Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Batuhan
13.10.2015 - 11:32 Son Güncelleme: 13.10.2015 - 14:43

Alçaklığın Bugünkü, Dünkü, Evvelsi Günkü... | Ümit Kıvanç | Radikal

İktidar propaganda aygıtının gelmiş geçmiş en büyük alçaklıklarından biri olan ve aslında bizzat onların sınır tanımayan ahlâksızlığını ortaya koyan 'kendileri yaptı' iddiasını tekrarlayana ne söylenebilir?

İktidar propaganda aygıtının az sayıdaki akıllı cengâverlerinden biri, Ankara katliamı üzerine, üzüntünün, acı paylaşmanın, başsağlığı havasının hiçbir yerine sızamadığı, ibretlik bir yazı yazdı: “Alçaklığın dünkü tarihi” . Hiçbir başlık, gerisindekilere bu kadar uygun düşmemiştir. Yalnız Yıldıray Oğur kendine haksızlık etmiş. Bu yazı nasıl olur da tek güne ait sayılır?

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/um...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Katliamı: Ne Yapmalı? | Atilla Yayla | Yeni Şafak

10 Ekim'de Ankara'da vuku bulan ve onlarca insanın ölümüne yüzlerce insanın yaralanmasına yol açan saldırı açık ve alçakça bir terör eylemi. Literatürde bu tür eylemlere, “ayrımsız terör”den farklı olarak, “seçici terör” deniyor. Teröristler bu tür eylemlerde belli bir kişiyi veya kesimi hedef alıyor. Onlara zarar vermeyi ve bunun üzerinden çeşitli toplum kesimleri ile devlete mesaj göndermeyi amaçlıyor.

Bu alçakça saldırıyı kim niçin gerçekleştirmiş olabilir? Failleri, özellikle perde arkasındaki sorumluları teşhis etmek hayli zor. Muhtemeldir ki eylem birden çok halkaya sahip bir zincirin eseri. Bununla beraber, terör olaylarını analizde takip edilebilecek yöntemler var.

Önlenen Üç Eylem ve Ankara Manzarası | Serpil Çevikcan | Milliyet

Başbakan Davutoğlu’nun, İçişleri Bakanı Altınok’un “Güvenlik zafiyeti yok” açıklamasına karşın ilk andan itibaren zafiyet olup olmadığını sorguladığı öğrenildi. İdari soruşturma sonunda mitingin ve başkentin güvenliğinden doğrudan sorumlu olan tepe noktadaki iki isimle, Ankara’da istihbarattan sorumlu ismin görevden alınmaları sürpriz olmayacak

Ankara’nın kalbinde patlayan bombaların yarattığı acı, bütün Türkiye’nin üzerini kapladı.

97 kişinin yaşamını çalan terör eyleminin yarattığı bu puslu atmosferde siyaset yapmak da sorulara doğru yanıtları bulabilmek de çok kolay değil.

Vatandaşın zihninde oluşan, “Her an her şey olabilir” algısını yıkmak da öyle.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/onlenen-uc...

Bu Satırları, Şans Eseri O Noktada Olmadığım İçin Yazıyorum | Murat Sevinç | Diken

Klavyenin başına oturdum. Bugüne dek Diken için kaleme aldığım en uzun makaleyi yazıp bitirdim. Sayfalarca. Son 13 yılın ölümlerini, sorumlularını ve pişkinliklerini anlatmaya çalıştım.

Yazı uzadıkça, aslında içimdekileri anlatmadığımı fark ettim. Bu nedenle uzuyordu. Uzadıkça daha kötü hissediyordum. Anlatmak istediğim başka bir şeydi ve gevezelik yapıyordum sanırım. Ne siyasal açmazlara, ne iktidar partisinin saçmalıklarına, ne dâhiyane dış siyaset tercihlerinin sonuçlarına, ne seçimlere, ne faşizan uygulamalara, ne Anayasa/hukuk ihlallerine, ne HDP’ye yöneltilen ırkçı ve ahlaksız saldırılara değinmek istiyordum aslında.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/ankara-gari-b...

Bombalar Patlamasın Diye Yapılacak 5 Şey | Ahmet Hakan | Hürriyet

-BİR: Bir an önce IŞİD denilen belanın ülkemizde yuvalanmış bütün unsurlarına yönelik olarak aktif ve etkili bir çalışma başlatılmalı.

-İKİ: Türkiye'ye düşman olan ülkeler sayısı hızla azaltılıp Türkiye'ye dost olan ülkeler sayısı hızla arttırılmalı. Aynı anda... Hem Rusya hem ABD ile... Hem Hizbullah hem El Kaide ile... Hem İran hem İsrail ile... Hem Çin hem AB ile... Hem Suriye hem Mısır ile... Hem Irak hem PYD ile... Düşman olmak gibi mantıksızlığa acilen son verilmeli.

-ÜÇ: Devletin en tepesinden gelen 'bizler' ve 'sizler' nidaları artık kesilmeli.

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/a...

Emri Kim Verdi? | Ayça Söylemez | BirGün

İslam Devleti ya da bildiğimiz adıyla, IŞİD kim? Gazeteler Ankara’daki bombalı saldırının failinin IŞİD’den olduğuna emin olmakla kalmayıp onlarca isim de sıralamış, “İşte bunlar IŞİD’ci” diye. Hatta saldırıyı kimin yaptığını bile yazmışlar. Kaynak?

