Görüş Bildir
Haberler
Bu Teste Göre Psikolojinin Ne Durumda Olduğunu Söylüyoruz

etiket Bu Teste Göre Psikolojinin Ne Durumda Olduğunu Söylüyoruz

Bazen umutsuzluğa kapılıp kendimizi en dipte hissederiz. Çevremizdeki insanların yardımıyla bu süreci çabuk atlatabiliriz. Ya da uzun süre kendimizi mutsuz hissedip, daha da kötü hale gelebiliriz. Bu teste göre psikolojinin ne durumda olduğunu söylüyoruz. 

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Öncelikle şu anki moodunu öğrenelim.

4. Peki hayatından ne kadar memnunsun? (1=en az, 5=en çok)

5. Şu an kariyer olarak olmak istediğin yerde misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki şu an olmak istediğin yeri seç.

7. Bu filmlerden hangisi seni ağlatır?

8. Peki hayattan ne kadar umutlusun?

9. Bize bir hayalini söyle bakalım.

9. Bize bir hayalini söyle bakalım.

10. Son olarak hayatını bir renge benzet.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin psikolojin, psikologlara taş çıkarır.

Anladığımız kadarıyla sen psikolojisi bozulan değil, psikolojisi bozulan birine derman olan birisin. Kolay kolay bir şeyin seni yıkamayacağını çok iyi biliyoruz. Kendine kurmuş olduğun savunma mekanizman seni her şeye güçlü ve dayanıklı olmanı sağlamış. Bütün zorlukların üstesinden gelebileceğini ve her şeyin geçeceğini biliyorsun. Başına çok kötü dediğin bir şey gelse de sakin kalıp, hemen sızlanmak yerine çözüme odaklanıyorsun. Aynı zamanda sadece kendine değil, etrafındaki herkese de yardımın dokunuyor. Onları ayağa kaldırmak ve kendilerini toplamaları sağlamakta çok iyisin. Arkadaş gruplarının hemen çözüm bulanı ve pozitiflik saçanısın. Bazen gerçekten işlerin çıkmaza sürüklendiğini hissettiğinde durup, bunu da atlatır mıyım? diye düşünüyorsun. Biraz zaman geçince aslında o problemin basit ve senin kafanı takmayacak kadar değersiz olduğunu anlıyorsun. Yani seni üzülebilecek veya yolundan edebilecek bir problem daha karşına çıkmadı. Yakın çevrenin en çok senden şikayeti bu kadar umursamaz olman. Kendin ve sevdiklerin için en iyisi, olan şeyleri görmezden gelip, hayatına bakmak.

Senin psikolojin her an yıkılabilir.

Senin psikolojin şu an iyi ama her an yıkılabilir. Şimdiye kadar iyi bile dayanmışsın. Herkesin bencil tavırları, seni görmezden gelmeleri ve sana karşı kullandıkları kırıcı sözlere bu psikoloji iyi bile. Ama artık yeter! Psikolojin her an kendini bırakabilir. Bunun için insanlara seninle konuşurken dikkat etmeleri gerektiğini ve seni görmezden gelmemelerini söylemelisin. Seni değersiz hissettiren ve önemsemeyen herkesi hayatından çıkartarak işe başlayabilirsin. Senin hayatında sen başrol olmalısın. Bir başkasının peşinden, şimdi ne yapacak diye beklemek yerine sen bir hamle yapmalısın. Çünkü bu senin hayatın. Seni yönlendirmelerine ve sürekli fikirlerinin yanlış olduğunu söyleyip, kendi fikirlerini empoze etmelerine izin verme. Duyguları dolu dolu yaşayan sen için bu söylediklerimiz zor olsa da başka çaren yok. Şimdiye kadar yaşadığın her şeyi tecrübe diyerek bir kenara it ve yeni bir sayfa aç kendine. Başrolünde sen olduğun ve senin, duygularının, yaşadıklarının önemli olduğunu gösterdiğin bir hikaye yaz.

Toparlan, bırakma kendini.

Senin psikolojini hiç iyi görmedik maalesef. Ne yaşamışsın bu kadar demek geldi içimizden. Duygularını içinde yaşayan biri olduğun için bu kadar psikolojin kötü durumda. Bazı şeyleri anlatmaya başlasan direkt ağlayacağını anladık. Sen çok naif birisin. Bu nedenle genellikle insanlara hayır diyemiyorsun. Bu da seni istemediğin şeyleri bile yapmaya itiyor. Kendi tercihlerin ve isteklerinden çok başkalarının isteklerine yöneliyorsun. Onların yapmak, gitmek, görmek istediklerini kabul ediyorsun. Senin hayatında, başkalarının daha fazla söz hakkı bulunuyor. Bu da seni yıpratan en büyük şey. Hemen ayağa kalk ve kendine gel. Herkese önce bir dur de. İstemediğin şeylere kırılsalar da istemiyorum de. Senin hayatında sana değer veren ve seni önemseyen insanlar varsa, senin isteklerine de saygı duyarlar. Bugün yeni bir şeylere başla. Yeni insanlarla tanış, yapamam dediklerini yap. Sana ne kadar iyi geleceğini göreceksin. Bu testin sonucunu da senin psikolojini bu hale getirenlerle paylaş.😉

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
258
86
43
41
27
20
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Senin psikolojin psikologlara taş çıkarır

Plemar

bana da o çıktı ama ben anksiyetedeyim 😂

OZAN ÖZGÜR ÇAKIR

Dobarlan bıragma gendini sasdad

kaneki_tokyo.ghoul

senin psikolojin, Psikologlara taş çıkartır çıktı