Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Deniz Gök
13.12.2014 - 12:46 Son Güncelleme: 13.12.2014 - 15:32

Buyurun Size Ecdat Sevgisi | Melis Alphan | Hürriyet

MİHRİMAH Sultan Camisi'nin dış cephesine kocaman klima kasasını koyarsınız...

İlk mimarı Mimar Sinan olan, Adnan Menderes zamanı yol genişletme bahanesiyle yıkılan Fındıklı'daki Süheyl Bey Camisi'ni aslına uygun yapmak şöyle dursun, yerine alçıpan, alüminyum ve camla çirkin bir plazamsı inşa edersiniz...

Osmanlı ilk dönem mimarisinin cenneti Bursa'yı toplu konut mezarlığına çevirirsiniz...

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/M...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyasetçilerin Çok Zor Tercihleri | Mehmet Barlas | Sabah

Siyasetçilerin önüne zaman zaman büyük tercihler yapmak zorunluluğu gelir... Mesela 'Doğru icraat ve reformlar yapıp kurulu düzeni içinde bulunduğu kriz ortamından çıkartmak' bir tercihtir. Bir diğer tercih de 'Devrim niteliğinde reformlar yapıp kurulu düzeni değiştirmeye çalışmak'tır.

Yıllar önce de bu konu ilgimi çekmişti ve yakın tarihten iki örnek vererek konuyu açmaya çalışmıştım. Birinci örnek İngiltere'den, ikincisi de Türkiye'den...

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barl...

Fuat Avni ya MOSSAD’sa | Serdar Turgut | Habertürk

BU dediğime belki inanmayacaksınız ama ben Fuat Avni ismini ilk kez 15 gün önce duydum. Doktor arkadaşım, “Fuat Avni hakkında neler düşünüyorsun?” diye sorunca “O da kim?” dedim. Arkadaşım bu ismi hiç duymamış olduğuma inanamadı. “Herkes onu konuşuyor, yahu sen nasıl bilmezsin, üstelik gazetecisin” de dedi.

Haklı olabilirdi, ama ben kendimi Türkiye’nin güncelinden elimden geldiğince bilinçli olarak koparmak için uğraştığımdan böyle şeylerden haberim olmayabiliyor.

Kaynak: http://www.haberturk.com/yazarlar/ser...

Performansımız Çok Kötü, Çook! | Mehveş Evin | Milliyet

Sadece geçen hafta yayımlanan raporlara bakınca insanın içinden bir utanç dalgası yükseliyor: Uluslararası Şeffaflık Derneği’ne göre yolsuzluk endeksinde en hızlı irtifa kaybeden ülke Türkiye... 53’üncülükten 64’e düştük. Brookings Institute’un kız çocuklarıyla ilgili hazırladığı küresel raporda Türkiye, okullaşmada kız çocuklarının “dezavantajlı” olduğu ve çocuk yaşta evliliklerin yapıldığı ülkeler arasında yer aldı.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/performans...

Bir Saray Nelere Bedel! | Emre Kongar | Cumhuriyet

Erdoğan’ın yaptırdığı sarayın maliyetini, Maliye Bakanı 1 milyar 370 milyon liraolarak açıkladı. 

Bu açıklamadan sonra ilave inşaatların da yapıldığı, bir kadehin 1000 liraya, bir klozetin 5-10 bin liraya, bir ağacın binlerce Euro’ya mal olduğu söylendi ve uzmanlarca, tefrişatla birlikte maliyetin 5 milyarı bulacağı iddia edildi. 

Daha önce bu sütunda CHP’li Özgür Özel’in maliyetle ilgili Meclis’e verdiği soru önergesini aktarmış ve sorularına yanıt olabilecek hesapları yapanların olup olmadığını sormuştum.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

'İsteseler de, İstemeseler de…' | Murat Belge | Taraf

Şûra dolayısıyla okullarda Osmanlıca öğretilmesi konusu gündeme getirilince, ben de düşündüklerimi yazmıştım. Bence alfabenin değiştiği günden başlayarak yapılması gereken bir şey olduğunu söylemiştim. Ama tabii ki böyle bir şey yapılmadı, çünkü zaten o günkü politika bu “Osmanlı geçmişi”nin unutturulması amacını içeriyordu.

