmaz ve programlanmış şeyleri sevmez. Saatli yapılan aktiviteleri sevmez. Belli bir süre sonra okul kurallarından da sıkılabilir. Ona daha ilk günlerden itibaren yavaş yavaş disiplinli olmayı öğretmelisiniz. Ancak bunu yaparken dikkatli olmalı, aceleci davranmamalısınız. Aksi halde onun doğuştan getirdiği hayal gücü ve yaratıcılığını zedeleme riskiniz vardır. Oyunlarla, resimlerle, ufak hikaye ve şiirler yazmasını sağlayarak ona hayallerini gerçeğe dönüştürmenin yollarını göstermelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
193
132
89
23
18
17
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?