Peki IŞİD kimlerden oluşuyor, son günlerdeki derdi ne, bu varoluşu bile şaibeli örgütün neden Türkiye’de ve neden şimdi saldırdığına dair elimizde ne gibi somut deliller var? Ortada somut delil olmayınca şaibeler, “bombacı listeleri”, “adını vermek istemeyen Emniyet yetkilileri” havada uçuşuyor.

Gazetelerde fotoğraflarıyla isimleri “Suruç bombacısının kardeşi Ankara bombacısı çıktı, memleketleri şu, şurada örgütlendiler” diye ilan edilen isimlerin, Emniyet’in hedef saptırması olmadığından nasıl emin oluyoruz? Bazı gazeteler bomba 10 kiloymuş, TNT’ymiş yazdı, bazıları cinsi de miktarı da belli değil, dedi.

Kaynak: http://www.birgun.net/haber-detay/emr...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oportünizmle Sağduyu Arasında | Etyen Mahçupyan | Akşam

Terör eylemi planlayıp uygulamak basit bir iş değil. Ankara’da yaşanan katliamın da geniş bir arka planı olduğunu varsaymak gerçekçi olur. Önce bu tür bir eylemin siyasi açıdan ‘faydalı’ olduğu değerlendirmesini yapıp, muhtemel farklı eylemlerle karşılaştırıp kararını vermeniz lazım. Bunu yaparken size yakın veya uzak diğer aktörlerin desteğinin veya tepkisinin de iyi hesaplanması gerek. Ardından yeri ve zamanı seçecek, azami sonuç alabileceğiniz koşulları belirleyeceksiniz. Nihayet bu türden bir intihar eylemi için ‘doğru’ kişileri seçecek, onları hazırlayacak ve şartların değişme ihtimaline karşı onları belirsiz bir konumda tutarken motivasyonlarının düşmemesini sağlayacaksınız.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/etye...

Ölüler Barış Pankartlarıyla Örtüldüğünde Sorumlu Devlet Ve İktidardır | Oya Baydar | T24

Şiddete, kana, ölüme kanıksanan bu ülkede yerde yatan cesetler gazete kağıtlarıyla örtülür. Hafızalardan silinmeyecek fotoğraf; ensesinden kurşunlanmış Hrant’ımızın yerde yüzükoyun yatan, üstüne gazete sayfaları atılmış cansız bedenidir.

Bu defa, çok daha unutulmaz, çok daha acı ve katliamın faillerinin, tetikçilerinin, sorumlularının kimliğini kuşkuya yer bırakmayacak açıklıkla ortaya koyan bir görüntü çakıldı beyinlerimize-yüreklerimize; yerde parçalanmış yatan cansız bedenler barış pankartlarıyla, barış bayraklarıyla örtülmüştü. İnadına barış, inadına kardeşlik, inadına özgürlük diyenlere, bu ülkenin kanlı muktedirlerinin ve ortaklarının biçtikleri kaderin göstergesiydi o örtüler.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/oya-baydar...

‘Suruç’, Ankara'nın İşaretini Vermişti | Celal Başlangıç | Cumhuriyet

Mersin’den, Adana’dan Diyarbakır’a; Suruç’tan Ankara katliamına kadar bombacılar, yöntemler ve polisin tavrı arasında çok büyük benzerlikler var.

7 Haziran seçimleri öncesi HDP’nin Mersin ve Adana il merkezlerinde büyük bir katliam gerçekleştirmek amacıyla konulan bombaların şüphelisi MİT’in, Emniyet’in elinden geçmiş, sonunda IŞİD’e katılmıştı. Patlayan bombalardan sonra gelen bilgi de zanlının Suriye’deki IŞİD bölgesine kaçtığı yolundaydı.

Diyarbakır bombacısı IŞİD’e katıldığı bilinen, MİT’in takibinde olan kişiydi. Aranıyordu.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

Ankara Madrid Olur mu? | Foti Belisoy

2004 yılının 11 Mart sabahı,

2004 yılının 11 Mart sabahı, Madrid banliyö treninde meydana gelen bombalı saldırı sonucunda 191 insan ölür, 1.800 kişi de yaralanır. Bu İspanya tarihindeki en büyük terör saldırısıdır. Bobalama eylemleri,  İspanya’daki genel seçimlerden üç gün önce gerçekleşmiştir. İktidardaki Muhafazakâr Parti bu katliamın faturasını hemen ETA’ya keser, eylemin bu örgütün işi olduğunu açıklar. ETA bombalı saldırıyı üstlenmez, hükümetin iddialarını reddeder.

Muhafazakâr iktidarın acelesi sebepsiz değildir: Hükümet, eylemin ardında El Kaide ya da benzer bir örgütün çıkması olasılığından ürkmektedir. Zira Muhafazakâr Aznar hükümeti, İspanyol devletini ABD öncülüğünde Irak’ı işgal eden koalisyonun parçası kılmıştır. Dolayısıyla işin ucunda El Kaide ya da benzeri bir örgütün çıkması, hükümetin politikalarının ciddi bir biçimde sorgulanmasını gündeme getirecektir. Üstelik, İspanya’nın Irak’taki savaş ve işgalin parçası kılınması, ülkede toplumun büyük bir bölümünce zaten benimsenmeyen ve Muhafazakâr Parti’nin çok sert bir biçimde eleştirildiği bir konudur.

Kaynak: http://fotibenlisoy.tumblr.com/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0