Ama şimdi, bu tarihte bunu bir ders haline getirmek ne anlama gelir, ne kazandırır, bu da başka konu. Seçmeli ders olarak gereği tartışılmaz, ama “zorunlu” ders haline getirmek çok da akıl kârı görünmüyor… Enine boyuna düşünmek gerek.

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/yazarlar/iste...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan, Müfettişlere Neden “Kanunsuz İşlerimizi Görmeyin” Dedi?.. | Uğur Dündar | Sözcü

CHP Ada­na Mil­let­ve­ki­li Tur­gay De­ve­li­’nin id­di­ası çok va­him:

“U­laş­tır­ma, De­niz­ci­lik ve Ha­ber­leş­me Ba­ka­nı Lüt­fi El­van, 4 Ara­lık 2014 gü­nü, Sa­yış­tay Baş­ka­nı Re­ca­i Ak­ye­l’­i zi­ya­ret et­ti. Gö­rüş­me­ye ba­kan­lı­ğın yap­tı­ğı tüm iha­le ve har­ca­ma­la­rı de­net­le­yen Sa­yış­tay mü­fet­tiş­le­ri de ka­tıl­dı. O top­lan­tı­da Ba­kan El­van mü­fet­tiş­le­re ka­nu­na ay­kı­rı dav­ra­na­bi­le­cek­le­ri­ni söy­le­ye­rek ba­zen ida­re et­me­le­ri­ni is­te­di.”

Ka­nu­na ay­kı­rı dav­ran­mak ne­dir?

Suç iş­le­mek­tir.

Kaynak: http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/ugu...

Koca Devlet, Fuat Avni'nin Kuyruğuna Takılmış Gidiyor | Ahmet Hakan | Hürriyet

YENİ dönemin sosyal medya fenomeni 'Fuat Avni', iddialarına bir yenisini ekledi.

Dedi ki:

-Cemaat'e yeni bir operasyon gelecek.

-Zaman, Bugün ve Taraf'tan 150 gazeteci gözaltına alınacak.

-Sabaha karşı dört yüze yakın kişiye operasyon yapılacak.

Cemaat, Fuat Avni'nin bu iddiasını ciddiye aldı. 

Sadece Cemaat mi?

Fuat Avni'nin iddiasını hükümet de ciddiye aldı.

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/A...

"Yeni Türkiye" ya da "Ortadoğu'nun Yalnız Sünni'si"… | Cengiz Çandar | Radikal

Eski arkadaşlarla Beyrut'ta falezin tepesindeki kafeden Akdeniz'in üzerinde oturuyor gibiyiz.

Sağımızda solumuzda genç çiftler. Herbirinin ağzında nargile marpuçları. Arap dünyasında kadınların, genç kızların da nargile tüttürmesi adettendir. Benim yönüm güneye dönük. Güney Lübnan'a doğru, dolayısıyla İsrail, Filistin toprakları yönünde…

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ce...

Erdoğan’da Düşüş Var, Davutoğlu Dirençli | Ali Atıf Bir | Bugün

ürkiye’nin önemli araştırma şirketlerinden TNS’nin Liderlerin Form Grafiği araştırmasının merakla beklediğimiz Kasım 2014 sonuçları geldi. Açıkçası “Yeni Türkiye’de” Cumhurbaşkanı-Başbakan rol karmaşası yaşandığı için ya da şöyle diyelim; seçmen yeni dönemin ipuçlarını aklında “inşa” etmeye başladığı için ortaya çıkan sonuçların nedenlerini tam olarak irdeleyebilmek zor. Ancak araştırmadaki diğer verilere bakarak şunu söyleyebiliriz: Erdoğan ve ona bağlı unsurların formunda düşüş varken Davutoğlu’nun performansında aynı “büyüklükte ” düşüş yok. Davutoğlu bir direnç noktası yakalamış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0